Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


28.6.2017 ĎAS, ESAZLESA; Banská Bystrica, Kaktus

Autor: Wrbo | Počet videní: 1028


Málokedy sa stane, že koncert v Bystrici cez týždeň pritiahne až dvojciferný počet platiacich. Asi sa nie je ani čomu čudovať. Mŕtve mesto, kde aj domáci prídu na akcie len raz za čas a aj to už musí byť nejaké väčšie meno, aby ich vykopalo von z príbytkov do ulíc. ESAZLESA bezpochyby takýmto ťahačom sú a odhadom by som povedal, že tá päťdesiatka hláv sa tam pohybovať mohla - aj za nečasu v podobe extrémnej búrky (dáždniková baríkáda pri vstupe do podzemia nemala chybu :-) ). Začiatok bol plánovaný na 8 hodinu večernú a kedže bol nasledujúci deň pracovný, rozhodli sme sa časový harmonogram dodržať. Pódiovku sme si prezrieravo doniesli komplet vlastnú, keďže bolo avízo, že Esa trčali dosť dlhý čas niekde v zápche a nechceli sme zbytočne čakať a naťahovať tak začiatok. ĎAS je relatívne nová kapela - v kompletnej zostave mrví sotva polrok. Pohrobkovia z VIA ANIMA a moja maličkosť. 5 piesní silne napáchnutých vyššie spomenutou bandou s trochu surovejším a špinavším prevedením. Hold ruka pána skladateľa je v tomto prípade nezameniteľná, a to je len a len dobre. Myslím, že vzhľadom na to, že to bolo naše prvé verejné vystúpenie, tak to skončilo napočudovanie lepšie, ako som čakal, takže z našej strany spokojnosť. ESAZLESA medzičasom došli a hneď si aj začínajú inštalovať svoj aparát. V ich tvárach sa dalo vyčítať mierne zdesenie v štýle - kam sme sa to sakra dostali :-). Zvuk si tento večer robíme sami a podľa toho to aj vyzerá. Ja viem, tie bedničky sú slabé a nepokryjú požadované nároky. Žiaľ pracujeme len s tým, čo máme. Ktorýkoľvek iný zvukár, ktorý niekedy zvučil v Bosorke, by z toho viac nedostal. Aj napriek tomu si myslím, že to bolo nakoniec celkom OK. Zazneli väčšinou piesne z poslednej dosky "Společnost psů" a jedna totálna starina. Ak ma pamäť neklame, tak to bola práve "Paměť" :-). Hutný zvuk, epické pasáže a v dave desiatky pokyvkajúcich hláv. Trochu ma mrzí, že to čaro osobitosti z predošlých dosiek sa niekde vytratilo a piesne sú už viac akoby obyčajnopesničkovopopového charakteru. To je ale asi prirodzený vývoj kapiel a čisto môj osobný pohľad na vec (a ešte Marekov hehe). Inak musím pochváliť krásne znejúci delay a ostatné echá, ktoré miestami pôsobili až čarovne! Koncert sa končí zdárne pred desiatou - spokojnosť level 1000!

Na záver by som chcel ešte načnúť jednu vec. Viem, že Bosorka nemá v punkových kruhoch to najlepšie meno. Vlhký priestor so stuchnutým vzduchom, katastrofálnym stavom WC, či nezrozumiteľným a prebudeným zvukom. Pre väčšinu ľudí tieto mínusové body často prevyšujú body plusové a buď nechodia na akcie vôbec alebo chodia s veľkou nechuťou. Ja tomu úplne rozumiem. Tiež mám neraz pocit, že by sa pankové podzemie malo presunúť niekde, kde ľudia budú chodiť s radosťou a kde si budú môcť normálne zájsť na záchod (hovorím o koncertnej sále - hore v Bosorke sú WC OK). Treba si ale uvedomiť, že tento priestor má otvorené dvere v rámci akejkoľvek zmeny. Postupnými (aj keď malými) krokmi sa to začína zlepšovať (koncerty sa už nezačínajú pred polnocou, ako bolo semtam zvykom alebo nové pódium). Chce to ale podnety, konštruktívnu kritiku a hlavne ochotu priložiť ruku k dielu. Vážme si aspoň to, že máme vôbec tú možnosť robiť akcie bez jediného krivého slova od majitelky - a to bez podmienok. Je to spoločný priestor pre nás všetkých, tak na to nezabúdajme. Aby som neskončil tento report rádoby budovateľskými kecami, tak sa chcem poďakovať všetkým tým ľuďom, ktorí robia aspoň niečo málo preto, aby som/si mal/a vždy o zábavu postarané!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: V+W+Y

Správa:

#7204 ramone-romane napí­sal/a: 12.07.2017 22:41:00

ja chapem to tvoje nadsenie pre bosorku a tiez sa na nu snazim pozerat zhovievavo, ale proste to tam nie je dobre. nikdy som sa tam necitil dobre a zmeny zmeny..ked je raz zly priestor, tak s nim vela nespravis. hajzle umyjes, vlhkosti sa nezbavis, debilny schod cez pol krcmy nedobetonujes ani nevyburas, absolutne zly priestor na hranie, kde je na kapelu natlacenych zopar ludi tiez nenafuknes..ze majitelka nema kriveho slova chapem, lebo tam by sa tak maximalne mohli skladovat zemiaky. ako nechcem byt fakt zly, lebo vidim za tym podnikom vela usilia, ale mozno by nebolo zle najst na akcie iny lokal.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)