Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


5.11.2011 WYNSTON SMYTH, DISTAX, ROXOR, SEE YOU IN HELL; Vranov, Abaton

Autor: Adrik | Počet videní: 1335

Nebudem určite jediný, ktorý sa na tento deň brutálne tešil. Jednak sa konečne niečo deje vo Vranove - niekdajšej slovenskej crustovej centrále, v ktorej vzniklo heslo crust & chlast a za druhé sme tu mali prvý krát verejne vystúpiť s našou vraj kapelou (jeden súkromný koncert sme už absorbovali). Stretávame sa už o 11 s tým, že si dáme ešte pred koncertom jedno dve kolečká (hudobné, nie alkoholové). O 11 je v skúšobni až polovica kapely (ako keby som to netušil), zvyšok prichádza po 2 - 3 hodinách. Skúšku s nadčasom stíhame, dokonca aj doklepať rozrobenú skladbu. Presne po jej dohraní sa rozjebáva dvojšľapka, bude to dnes zaujímavé. Potom sa rozdeľujeme, gentlemani idú autobusom, aby sa ich dievčenský sprievod zmestil do auta. Pred Billu nás prichádza čakať Turčo s autom, takže sa konečne vezieme aj my. Dokonca nejakých 150 metrov! Nový rockový klub Abadon sa nachádza na druhom poschodí pri starom známom Družstve, kde sa kedysi robili koncerty. V klube okrem zvukára ešte nikto nie je. Dve veľké miestnosti, jedna na hranie s maličkým pódiom, zrkadlami (nechýba ani tyč pre striptérku) a backstage, druhá s viacerými zátišiami a biliardovými stolmi. Tak si dávame pivko a čakáme na posádku, ktorá šla autom. Odnášame pakšamenty na poschodie a vítame sa už s nejakými ksichtami, ktoré doma asi nemali čo robiť.
No a teraz k tej časti, ktorá ťa už možno začne zaujímať. Keďže ideme prví, dávame zvukovú skúšku, po nej ešte chvíľu pauzu, keďže to dnes nevyzerá na nejaký extrémny nátresk. Pomaly sa klub začína plniť ľuďmi, takže predstavenie a ide sa na to. Čudný pocit byť na druhej strane "barikády" po prvých klepačkách opadáva. Bohužiaľ údel prvej kapely sa podpísal na záujme ľudí, aj tak mnoho ľudí ešte neboli prítomní v klube. Ani naša krkolomná neprekúsnuteľná muzika tomu veľmi nepomohla, navyše vpredu sa z reprákov valila hluková guľa. Ale nejakí ľudia tlieskali a cvičili hlavami do rytmu, tak snáď to nebolo také zlé, u nás v celku spokojnosť. Dávame ešte prekvapenie pre českých hostí - kaver MRTVÁ BUDOUCNOST + nový song ako poslední a šichta. Druhou kapelou boli DISTAX zo Svitu, v ktorej môžeš nájsť ľudí z DEFAULT ASS FAULT alebo HUMAN HUMMUS. Jednoduchý nasraný tuc tuc crust punk s výraznou basou a dvoma gitarami a šialeným spevom. Po niekoľkých skladbách sa však pesničky stávali dosť predvídateľnými. Najväčšími hitmi boli "Saboteurs" a cover od DOOM. Na novú kapelu v pohode. Druhú polovicu už tancujúcej relácie otvára domáci ROXOR. Na muzike aj zohranosti vidieť, že už majú odohrané hodiny a hodiny, ak nie dni na pódiách. Zase sa musím opakovať, totálna disdeštrukcia pre sluchovody, nedá sa s kľudom na duši absolvovať koncert xeroxu. Ani ľudia už nečinne nestoja ako na prvých dvoch kapelách. Totálne šialenstvo sa začína, keď spevák Matúš vylezie na hliníkovú konštrukciu, na ktorých je osvetlenie. Haha za čias HIPPIE KILLER by so sebou vzal pol stropu. Hrajú sa skladby zo samostatnej sedmičky a splitka s RISPOSTOU, sem tam si niekto aj s kapelou zaspieva. SEE YOU IN HELL už majú poriadne zahriate a rozcvičené publikum, takže asi ani nemusím opisovať, že hneď od začiatku to bola totálna zverina. Ľudia sa miešali pomedzi členov kapely, spievali známe skladby hlavne zo starších nahrávok a aj Jožka si zacvičil na konštrukcii. Skladby z oboch LP, neodmysliteľne nechýbala japonská burning spirit škola, takže songy z posledných troch split singlov a aj nejaké nové, ktoré sa na seba dosť podobali; riff, zborové vokály, ďalší riff .. O žiadnom konci nikto ani len nechcel počuť, spotená kapela sa ešte dala ukecať na nejaké prídavky, medzi inými aj cover od RADEGASTu, na ktorý je najväčšia zverina, mikrofóny sa znárodnili pre ľudí, a tak spieva celá rodina. Povědz, žes tam nebyl!
Večer pokračuje v pod záštitou panákolympiády, ukazovaní prirodzení a pchaní cigariet do análnych otvorov istému spiacemu spevákovi. Nikto nie je ušetrený. Som rád, že sa vo Vranove našiel nový klub pre takúto zvrhlú mládež a senilných starcov, ktorí sa hrajú na pubertiakov a nestihli sa ešte znormalizovať. Osobne som nezažil vo Vranove zlý ani priemerný koncert, stále sa to po skvelých kapelách skončilo mnohými obskurdnými zážitkami. Škoda len, že sa tentoraz zatváralo už o nejakej druhej hodine v noci. Tak preto neseď doma a príď sa zajtra (10.12.) o tom presvedčiť sám na koncert SYSTEMIC DAMAGE, JAKUBYSKA a IDIOTS PARADE. Dúfam, že s takou vysokou latkou bude pokračovať aj naďalej. Vďaka patrí kolektívu crust & chlast za pozvanie a za postaranie sa o nás. Uvidíme sa zajtra!!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: S+W+K

Správa:

#3448 dis-man napí­sal/a: 12.12.2011 11:34:50

super bolo.. a distax bol dobry, ale nepripadal mi ako jednoduchy nasrany tuc tuc crust punk :D

#3441 kraken von killer napí­sal/a: 09.12.2011 15:25:35

pekný report,takže kto nezažil a neverí,zajtra od 19:00 vás čakáme vo vra(H)ove

#3440 innman napí­sal/a: 09.12.2011 14:53:12

like it at all, konečne zase raz peklo vo vranove

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)