Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DRUGS, OTRAS, TEUFELSMAUER (28.3.2024, Košice @ Cassbar)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


27.4.2015 ALEA IACTA EST, RAGEOUS INTENT, DISTURBANCE PROJECT; Žiar nad Hronom, Holy cross

Autor: Fog | Počet videní: 738


Koncerty v Žiali nad Hrobom mám rád. Kvôli ľuďom, ktorých tam stretnem. Kvôli Rišovi, ktorý to tam úspešne ťahá z bahna už roky rokúce. Kvôli tomu, že to mám blízko. A aby som nezabudol, kvôli tomu, lebo tam hrajú dobré a  zaujímavé kapely. Tentokrát to vyšlo na pondelok, ale dali sme dokopy štvorčlennú posádku v zložení dva kusy LC, dva kusy ZV.

Dorazíme kolo ôsmej, na mieste to vypadá tak, že stojí ešte aj vzduch. Kapely nikde, ľudia nikde. Nakoniec zisťujeme, že je tu šikovne skrytá teraska v bývalom dvore 84-ky, kde už nejakí ľudia sú. Nie je to bohužiaľ veľká sláva, ale lepšie ako nič. Konečná cifra sa v ten večer zastaví na čísle 32. Rišo neskôr spomenie, že na pondelok je spokojný a ticho súhlasím, kebyže to robím u nás doma, s touto cifrou by som bol OK. Pondelok a grindcore, je to slušné. Kým prídu kapely a dá sa všetko dokopy, obsadzujeme staré kreslá na terase. Odpaľujeme a v tom kresle si pripadám ako Tony Soprano. Kvasíme a čakáme, nakoniec vybehne Rišo a oznámi ľuďom, nak presunú rite dole, ide sa hrať. Je tuším kolo deviatej.

Otvárajú ALEA IACTA EST. K nim netreba nič špeciálne rozpisovať. Hrubozrný, dvojgitarový, devastačný grindcore. Hlavne rýchlo a s ničím sa veľmi nesrať. Pekne, svižne, krátko, agresívne. Týchto mladíkov z Galanty si musel zaregistrovať. Minimálne ak si sa niekedy zapodieval touto muzikou. Na domácej scéne patria medzi top, a to zaslúžene. Hrajú precízne a s nasadením býka, čo trhá utekajúcich turistov v uliciach. Rozdali niekoľko päsťačiek medzi oči (rozumej songov) a zanedlho je koniec. Bod hore za rozdávanie prekladu textov, slovenský grindcore spevník, formát A4. Ak ich muziku silno môžeš, dojdi koncom mesiaca do Lučenca, kde prídu rozkopať tvoj ksicht spolu s maďarskými S.O.T.E. a  spoločným noise projektom.

Odohraté, ideme sa vetrať a Tony Soprano kreslá sú voľné. Fasa. Nepohnem sa z neho, kým Rišo nepríde zazvoniť na druhé kolo. Nabudúce mu zoberiem z domu aj nejaký zvonček, nech to má štýl. RAGEOUS INTENT je prvá z dvoch španielskych grindcore kapiel, ktorá dneska vystupuje. Je to tlak. Týpci šlapú ako o život, spevák je zjav a ich set je nasiaknutý energiou. Plieskajú track za trackom, idú ako píly a v tej záplave hluku nevadí, keď je to tu a tam troška rozhádzané. Zvuk nie je prejebaný a tak je to aj celkom čitateľné, ľudí pomenej, takže klenbovité rozdelenie podniku už tak nevadí, ako pri poslednej návšteve. Skrátka, dobre vidím aj dobre počujem. Kapela do nás nahustí, čo za tých cca dvadsaťpäť minút stihne a je rýchlo a  nekompromisne po všetkom.

Spriaznení DISTURBANCE PROJECT nasledujú zanedlho po nich, pauzu vypĺňam v mafiánskom kresle. Pán organizátor príde zazvoniť na záverečné kolo a to je, podobne ako predošlé, rýchle a intenzívne. Druhá španielska mlátička v ničom nezaostáva. Servírujú set, ktorý ma podľa môjho strohého pohľadu na playlist asi tisíc skladieb, a idú ako o život. Bubeník, ktorý mlátil ako magor, až mu padali okuliare, sa nestíhal ani uterákom utrieť medzi songami a už na ňom viseli tri kolegiálne pohľady, kedy konečne odpočíta ďalší song. Skrátka, keby to DISTURBANCE PROJECT vedeli, predbehli by aj sami seba. Nekončiaca nálož sypačiek a dynamických nájebov ubehla možno ešte rýchlejšie, ako som vnímal. V tom krátkom čase do nás ale natlačili, čo stihli a úprimne, stihli toho nahustiť kurva dosť. Set týchto Španielov bol jeden veľký náklad.

Som rád, že som mohol ísť na túto klubovku a vidieť tri preplesky, aj keď to vyšlo na pondelok. Rišovi patrí dík, že to dal dokopy a dúfam, že na ďalšej akcii sa tam vidíme predsa len o niečo väčšom počte. Keďže sa skončilo celkom skoro, niečo pred jedenástou, lúčim sa, naberám posádku a pohýname sa včasne. Vyhovuje mi to, nerád šoférujem unavený. Idem ako krovinorez, dávam trasu LC-ZH za hodinu aj so zastávkou v ZV. A žiadna samovražedná zver. Doma som o polnoci, aký luxus. Buenas noches.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: I+S+Q

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)