Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


13.5.2015 BEING AS OCEAN, TRASH TALK, DEEZ NUTS, STICK TO YOUR GUNS; Budapešť, A38

Autor: Fog | Počet videní: 707


Na TRASH TALK som nabláznený, odkedy som ich počul prvý krát. Chorobne nabláznený. Túto kapelu, jej muziku, auru, štýl, akým rieši veci - to všetko žerem. Všetkými desiatimi. Doteraz nebola možnosť vidieť ich naživo, pretože najbližšie akcie v Európe mali až v Nemecku, ďalej na východ sa nikdy nedostali. Rozslintal som sa, keď som objavil, že budú neďaleko mňa, dokonca ešte bližšie ako v Blave, tutok kúsok na Maďare. Paráda, že sa do týchto končín konečne dostali, škoda, že v rámci tourka, kde moc konceptovo nezapadli a kde by som, úprimne, bez nich na line-upe ani nešiel. Ale TRASH TALK je povinnosť pre mňa, to by som si neodpustil. A za 13 €, no nechoď. Nakoniec sme sa zozbierali až traja slintajúci. Prichádzame ku klubu okolo pol ôsmej, poznám to tu, už som tu raz bol. Je to dobrý, priestranný klub s dobrým odvetrávaním. A na odstavenej lodi. A navyše, zrejme na požiadanie kapiel, boli spred stagu odstránené bariéry. Spoko.

Už kým sa obšmietame okolo klubu, konštatujem, že väčšina ľudí sem prišla, narozdiel od nás, na zvyšné tri kapely. Všetci pekne oblečení, štýloví, učesaní a s novým merchom na hrudi, žiadne špinavé skateové trosky sa tú nepremávajú. Chýba tu taká ta šialená zmeska ich fans, ktorých sú na nete plné videá. Tam si sekajú v moshi ruky, štia si do úst, zničia obchod s  nosičmi, ktorý blahosklonne túto kapelu koncertne prichýlil, odstavujú bordelom verejnú premávku a podobné chuťovky. Ono je divné, že práve oni dostali priestor na tomto tour, možnosti koho hudobne príbuzného zobrať sú určite rozsiahle. Ja sa ale nesťažujem, konečne mám možnosť vidieť ich live, a  to v takej dostupnej vzdialenosti, že by mi bolo jedno, keby bol headliner aj Martin Jakubec. Ja som sem prišiel s jediným účelom: TRASH TALK.

BEING AS OCEAN začínajú, kombinácia svižnejších a melodických, čistým vokálom zaspievaných pasáži je aranžérsky pestrá a vyvážená, taký ten akože melodický hardcore s rôznorodými polohami, švihnutý modernejšími postupmi. Plný internet je toho. Nie je to zlé, počúvateľné, ale neviem či by ma to zaujalo z nahrávky. Či by som po nej vôbec siahol. Je to muzikantské, ale feelingom ma to neberie. Len sledujem a ako nervózna teenska čakám na ďalšieho v poradí.

TRASH TALK sú na rade a okolo pódia sa utvorí slušný koridor, keďže povesť tejto kapely hovorí sama za seba. Vidno, že ľudia majú rešpekt. Odpočíta sa, Lee skočí dole medzi publikum, spúšťa sa hudobné peklo. Troška v pomenenej zostave do nás hustia zaujímavý playlist, ktorý je dosť poskladaný aj zo starších, kratších a agresívnejších vecí. Celkovo playlist je toho večera viac než zaujímavý, vyťahujú songy, ktoré by ma nenapadli, že hrávajú naživo a songy, ku ktorým majú klipy a sú celkovo viac sprofanované, tie neodznejú vôbec. Takisto málo vecí z novej nahrávky, čakal som, že sa to bude opierať hlavne o posledné dva albumy. Ono na druhú stranu zase treba povedať, že nahrávky prešli takmer všetky, a každý by si asi vedel vyskladať z ich tvorby niekoľko playlistov a nedá sa vyhovieť každému. Ničmenej, tlakujú ako páni, Lee splašene pobieha medzi ľuďmi, ktorý mu miestami z rešpektu robia improvizovaný ľudský výbeh. Pohyb je, ale nie taký, aký som čakali. Nie je to TEN povestný bordel. Jednak vidno, čo som písal vyššie: málokto tú tvorbu pozná a za ďalšie, svedčal by tomu menší priestor, zhustila by sa tá energia. Ja sa ale kráľovsky bavím, užívam si set a ten ubehne kurevsky rýchlo. Ani sa nenazdám a je koniec. Celkovo hrali najkratšie. Bolo to deštrukčné a pekelné, agresívne a utrhnuté z reťaze. Presne ako som čakal. S maximálnym nasadením. Stopercentný nájeb. Len škoda toho priestoru a odozvy, verím, že kebyže sú iné okolnosti, stupeň intenzity by bol vyšší a percentná štvorciferné. Dúfam, že to bude čoskoro.

