Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


21.1.2017 PASKUDA, STRATA VKUSU, TOY PIŠTOĽS, PIVNICA, VIA ANIMA; Banská Bystrica, Bosorka

Autor: Wrbo | Počet videní: 1513


Bystrický klub Bosorka je za posledné roky hlavným dejiskom punkovo a hardcorových bojov.
Po všetkých tých starostiach so zvukármi sa partia ľudí okolo organizovania koncertov rozhodla, že jediným reálnym riešením, ako predchádzať týmto problémom je zakúpenie vlastného spevového aparátu. Slovo dalo slovo, oslovili sa bystrické podzemné kapely a neodolatelný lineup bol na svete. Pár dní pred koncertom sa už obligátne riešilo zvučenie. Bol to zdĺhavý pôrod, ale nakoniec sa podarilo zapožičať aparát s tým, že si to nazvučíme sami. S odstupom času si myslím, že sa nám to, ako bande amatérov, podarilo celkom fajn (vzhľadom na podmienky). Počas koncertu bolo takžiež ponúkané benefičné jedlo v podobe vegeburgrov od Fajronťákov. Tu nebolo vážne čo riešiť a keď si nebol/a, tak to ľutuj! :-)
V skúšobni sa stretávame niečo po 4 s tým, že si prehráme plejlist ešte posledný krát, pobalíme veci a pomaličky sa presunieme do klubu. Po príchode sa to už v Bosorke hemžilo ľudmi - opäť hlavne cezpoľné tváre (dík!). Nazvučuje sa PASKUDA a bez kompromisov začína presne o 8 hodine (dokonca ešte o niečo skôr). Žiaľ opäť len v trojici. Zaúčanie nového speváčiska sa nakoniec nepodarilo. Škoda preveľká! Dnes to akosi pre mňa nemalo tie správne gule a aj celý set mi prišiel trošičku pridlhý. Úsmev mi ale vyčarila pieseň "Zničíme sa sami" z ich prvého demáča. S nostalgickým utieraním slzy šťastia som si spomenul, ako som to CD prehrával donekonečna a nechápal som, čo je to za parádnu muziku. K STRATA VKUSU som sa privtrel náhodou, keď ich pôvodný basák odmietol ponuku, zahrať si na tomto koncerte. Kapelu registrujem už od jej vzniku (hádam to bol rok 2005) a už vtedy som mal z chalanov padnutú sánku. Ba doteraz ju považujem za jednu z najlepších hardcore punkových bánd na slovači. Po troch rokoch nečinnosti, sa práve kvôli tomuto koncertu rozhodli oživiť spomienky, čo potešilo nejednu domácu dušu. Vzhľadom na to, že mi končil môj mexický týždeň, neviem posúdiť výsledok produkcie, ale ja som si to užíval až priam neskutočne :-). Na TOY PIŠTOĽS sa vytvoril už solídny kotol, ktorý spieval už pomaly zľudovené piesne miestami hlasnejšie, ako samotná kapela. Prierez poslednými dvoma doskami, plus jedna novinka (bolo aj avizované, že sa maká na nových piesňach!!!) a jedna úplná starina v podobe "Vivat Slovakia". Zveril som si, ako keby som mal opäť 15! Celý set som žiaľ PIVNICE prekecal s Liptovčanmi (NOSTALGIA vydala v úplnej tichosti novú nahrávku, tak by bola škoda, keby si si ju nechal/a ujsť!), čo ma mrzí, lebo som sa na nich riadne tešil. Nevadí, nie je všetkým dňom koniec a nabudúce sa už budem snažiť túto chybu opäť nespraviť. Pár dní pred koncertom ku tomuto lajnapu pribudla aj VIA ANIMA. Vstala z mŕtvych (asi) len pre tento koncert. Ach, keby si sa pozrel/a do publika počas ich zvučenia, videl/a by si v očiach deciek číru radosť a spokojnosť. Dočkali sme sa! A čo viac, kapela nachystala kompletný prierez ich tvorby, takže si počul/a napríklad aj "Sistém má chybu", "Ohne", "Zúfalé hippie" či "Hypnóza" a "Som len človek". Osobne som tam zažil duševný orgazmus. Neskutočne silný koncert s tak ohromnou energiou, že si ani nepamätám, kedy som zažil niečo obdobné. Škoda preškoda tejto kapelky.
Koncert skončil, nestíhame sa lúčiť a padáme domov.

Bilancia koncertu je nasledovná:
- vyzbieralo sa cca 500 euro pri návštevnosti 110 platiacich
- jedna hospitalizácia s diagnózou otras mozgu (samozrejme, že člen zvXhc)
- moja spokojnosť s akciou 99% ! To -1% je za ohrievač :-D !

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: M+D+L

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)