Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


11.10.2015 FEAST, SIX-SCORE, THE ARSON PROJECT; Bratislava, Fuga

Autor: Fog | Počet videní: 617

The ARSON PROJECT. Výborná kapela a ešte lepší ľudia. Naše cesty sa preťali viackrát a mám týchto Švédov mocne rád. Ohlásili tourko. Možnosť znova sa s nimi opäť vidieť (aj keď sa nájdeme pravidelne na OEF)? Iste. Vidieť ich hrať zase po piatich rokoch? Naisto! Arsoni chystajú nové LP (má to vyjsť v lete), zmenili basáka a vyrazili do sveta predstaviť svoju verziu rok 2015. Otázku "idem?" som si ani nepoložil. Len som to vyryl nožom do kalendára.

Z LC na akciu idem sám, ale spoločnosť robí kamoš. Beriem ho do jeho prechodného bydliska s dobou neurčitou. V Nitre nastupujú dva kúsky. Sme v BA skoro, niečo po siedmej, dokopy nikde nikoho ešte. Pomaly sa zaľudní, pribúdajú pozvoľna ľudia, balíme a debatíme. Prichádzajú kapely, teším sa, že ich vidím. Kým sa nachystajú veci, preberáme hocičo. Cítim sa parádne. Nejak nesledujem čas, lebo spím v Nitre, takže sa nemusím ponáhľať a som rád, že mám viac času motať sa s Arsonmi.

FEAST z Nemecka otvarajú niečo okolo pol desiatej. Možno neskôr, možno skôr. Prvé tri štyri skladby sa v tom nedá vyznať, zvuk rozhádzaný, ale ponapráva sa. Je to preboostrované, takže na začiatku je to len zmes riffového hluku a 4 vokálov. Keď sa to sprehľadní, vypadne z toho taká zmeska agresívneho fast/hardcoru a dbeatu. Taká všednejšia, ale sympatická. So zvláštnym zvukom. Z nahrávky by ma to asi nechytilo, live ale môže byť. Nasadenie stopercentné. Set energický. Išli furt s pedálom na podlahe. Výborný štart.

Po nich SIX-SCORE, opäť vo Fuge po 10 týždňoch. Ich som tu už spomínal viackrát. Sú dobrí. Veľmi dobrí. Hrajú ako páni. Ich muzika má nápady, intenzitu, prevedenie. Z Rakúska toho grindcoru moc neexportujú, ale toto je rozhodne ich momentálny top. Zase zajebali set. Optimálne dlhý, úderný, nekompromisný. Poskladaný hlavne z posledného split LP, nejaké tie staršie songy. Zvuk ako zo škatuľky. Výkon ako z druhej škatuľky. Takto má vypadať nasypaný zaujímavý grindcore. Paráda.

Konečne the ARSON PROJECT. Zvedavý som mimoriadne. Hlavne na nové veci. Nakoniec dostaneme set komplet z nových songov. Nehrá sa nič, len novinky. Je to päť rokov, beriem. Nakoniec ostávam trocha prekvapený, ale potešený. Nabrali totiž zaujímavý kurz. Svoj devastačný grindcore expandovali. Nové songy majú viac motívov. Viac postupov mimo žáner. Zvláštne účinné strednotempové pasáže. Zahustili sa. Nabrali temnotu. Ta muzika jednoducho nabrala viac vrstiev. Stále sú to oni. Keď to vysypú, trasú sa poháre na bare. Ale popritom vtesnali kopec zaujímavých vecí, ktoré tomu dávajú ďalší charakter. Som rád, že nestagnujú a pohli svoju muziku o kúsok inde. Maximálna spokojnosť u mňa a po tejto ochutnávke sa teším, keď to v lete porodia na asfalte. Set neskutočný. Bodkou je prídavok, tu vytiahnu "God of war". Rozjeb čistý. Posledná lopata na čerstvý hrob. Show is over, rozíďte sa.

Po sete ešte nejakú dobu kecáme, ale pomaly je polnoc a mám ešte zvláštnu povinnosť. Budem do sviatkov kristových robiť opatrovníka pre jedného milého jaštera menom Kamil, tak ho musím ísť vyzdvihnúť. Lúčim sa asi 20 minút a tentokrát sa čaká s odchodom na mňa. Berieme po ceste Kamila aj s terárkom a smer Nitra. Účasť som čakal kus vyššiu, ale čo už. U mňa ale celé dobre. Videl som opäť známe tváričky. A chalanov z kapiel. Kvalitné sety. Navnadil som sa na novú nahrávku the ARSON PROJECT. Zaspávam taký nabudený, že ráno sa budím už po 6 hodinách spánku. O deň bližšie k ich ďalšiemu turné.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: B+Y+Z

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)