Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


6.8.2011 K.I.T.T., TIME OF MY LIFE, MONDO GECKO, WYNSTON SMYTH; Košice, Collosseum

Autor: Večne nespokojný Viktor | Počet videní: 1106


   Konečne nastáva dlho očakávaná sobota a s ňou spojená aďova oslava narodenín. Hold človek stárne, nevyberá si.. Tak si to stárnutie aspoň takto spríjemniť nie je zlý nápad. Celá sobota sa niesla v znamení príprav. Od rána bolo potrebné vypekať, vypekať a ešte raz vypekať. Po napečení asi metra štvorcového vegan pizze a 4 lahodných vegánskych jablkových štrúdlí ( čítaj receptársku prílohu ! ) sme to napasovali do krabice, osprchovali si vajčiská a mohli vyraziť na oslavu narkobarónov. Okolo pol siedmej sadáme na bus a pred siedmou sme sa dovalili do mesta. Medzitým si v autobuse vymieňame pôžitky z toho, komu sa čo podarilo zohnať a vymieňame si zážitky z leta. Prinášame jedlo do sedmičiek, kde sa koná oslava, kontrolujeme čas - niečo po siedmej a pozeráme sa po okolí.

   Aj napriek plánovanému začiatku o siedmej sme boli medzi prvými, ak nepočítam Aďa a chlapcov z KITTu, ktorí tam boli tuším skôr, ako my. Skladáme sa, objednávame si džúsy, minerálky a tí slabší si berú pivo. Kecáme, vyhováram sa, prečo s nikým nekomunikujem, prichádza stále viac a viac ľudí a jediné čo chýba sú kapely. Zatiaľ sa začínajú servírovať chlebíčky a štrúdla, ako je už zvykom, na vinylových podnosoch nemeckého pochodu. Postupne sa to zapĺňa viac a viac a o pol deviatej sa dovalili chlapci aj z MONDO GECKO. Nanosili sa veci, a začína sa hrať.

   Pomaličky sa formuje kruh okolo pódia, vyzerá to na skvelý, ničim nerušený večer. Ako prví odpaľujú večer Bjukenenovskí power violenčáci zo ZA - K.I.T.T., čo je pre mňa vec takmer neznáma ( ak nepočítam Aďov rozhovor s kapelou do sekcie Predstavujeme ). Odohratý set bol ale skvelý, pomerne dobre som sa bavil. Haha, musíme hrať iba power violence, žiaden crust, žiaden metal, iba power violence. Rýchle pesničky, krátky koncert a spevákove skoky, kreácie a hádzanie sa o zem, čo k P/V koncertu neodmyslitelne patrí. Hlavne taký Vlado si celý koncert užil v duchu ´77 a tuším som počul aj nejaké preklínanie z jeho strany. Čo človek pre kamoša neurobí, hah. Po nich nastupujú tatranskí granátnici TOML, ktorí odohrávajú aj staré, aj nové, aj anglické, aj slovenské. Najviac, ako úplné odcudzenie sa od klasickej tvorby kapely považujem pieseň "Social life is overrated", ktorá mi znie v hlave ešte celé dni. Postupne sa ľudia pripíjajú, o to zaujímavejšie sú aj pódiové kreácie, príhovory a aj samotná tvorba :). Uff, TOML pomaly končia a prichádzajú už niečo po 10tej večer ( čo je u nás v klube nočný klub a hranica ticha, hold, v takéto špeci príležitosti to neplatí ) prichádzajú na rad MONDO GECKO. K ich tvorbe sa moc vyjadriť neviem, bola skvelá, po piči, piesne som ale nanešťastie nepoznal, bolo to pre mňa niečo nové. Šou začína spevák v maske bojovníka, skoky, diving, tance, zbesilosti. Skvelé kreácie! Bavili sme sa hádam naozaj všetci, vrátane totálne spitého týpka tancujúceho bez trička. Si neviem predstaviť, ako ráno rozmýšlal.. "Kurva, ja som bol na koncerte izraelskej kapely?". Po skončení MONDO GECKO využívam geckovské distro a nakupujem si do zbierky VITAMIN X a BOMBENALARM, obe LP. Čo ma prekvapilo bolo zakončenie živej muziky prvou verejnou skúškou (?) Aďovej kapely (WYNSTON SMYTH poznámka Aďo :)). Žeby sa niečo v KE konečne rozbiehalo ? Po odohratí sa začína jesť, dojedať pizza a púšťajú sa platne. Po približne hodinke sa balíme domov, vzhľadom na to, že sme už nemali s kým kecať a začali sme byť aj pomerne unavení. Na vyžiadanie pripájam recepty pre fajnšmekrov, ktorým pizza a/alebo jablková štrúdla chutila.

   PS: Ultrakokotské podpichovanie v štýle sXe ber s rezervou, robím si skôr piču, ako že to myslím vážne.

   Posledné, čo by som chcel svetu odkázať: Noste vegánske jedlo na koncerty, kapelám, ľudom, noste jedlo medzi ľudí, šírte vegánstvo a dajte kamošom vedieť, že vegánstvo je skvelé, že vegánky su sexi a že vegáni sú silní a vitálni! Ak sa vám recept páči, alebo máte nejaké vychytávky, alebo chcete takého skvelého kuchára ako som ja stretnúť, pošlite mi mail na binarko[zavinac]pobox[bodka]sk. Kapelám spravíte radosť, ľuďom dáte ochutnať niečo, čo ešte možno nejedli, vytvoríte priateľskú atmosféru a dokážete vytvoriť silné priateľstvá. Prinesme súdržnosť a rodinnú atmosféru späť do scény.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Z+N+T

Správa:

#2941 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 22.08.2011 20:55:47

Dik za znamku aj za komentare ! Zahreje to pri srdci

#2940 Sajmon napí­sal/a: 21.08.2011 22:06:04

velice sympatický report...:))

#2939 tadkokitt napí­sal/a: 21.08.2011 11:26:22

super pupis eksn

#2937 masskillah napí­sal/a: 20.08.2011 21:31:29

viktor musela to byt dobra zranica k tomu poslednemu odstavcu sa pripajam a uz teraz sa hrozne moc tesim na dalsi rocnik veganskych hodov ktory je coskoro!!:)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)