Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


19.2.2011 DAWN TO COME, MUNÍCIA, ROXOR; Strážske, Park klub

Autor: Adrik | Počet videní: 1064


Po nekonečnom hľadaní šoférov a aút, odpadáva niekoľko ľudí s tým, že na poslednú chvíľu dostali horúčky, takže sa v kľude natrepeme do jedného auta. Po dlhom balení a hraní tetrisu s kufrom a vecami sa štyria štyria tískame vo Ferovej a frčíme smer Украина. Do toho si predstav brutálne počasie, zlé zabočenie pred Strážskym a hneď máš námet na béčkový horror. Ono fakt po ceste nie je ani jedna tabuľa ukazujúca smer Strážske, tak sme aspoň na otočku zašli do Humenného. V Park klube sme hneď, ešte si ako-tak pamätáme cestu z minulého roka. Po vynosení všetkých pakšamentov čakáme na ľudí, oslávenca a kapely. Neskôr sa v klube nazbiera kopec ľudí (tipoval by som to tak na 80 ľudí určite), minimálne 3/4 sú z Vranova.
Žánrami pestrý koncert, čo len chválim!, načali Dawn to come, zvyšok prešovského tvrdého jadra, ktorí prežili deň predtým koncert v Košiciach pod názvom April bias. Povedal by som, že v týchto končinách ojedinelý štýl. Dvojicu DtC tvoria iba bicie a gitara bez spevu. Temný pomalší hardcore, ale žiaden totálny sludge, občas sa to aj pekne zrýchlilo. Prirovnanie? Možno Madame Germen? Väčšina ľudí len tak občumuje, možno chýbal spev, alebo len čakajú na blížiace sa peklo. Ale fandom Themy (Mother) alebo spomínaných MG sa to mohlo páčiť.
Dawn to come už strieda "regulérna" kapela a Škuľov favorit Munícia. Pred skúšobňou ich vraj zdekovali policajti a vraj záťah mal byť aj večer v klube, ale našťastie žiadna taká sračka oslavu nepokazila. Už po druhý krát dnes ďalší atypický štýl, že fúzia oi-crustu. Ale srať na popisy na bandzone alebo myspace. Ľudia konečne začínajú pařit, aj keď dosť ľudí postáva vzadu alebo pri bare. Neviem ako iným, ale mne to viac pripomínalo Rozpor ako nejakú krastovú kapelu, či už vystupovaním (hlavne), príhovormi, textami alebo hudbou. Určite to nebude len tým ráznym postojom voči nacistickým smradom, ale aj zážitkom s nimi, čo bolo pekne vysvetlené aj pred skladbou "Obluda". Z pri tých fúzií, z prvej tam boli hlavne tie rozporovské veci, z druhej tvrdšia muzika, určite sóla na gitare a aj nasadenie. Fakt až skoro do vyčerpania, aj spevák si niekoľkokrát "skočil" do východniarov. Nakoniec sa nechali upískať aj na prídavok, ale ten bol bez spevu?
Do tretice vranovský Xerox, ktorí to mali do Strážskeho najbližšie. Úplne klasický sto krát zahraný set zo sedempalca a chystaného splitka s Rispostou. Cirkulárka od začiatku až do konca. Až na to, že Munícia mala výborný čistý zvuk, Roxorákom zvukár nastavil brutálne nahulený metalový, od gitár až po spev. No "domáci" aj tak zverili, ľudia sa váľali pred kapelou a neviem čo ešte. Proste klasika.
Je dosť hodín, ale koncerte má byť vinyl afterpárty, no pokiaľ sa po technických špekuláciách zapojili gramce, kopec ľudí odišlo na posledné spoje. K púšťaniu sa vyjadrovať nebudem (samochválu aj sebakritiku nechám na iných, pod reportom sa určite nejakí nájdu). Nie som DJ, iba púšťač platní. Nejakí ľudia sa aj bavili, aj tancovali, platne prevažne vyberali ľudia sami zo škatule. Tak rýpalovia poďte do mňa.
Bolo asi pol 4, keď v sa krčme potĺkali už len poslední nezničiteľní, nastal čas ísť domov. Balíme krabice a nezostáva po nás ani smrad. Dík za akciu Škuľo, všetko najlepšie ešte raz!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Y+C+M

Správa:

#2554 Sajmon napí­sal/a: 24.02.2011 16:28:03

človeče som pozeral na mape kde v pekle je Strážske, a celkom ďaleko je to...:D

#2553 Balki napí­sal/a: 24.02.2011 06:59:48

Kolko krat ideme do Strazskeho, tolko krat tam robime to kolecko - potvrdzujem, tam sa jednoducho neda odbocit spravne

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)