Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


20.3.2015 REPELENT SS, HANBA, POINT BLANK RANGE; Banská Bystrica, 77

Autor: Fog | Počet videní: 805


Po niekoľkomesačnej koncertnej abstinencii, spôsobenej mojou neprítomnosťou v našej krásnej republike, som sa na tento koncert celkom tešil. Keďže išlo o súčasť minitourka, bol dátum potvrdený už pár mesiacov dopredu a bystrickú zastávku si na starosť zobrala naša lokálna celebrita Kuko. Výlet tak bol istý už pár týždňov pred samotným koncertom. Nakoniec sme naplnili sedemmiestne auto, takže zostavička ako lusk.

Prichádzame s predstihom, však vezieme organizátora a zodpovednú osobu. Na mieste sa motáme už okolo pol siedmej, čas sa vlečie ako sopeľ a ešte sa povlečie. Ľudia pozvoľna zapĺňajú klub, ale moje očakávania sú mierne precenené. Myslel som, že takýto line-up a piatkový dátum naplní 77-ku o niečo viac. Konečný počet bol okolo 65 hláv, čo nie je až také zlé, ale myslel som, že bude väčšia plnka. Navyše zo samotnej BB ľudí málo. Všetko sa nachystá priebežne, ale štart sa stále odkladá, pretože Bratislavčania sa zasekli v kolóne pri Zvolene, lebo niekto sa ráčil smrteľne vytrepať do járku.

Začína sa teda podstatne neskôr, tuším až okolo pol desiatej. Ako prví odpaľujú svoj set REPELENT SS, na nich som bol špeciálne zvedavý. Kapela šlapala brutálne a energeticky, išla z nich energia a obzvlášť zo speváka, ktorý pobehoval pod pódiom a chcel ľudí napumpovať, vybudiť a prebrať z letargie. Odozvy boli statické, ale nevypadalo to tak, že by to kapele prekážalo. Hrali s vervou a s nasadením. Mix pomalších pasáži a rýchlych výplachov ma brala a set sa mi mocne páčil, aj keď bol kus kratší, ako by som chcel. Čo však bola katastrofa, tak to bol zvuk. Nie som audiofil, čo pičuje na detaily, ale toto bolo mimo. Aparáty prejebané, bicie nazvučené katastrofálne. Nerozumel som skoro ani kokot, tu a tam sa dala vystopovať pasáž. Vokál sevas, tam som nerozumel nič, dokonca miestami ani medzi songami. Zvuková guľa bola neprehľadná a zvukár asi nastavil zvuk pre plný klub. Hučalo to, bolo to efektné, ale neefektívne. Škoda, pochovalo to výkon celej kapely. Napravilo sa to až ku koncu, celkovo krátkeho, setu. REPELENT SS peckoví, za zvuk palec dole. Aj dva.

Keďže P.B.R. ešte stále nedorazili, stage si obsadila HANBA. Relatívne mladá kapela, ale poskladaná z tvári z iných kapiel, ktorá si už svojím debutom urobila miesto na scéne. Bol som zvedavý a očakávania sa naplnili. Set, poskladaný hlavne zo songov z debutovej LP, bol svieži a nekopromisný. HANBA hrajú s prehľadom, pohodou, ale totálnym nasadením, a tak to aj vypadá. Jebali jeden song za druhým, zvuk bol konečne dobrý (alelujah) a ľudia sa nahrnuli dopredu a dočkali sme sa aj pohybu pred pódiom. Začne blázinec, schytávam ranu zvrchu a zázračne sa mi podarí zachrániť spadnuté okuliare. By som bol zvedavý na tú cestu domov, kebyže o ne prídem. To by bol len hardcore, haha. Set sa odsype rýchlo, drží ma celý čas a nemám k nemu čo vytknúť. Takto má vypadať solídne natrieskaný, skladateľsky zručný a muzikantsky posadený punk. Bodka.

Okolo pol dvanástej sa v klube hemžia už aj, nie svojou vinou, omeškaní POINT BLANK RANGE. Ich koncert patril medzi ich posledné, celkovo toto minitourko. Počas setu o tom bola niekoľkokrát reč. Vokalista Kubec končí, predpokladám, že to má čo do činenia s tým, že sa mu narodilo malé bábo. Zvyšok zostavy bude pokračovať pod novým menom. PBR pôsobili na scéne 9 rokov. Toľko k nim. Čo sa týka koncertu, zahrali dobre, ale mňa tieto moderné HC bez punkových elementov nejako nie a nie chytiť. Má to svoju kvalitu, nápady, prevedenie, energiu - o to pokoj. Len nejak mi tam chýba ten primitívny, priamy a nekopromisný nájeb. Každopádne však našli odozvu a pod stagom sa rýchlo zmobilizoval lokálny karate klub. PBR predviedli kvalitný výkon, našli svoju odozvu a rozlúčili sa štýlovo. RIP.

Samozrejme nám nejakú dobu trvá, kým zmobilizujeme celú posádku, a tak sa kolo pol druhej konečne pohýname smerom domov. Po pár metroch ma odstavujú policajti, nedal som dostatočnú pauzu na stopke. Vypadáme podozrivo, posádka púšťajúca štipľavé komenty prestane, až keď policajt prikáže stiahnuť zadné okno. Už je ticho, fúkam, nula celá nula, napomenutie za stopku bez pokuty a môžeme ísť ďalej. Po ceste úspešne netrafiam stádo 20 srniek, pološmykom sa vyhnem psovi v strede cesty (total adrenalín) a aj dva kamikaze králiky vyšli tiež bez ujmy. Po rozvoze som doma o pol 4, šťastný, že všetky živé tvory vrátane nás prežili bez ujmy. Nabíjať sa začnem v posteli tak za dvadsať sekúnd od uloženia. Výdatný trip.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 3+M+W

Správa:

#6342 nakopavac napí­sal/a: 30.03.2015 21:28:45

repelent super, takuto muziku nemusim ale atmosferu to malo, aj debilne spravanie spevaka tomu podla mna pridalo spravny drive. hanba popc, posledna kapela nic pre mna. OBROVSKE NEGATIVUM: preco tam nebol ziadny vegansky gulas? hc koncert bez gastronomickeho zazitku je hc len napol!

#6341 satelit napí­sal/a: 30.03.2015 11:45:54

Na tento koncert som sa tesil aj ja. No pocinaniu spevaka z Repelent SS som akosi vobec nerozumel. Totalne prehnana agresivita, strkanie do ludi a neustale picungy. Ked niekto chce ostat stat vzadu, tak nech tam stoji! Nemohol som uverit tomu ked pan Mladek strkol do nejakej baby - cielene tak, ze si skoro zlomila krk a viliala na seba pol piva. To ma uz presla veskera nalada z ich setu odchadzam. Muzika paradna, najeb sialeny ale tomu som nejako nepochopil.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)