Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


23.11.2018 GATTACA, REMEK; Olomouc, SF mini

Autor: Kutya | Počet videní: 510

Celé posledné obdobie je po okraj naplnené akciami, ak nie priamo luxusnými, tak aspoň veľmi zaujímavými. Medzi nimi boli aj koncerty tandemu REMEK / GATTACA v Olomouci a Brne. Neviem, koľko ľudí si môže povedať, že za posledný rok videlo REMEK, pre túto vlastne už dávnejšie legendárnu kapelu to bol tohto roku koncert číslo dva resp. tri, ak sa nemýlim, takže chuť vycestovať bola dlhodobo veľká a s blížiacim sa dátumom iba väčšia. Pôvodne možno malo ísť z Košíc do Brna aj nejaké číslo, Košičania do Brna idú jednoducho k  sebe, kamoši však schytali na tento termín koncert doma. A keďže tam sme museli byť všetci, bolo treba sa preorientovať na Olomouc, čo bolo vlastne fajn, SF mini (či nové, či staré) je miesto s povesťou a patril som medzi tých, ktorí ešte nemali možnosť pozrieť sa tam. Navyše, keď cestou na No fest bolo Bobkom na tento výlet ponúknuté miesto v aute, zdalo sa, že nie je o čom. Škoda, že od nás z mesta idem sám.

Niečo po druhej som pricestoval do Prešova, tam zakrátko naskaujem do auta, naberáme Dana s Heňou (a krásny re-release dema GATTACY) a hop na cestu. Tá, ak budem hovoriť čisto za seba, zbehla veľmi rýchlo, pričom to bolo nejakých 5 hodín. Napriek úvodným obavám, či sa vôbec stihne dôjsť načas, sme na mieste s poriadnym predstihom, väčšina ľudí dôjde na Mini až po nás.

Koľko mohlo byť hodín, keď sa začalo hrať, ani netuším, viem len, že keď prichádzam na z vonku na koncert, vychytávam si miestečko na konci koncertnej sály a GATTACA. Že to bude poriadny metal som čakal, minimálne od posledného albumu rátam s absenciou vyložene emo vsuviek, ale nejako som sa nechytal. Možno keby som bol vpredu, GATTACA ma zhltne celého. A možno by len stačilo, keby sa celý koncert nebojovalo s vokálmi, ktoré buď nešli von vôbec, buď potichu, ale v podstate celý čas ich tam človek mohol len tušiť, prípadne po pamäti, však. Ale aj také bývajú punkové koncerty, nasadenie Ládi a celej kapele ostalo, bez ohľadu na tieto problémy.

Pauza a po pauze už len "Ahoj, my jsme Remek" a môže sa začať pár intenzívnych minút. Tentoraz som si už dal pozor na to, aby som to všetko videl a počul spredu. To ale stálo za to. Ak sa pri GATTACE hovorí o nasadení, tak pre REMEK treba ešte nejaké iné slovo, neviem aké. Marek kričí, behá, padá a všetko to na teba dýcha. Nehovoriac o muzike. Pre mňa osobne najlepší sound aký môže emo kapela vytvoriť je práve ten, ktorý mali LAKMÉ a majú REMEK. Set pozostával z pár pesničiek z veľkej platne a kompletnej trojice z posledného splitu s LAWINE, teda žiadne "Malé kousky svobody" a  "Sirky, světla" už vôbec, s tým sa ale ráta. Posledná pesnička bola "Přání - pesnička, ku ktorej Marek ani nezverejnil text. ale my všetci vieme, čo hovorí a o to je to silnejšie. Hudba dohrala, Marek končí na zemi a "To je všechno" naozaj znamená, že to je všetko. Čo som mohol po tomto koncerte o sebe povedať, bolo len to, že som hotový.

Po koncerte sa trochu posedáva a rozpráva na Mini, ľudia postupne miznú. Prešov si na ďalší deň šiel dať repete do Brna, Alica, Kočo a ja cestujeme naspäť, aby sme sa mohli vidieť o pár hodín na koncerte v Košiciach. Do Olomouca takto na otočku? Pre takýto koncert určite. Diky.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: K+N+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)