Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


26.5.2012 SOTATILA, CTIZENS PATROL, RUIDOSA INMUNDICIA, LÄRM; Amsterdam, Occii

Autor: Sajmon | Počet videní: 987


Po veľmi zaujímavom a devastačne strávenom týždni sa dávam na písanie. V hlave čerstvé spomienky na včerajší koncert.
Z oslavy narodenín, kde bolo kopu mäsa a oslávenec stále pičoval na to, ako ho nemôžem žrať, sa vydávam smer Amstelveenseweg 134 na inú oslavu. Ani nepoznám presnú cestu, tieto amsterdamské ulice, to mi bol čert dlžný, ale čo, sadám na bike, idem podľa pamäte, po 10 minútach som tam, krása. Pred klubom Occii, čo bol pôvodne squat osquatovaný v 84 sa to už vlní, ľudia kecajú, platím vstupné a som dnu. Okrem Matthewa, ktorého poznám z posledného koncertu SKITKIDS a HJERTESTOP v Kodani, som tam nestretol žiadne známe tváre. Muco, kde to pracuješ? Možno som očákaval, že aspoň jeho tam uvidím, nestalo sa.
Koncert mal pôvodne začať okolo 20:30, myslím že začal tak o hodinu neskôr. Prvý nastúpil dizbit/hcpunk z Tampere a Viedne, SOTATILA. Pretože som každú jednu kapelku videl po prvý krát, bol som párkrát za koncert dosť zaskočený. Fakt som nevedel, že vokalistka z RUIDOSY tam hrá na gitaru. Každopádne, vyvalili na nás špinavú paľbu ako z 80 rokov, bolo to hlučné, nasrané, a ľudia stáli ako údy v teplej vode, len zopár jedincov sa potackávalo vpredu a viali im vlasy. Inak, ako sa píše viali?... Ale asi to bude správne. Viem, že zahrali song "Sotatila tappaa", a inak som sa v tom už neorientoval, ale bolo to fakt dobré. Snažil som sa aj ľudí rozhýbať, no podarilo sa mi to tak na 10 sekúnd, zaslúžilo si to určite viac.
Po nich uz nastúpili holandskí CITIZENS PATROL, thrash/hardcore, ďalsia mňamka, ktorá má rýchlosť v krvi. Čo zahrali ani neviem, nie je to zrovna kapela, ktorú by som mal napočúvanú, no možno je to chyba. Set bol rychly, tak 20 minút, ale ani o tom radšej nechcem klamať. Koniec koncov, celý gig sa viezol v duchu rýchlosti, žiadne sranie, skoro žiadne ladenie, nastúpili, odohrali a šli do kutě, neviem ako sa to píše, ale v holandštine to znamená pička.
Po tomto akte sa toho moc na pódiu nemenilo, čo bolo pre mňa tiež dosť veľké prekvapenie, opäť neviem, či to bolo koncertom, alebo to je tak vždy, niekto by po napísaní tohto reportu mohol upresniť informacie, pretože ja som z toho blbý. Myslím, ze bicie sa nezmenili, ostatnými nástrojmi si ani nie som istý, akurát na pódium vybehla slečna a spustila ten nenahraditeľný rev. RUIDOSA INMUNDICIA, dlho sa mi táto kapela vyhýbala a konečne som ju chytil do pazúrov. Epický hc/punk s príchuťou latinskej Ameriky, niet divu, mix Rakúska a Chile. Myslím že ani nemusžm veľa predstavovať. Odohrali "De una vez", "Nunca mas", zopár ďalších vecí a zliezli. A lľdia? Myslím, že na Desmod na letnom fesťáku sa ľudia viac bavia, nasrať. To bolo pre mňa trošku sklamanie, možno vždy očakávam, že ľudia si budú trieskať hlavy o strop. Chcem vidieť krv! A rozbité hlavy...:D Ale nie, v klídku. Pre mňa aj tak suverénne najlepšia kapela večera.
Po nich nastúpil LÄRM a ich kurva fofr thrashcore, ktorý začali mastiť niekedy v 84, snáď 20 sekundové songy, spevák mal na sebe tričko CCCP, gitarista tiež nejakú symboliku s kosákmi a kladivami, nevedel som, že sú komunisti, ale čo už s nimi narobíš.
Nie som si istý, či tam spieval Menno, k jednému songu totiž zavolali aj pôvodného vokalistu. K songom sa opäť nebudem vyjadrovať, v tej rýchlosti by sa aj súťažiaci z Cooper´s hill, ktorí si lámu ruky a nohy, určite stratili. Vpredu som zaznamenal nejaký menší pohyb a koncert skončil ani neviem ako. Ľudia sa presunuli von alebo baru a sloptali tretinkový Budweiser za dve ečka :D Madova. A hej, vlastne som stretol troch Slovákov dakde od Spišu. Chvíľu sme s nimi kecali o našej krásnej spoločnosti a šli sme pekne domov. Už teraz sa mi tento report nepáči, ani neviem načo som ho písal, no keď už som si s tým dal toľko práce. Snáď si to niekto aj prečíta. Kurva asi začínam byť nihilista, či čo. Dovidenia dakde na Slovensku, možno.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: S+F+5

Správa:

#4124 jan napí­sal/a: 13.06.2012 01:03:13

fasa report...no skoda tych ludi co tam postavali ako "udy v teplej vode" som sa skoro došťal

#4103 georgo napí­sal/a: 30.05.2012 02:11:48

Hehe dost pohode clanok, kks len mam pocit taktiez ze to pogo dost upada..umna osobne taktiez nakolko vzdy za pogom stali kokoti co ked si donich drgol sa stebou chceli bit, tak od tych cias ma presla chut pogovat..no neviem ako to je u inych..

#4092 lukas napí­sal/a: 28.05.2012 11:31:36

Sajmoné ohlás sa mi na RP

#4091 Balki napí­sal/a: 28.05.2012 09:33:59

Traja SLovaci dakde od Spisu - haha, no viem si predstavit :)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)