Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


17.9.2017 APORIA, 365 DNI; Košice, Collosseum

Autor: Ondrej / ZINTAER | Počet videní: 590


Už dlhšie bolo vidieť na stránke košického Collossea avizovanú akciu dvoch poľských kapiel pod organizáciou Not positive collectiveu, tak načo nad tým zbytočne premýšľať. Idem. K poľskému HC/punku mám v poslednej dobe nejakú zvláštnu pozitívnu slabosť. APATIA, WLOCHATY, POST REGIMENT, ... poľský jazyk celkovo mi znie veľmi ľúbivo. Ak ešte spomeniem, že cez leto som absolvoval výlet s rodinou do Gdansk a okolia, ktorý aj napriek uplakanému počasiu dopadol viac než veľmi dobre, tak včerajší koncert môže byť toho príjemnou bodkou (alebo pokračovaním). Po príchode na miesto diania vidím všetky známe tváre, neskôr i menej známe, čo si myslím, že je super s celkovým výsledkom cca 12 platiacich návštevníkov. Esej na tému "12 platiacich. Je to veľa či málo?!" dodá neskôr pani Servítková z Prešova. Furt lepšie jak nič. Kapely vyzerali byť spokojné aj za to málo.

Prvý nastupujú APORIA, ktorí sa predstavili s parádnym EmoHC. Ak toto v niekom nezanechalo aspoň nejaké dojatie, či inú emočnú stopu, tak vaše srdce je z ľadu. Spomaľovačky, zrýchľovačky, vyhrávky i zimomriavky. Pred každou skladbou skvelé, a veľmi k veci, príhovory (v poľštine), ktoré vystúpeniu dodávalo ešte väčšie grády a istý punc úprimnosti, ktorý táto muzika, na to aby oslovila, potrebuje ako soľ. APORIA toho všetkého mala aj na rozdávanie. Dojem, že sa jedná o niečo viac ako "len" hudbu z nich sršal na kilometre. Výborný koncert. Niet čo dodať.

Po nejakej tej pauze prichádzajú na stejdž chlapíci z kapely 365 DNI. Idú na to trocha rýchlejšie, agresívnejšie, ale aj tak nejak popovejšie a pesničkovejšie. Gitaristove tričko s motívom LINKINK PARK asi hovorí za všetko. Sú kapely, ktorých hudbu by som si asi doma nepustil, ale na koncerte to baví. Nasadenie stopercentné. Rozhodne spevák zaslúži metál za svoj výkon. Bezchybne a mocne odspievané skladby a v kontraste s tým, odškriekané, či odšepkané príhovory medzi skladbami spôsobené nachladením. Mám pocit, že niektorý z ďalších koncertov turné asi odspieva gitarista APORIAe, ktorý pribiehal spoluodspievavať refrény a oživoval trocha statické publikum. Hudobná stránka je jedna vec. Je to forma, ktorá môže niesť dôležitý odkaz, čoho je 365 DNI ďalším skvelým príkladom, pričom upozorňuje na všetko to svinstvo čo sa tu deje. A to je dnes KURVA dôležité.

Pozdravujem kapely, organizátorov i návštevníkov! Bol to skvelý večer! Dík!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: S+M+U

Správa:

#7233 deegee napí­sal/a: 18.09.2017 20:39:57

Niet čo dodať! Akurát že tých 12 platiacich vyrovnalo 24 predaných hotdogov

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)