Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


1.12.2013 SOUND OF QUALM, ZERO ABSOLU, SYNTHEIST & VJ MELKOR; Košice, Collosseum

Autor: Kupko | Počet videní: 903

Niekedy v septembri mi prišiel mail od Naka, basáka z francúzskej kapely SPORT, že so svojim one man post-rock/sludge/všeličo projektom ide tour a hľadá koncert na Slovensku na prelome novembra a decembra. Dlhšie sme tu (aspoň čo ja registrujem) nemali takú akciu, takže prečo nie. Dohadujeme ešte nejaké veci, ale všetko jednoduché správy, žiadne ridery a kokotiny, ktoré často zo západu chodia. Takto to má byť!

SOUND OF QUALM pre mňa jasná voľba. V Košiciach hrali takmer pred rokom, takže bolo načase. Tým viac, že na Okthoberfeste nakoniec nezahrali, čo ma sklamalo.

V nedeľu poobede idem kúpiť do Bilej sóju, navarím a pomaly sadám do auta a vyzdvihujem Prasiaka a Laciho s ďalším jedlom a ideme do skúšobne WYNSTON SMYTH, kde sa stretávame s Vincom. Preberáme kľúče a hlavne obrovskú zodpovednosť za ne a požičiavame nejaký aparát (dík moc!) a ideme do kola. Francúz presný ako hodinky prichádza pred klub na šiestu, my sa ešte flákame na stanici v supermarkete (zasa meškáme na vlastnú akciu..). Klasicky vynášame gitary, klávesy, projektor a kadečo. Je toho dosť aj pre štyroch. Potom príchod Bardejovčanov a bordel sa môže začať.

Teda mohol by, keby bol niekto v klube, čo sa veľmi nedalo povedať. Ajtak sme to (Prasiak) ale nestihli nazvučiť, takže začíname o štvrť na deväť a ľudí zrazu plno a furt chodia. Došlo ich dvakrát viac, ako boli moje čierne odhady.

SOUND OF QUALM spúšťajú nenormálny set. S novým basákom to je prvý krát ale je to mega. Známe veci z mini-cd a aj mne neznáme (nové?) veci mi vyrážajú dych a všetci sa len debilne usmievame, že jaké to je popiči. Zvuk fajn, pesničky super, texty super (pozri bandzone), príhovory tiež. Osvetlenie v podobe lampičky s vrtuľkou už len ako bonus, aby fakt nikto nemohol povedať krivé slovo. Trištvrte hodiny utieklo ako voda a je na rade druhý z troch aktov večera.

ZERO ABSOLU bude mať čo robiť, aby sa chytil na SoQ. Ortodoxní fastkoristi odchádzajú dole, hore ostávajú milovníci elektroniky a teplej hudby. Krátke dozvučovanie a Francúz začína o pol hodiny neskôr, ako sme plánovali. Škoda. Nemám ho extra napočúvaného, nerobím to skoro nikdy pred akciou, ale už druhý krát za večer mi padá sánka. Myslel som, že bicie bude mať len nahraté ale sám vytvára slučky na neviem čom. Ale s paličkami, jak bubeník. K tomu gitara, basa a asi tritisíc pedálov + projekcia. Aj keď ti teplý post-rock/sludge/shoegaze nesedí, tak musíš uznať jeho skill a náročnosť tohto setu. O štvrť na jedenásť ale šmitec, lebo sused je kokot a vadí mu, že v klube sa hraje hudba. "Chápete, v klube hrať živú hudbu? A v meste? No kto to kedy videl.. Ts to koloseum.."

Ľudia hromadne odchádzajú ale do PA a projektora sa ešte pripájajú nejaké notebooky. Je čas na koncertný debut mladého košického producenta. Žánrovo síce úplne niekde inde, ale SYNTHEIST a VJ MELKOR dávajú jebnutý set. Dramáč, breakbeat, breakcore a ešte neviem čo všetko šupuje (i keď kus tichšie, než by bolo dobré) z reprákov. O jedenástej ale definitívne koniec, odnášame aparát do áut, dojedáme chlieb, uhorky, olivy a feferóny, zamykáme backstage a do pol druhej kecáme na bare.

Chcem(e) sa všetkým poďakovať za to, že dorazili a že ukázali, že sa dá robiť aj niečo iné ako moderný mosh hardcore. Takisto ďakujem(e) SOUND OF QUALM, že sa im v nedeľu chcelo a že dali taký set, jak dali. Francúz bol takisto spokojný a aj jedlo vraj chutilo všetkým, takže pre mňa tip top akcia.

Na záver pripomínam akciu až povinnú pre východ Slovenska: the SIN OF LILITH, RATS GET FAT, CONCUSSA, a to ešte neni všetko! 21.12. v prešovskom Pixeli.

youtube.com/watch?v=gfR-EQxusBg
youtube.com/watch?v=dNzfgIL3dvc

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 5+Q+Q

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)