Z line-upu ma ešte zaujali už len jedine DEEZ NUTS, tí si berú stage ako tretí. Zvláštny austrálsky úkaz, ktorý sa začal ako projekt jedného človeka menom JJ (pôsobil ako bubeník, na konte aj rapový projekt), ktorý si nahrával v začiatkoch všetko sám. Časom a nahrávkami sa priebežne prepracoval v plnohodnotnú a vyhľadávanú kapelu. Označovaní ako party hardcore. Čo tento termín znamená presne neviem, ale viem, že DEEZ NUTS by som si na party zavolal. Modernejším zvukom vybavený HC, ktorý ale inklinuje k HC/punkovej dynamike a stredno tempovým hustým pasážam so správnym BPM, aby sa tam pekne frázoval JJ vokál na pomedzí hlasného rozprávania a rapu. Majú svoj spôsob ako robia veci a čo reprezentujú, ktorý nie je v klasickej šablóne. Nie pre každého, ale ja som hlava otvorená. Pre mňa šikovná kombinácia a čo je hlavné, verím im to. Nie je to póza, toto si idú, tomuto veria a sú úprimní. A to si cením a preto je mi táto kapela sympatická. Hudobne ma to baví, ľudí v klube takisto a výsledkom je solídny bordel, ktorý končí tridsiatimi ľudmi na stagei. Dosť dobrý set.

STICK TO YOUR GUNS kukáme s odstupom a viac menej z povinnosti, nejak nás to neberie a mňa konkrétne to miestami aj nudí. Moderný moshmetal, ktorý by som pojmom HC neoznačil, chýbal mi v tom akýkoľvek punkový element, niečo priamočiare, direktívne a primitívne nasrané. Muzikantsky OK, ale toto fakt nie je pre mňa. Dopozeráme zo slušnosti a o jedenástej už sedíme v aute smerom domov, čo je pecka. V kocke povedané, som rád že som sem išiel, lebo DEEZ NUTS zahrali fajn set, ktorý pobavil a hlavne, videl som konečne TRASH TALK. Kus škoda že práve takto, ale okolnosti si nevyberajú a snáď bude neskôr možnosť pozrieť si ešte ich v inom priestore a za iných podmienok. Odhliadnuc od toho, TRASH TALK zahrali ako páni a nebolo čo ľutovať, som rád, že som ich videl. Ono človek nevie, pri ich životnom štýle niekoho niekde vyjebe a je po kapele. To by som si potom neodpustil. Tak snáď nabudúce, v menšom klube a za príbuznejšieho lineupu. Ak vôbec.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: E+T+W

Správa:

#6396 Vomit napí­sal/a: 18.05.2015 18:26:01

Noa, čo je zlé na kapelách, ktoré hrajú HC ale ide im len o srandu a nechcú riešiť nič vážne?

#6395 fog napí­sal/a: 18.05.2015 09:41:30

zivot nie su len hodnoty, ale aj kus zabavy..aspon pre mna...v prvom rade sa ale typci netvaria ako spasitelia HC sceny, ale chcu vniest aj troska zabavy..ja nie som HC police, mne to nevadi, pokial principialne nepodporuju picoviny, co som si zatial nevsimol...a hudobne to ma k HC blizsie nez kopa beatdownovych kapiel, aspon u mna...navyse si myslim, ze deez nuts robia len nieco take, co robili beastie boys roky dozadu...hraju pre ludi aby sa bavili

#6393 rob @ napí­sal/a: 17.05.2015 19:38:16

k tomu deeznuts- partyhardcore je hardcore ktorý stratil hodnoty

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)