Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


28.1.2011 FORK, GÔTTEMIA, ESA Z LESA, SAME OR DIFFERENT, DEPAKINE CHRONO ; Rožnov pod Radhoštěm, Vrah

Autor: Sajmon | Počet videní: 931


Píše sa dátum 28.1.2011, od rána mi vyzváňa telefón, dohady s kamošom... ide, či nejde? Nakoniec som zistil, že si ešte ani nestihol premeniť nejaké eurá na CZK, takže mi o pár hodín zavolal, že nakoniec ho zviezol otec do zmenárne a mohli sme vyraziť. O vysokom počte dvoch kusov sme teda míňali hory, lesy, mestá ako Piešťany, Púchov, Horní Lídeč, Valmez a po nekonečných peripetiách dorazili do Rožnova pod Radhoštěm, konečne! Mraz hrozne štípal, ľudí sme sa márne pýtali ako trafiť k Vrahovi, no nakoniec nás jeden chlapík zaviedol priamo na miesto činu, týmto sa chcem aj poďakovať. Bolo asi okolo ôsmej hodiny večer, v podniku pár zblúdilých duší, tak sme popozerali distro Malárie, posedeli, pokecali, aby koncert o deviatej mohol začať. Prvá zahrala kapela z Valašska názvom Same or Different, pomalší hardcore punk s emo pasážami, texty mi časom prišli skôr hovorené ako spievané, no občas spevák dal pekný scream až niekde z päty a zakončili to rýchlym výplachom, kde sa všetci zapotili.
Hneď po ich sete bicie rozložili priamo uprostred ľudí, celkom som nechápal čo sa bude diať a zrazu prišli Depakine Chrono o dvoch chalanov, gitara, bicie, mohol sa začať inštrumentálny a naozaj zbesilý nájeb. Pre mňa osobne veľké prekvapenie, drevorúbač za bicími to strieľal do nás plnými dávkami, potom prechod na pomalšie tempo, gitara s ním nádherne synchronizovaná a zasa tá zbesilosť!!! Neviem vôbec k čomu by som to prirovnal, nič podobné som predtým asi nepočul, ani nevidel. Po nich nastúpili chlapíci z Chebu s názvom Esa z lesa. Miešali pomalší hardcore/screamo, dlhé inštrumentálne pasáže, temnejší nádych, občas šeptané slová a občas to vybalili, na pódiu sa trepali ako pri epileptickom, spevák škriekal o život a ľudia pod pódiom niečo podobné. Dovolil by som si to prirovnať k Mother, aspoň prejavom na pódiu a trošku aj zvukom, ale inak celkom zaujímavé, len časom ma to tými dlhými nastúpmi nudilo. Tak to by sme mali českú časť kapiel a nórska pred nami. Kapelka Gottemia sa nachystala a vyvalila to na nás energickým hc/pankom, spevák behal medzi ľuďmi, kábel sa motal ľuďom pod nohami, týmto spôsobom nakoniec aj odpálil mikrák...ale všetko sa dalo do poriadku a mohli pokračovať, pod pódiom sa konečne aj ľudia rozhýbali a bolo celkom slušné pogo, neviem čím to je, ale u nás na Slovensku takéto spolky snáď ani nevidno, jednoduchá, našlapaná muzička ktorá rozhýbe masy. Po ich účinkovaní už naskočila na idúci vlak opäť nórska kapela Fork, na plagáte bolo napísané punk rock, no bolo to tvrdšie a zasa ten energický hácé/pank, jeden z gitaristov bavil ľudí pod pódiom, trošku sa rozbehol aj stage diving, proste zasa nám ukázali, že to vedia... na konci čerešnička, bicie rozkopali po celom pódiu, niektoré časti poputovali aj medzi ľudí, gitary jebli o zem a šli do piče...:D
Celkovo koncert hodnotím dobre, ale aj tak mi tam čosi chýbalo, možno to bolo aj únavou a vedomím, že nás čaká ďalších skoro 6 hodín cestovania domov, peklo!...Takto som videl koncert ja, keby sa niekomu niečo nezdalo, nech napíše, bola to vôbec moja prvá recenzia...:)

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: I+G+5

Správa:

#2481 ctib napí­sal/a: 30.01.2011 10:04:21

Zdar a sílu, tu Ctib z Vraha. Mě osobně moc potěšilo, že zas jednou někdo napsal o koncertě u nás - a taky si fakt cením toho, že jste k nám vážili ne zrovna krátkou cestu! Ať se vede!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)