Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


7.12.2018 HEVER, MENTAL TENSION, PROTEIN, REGRES; Brno, Bajkazyl

Autor: shupo | Počet videní: 864


Keď som narazil na tento event, veľmi som sa potešil, keďže sľuboval zaujímavý večierok. PROTEIN som robil v marci v BA, REGRES je v podstate legendou a ako mnoho starých poľských kapiel nehrávajú veľmi v zahraničí, HEVER som ešte nevidel a Mentáli sú proste mentáli, hehe. Píšem teda Holubovi, či by nemali voľné miesto v káre, a tak nakoniec sa úspešne nanominujem k polovici Mentálov do auta. Brno je kúsok a Bajkazyl nie potrebné hľadať, keďže sa nachádza kúsok od železničnej a autobusovej stanice, čiže hneď po ruke.
Koncert začína o 20.30 a štartujú ho "domáci" HEVER. Úvodzovky používam zámerne, keďže neviem, či vôbec niekto z kapely je Čech alebo sú to všetci Slováci študujúci / pracujúci v Brne. Od prvých tónov sa rozbieha aj pit, ktorému kapela servíruje príjemný mix thrash-punku, oldschool youthcrew a ja som tam počul aj taký klasický východoslovenský harcore/punk vplyv v tej muzike. Neviem to opísať, ale ako by to malo taký rukopis. Riffy, postupy a skladba niektorých songov. Tie thrashovejsie mi zas kúsok pripomenuli BOILING POINT. Každopádne ja to hodnotím ako veľmi podarené vystúpenie. Spevák stále v pohybe, nejaké predhovory, 20-25 minút a koniec. Tak to má byť.
Po nich MENTAL TENSION a ich klasický štýl, tj. power-violence/hardcore. Dnes síce bez Holubovho stand-upu v podobe v príhovorov, ale odohraté to bolo dobre. Teda, nie že by žiadne neboli, ale dnes mu nešla karta. Odmenení sú mosh-pitom pod pódiom a petardami hneď na úvod setu. Našťastie to bol len taký malý koberec, čiže sa miestnosť darí rýchlo vyvetrať a nezostáva tam ten typický sýrový zápach. Podobne ako HEVER, hrajú okolo, alebo skôr do 20 minút a koniec.
Nasledujú poliaci PROTEIN a ich vykopávkový sXe oldschool youthcrew hardcore. Jasná inšpirácia YOUTH OF TODAY, CHAIN OF STRENGTH či JUDGE. Rýchle tempo striedané circle-pit pasážami, či pomalšími nástupmi bez zbytočných sól. Vlastne úplne bez sól, hehe. Medzi ľudmi majú solídny ohlas a mosh pit ide naplno. Tá muzika si to ale úplne pýta. Chalani hrajú songy z dema a sedmičky "Alive", príde aj na nejaké singalongy. Túto muziku tu už skoro nikto na Slovensku či v Čechách nehrá a aj keď je to v podstate jednoduchá muzika, má v sebe úžasnú energiu. A za tou som sem došiel a celý set si fakt vychutnal.
Večierok uzatvárajú REGRES, na ktorých som veľmi zvedavý. Mastia už 19 rokov, vydávajú na Refuse records. Basák z PROTEINU mi vraví, že mimo Poľsko hrávajú len zriedka, čo tak trochu potvrdzuje aj spevák, ktorý vraví, že nevie veľmi po anglicky, tak bude songy uvádzať po poľsky. Pri prvých songov mám úplné flashbacky a zaspomínal som si na staré poľské kapely ako COALITION, či APRIL, ktoré som hodne počúval pred viac ako desiatimi rokmi. REGRES drhnú taký rýchlejší +/- melodický hardcore, ktorý mi pripomína starý ENDSTAND. Musím ale povedať, že z nahrávky ma to veľmi nebaví. Zato naživo opäť super šou a opäť veľká spokojnosť.
Koncert končí asi okolo jedenástej a tých cca 40 (?) ľudí sa pomaly rozlieza. Aj my sme v BA ešte pred jednou, keďže po koncerte ešte kecáme a dávame nejaké pivo. Ešte raz dik Holubovi za odvoz.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: A+T+M

Správa:

#7519 Kozo napí­sal/a: 09.12.2018 13:31:39

Keď som si doma púšťal Regres z nahrávok tak pravdupovediac ma to nebavilo, ale naživo úplne iný zážitok, taktiež veľká spokojnosť.

#7518 daniel hever @ napí­sal/a: 09.12.2018 13:18:32

Dik za report! pravdupovediac okrem dvoch clenov zo slovenska mame este poliako-cecha a aj brnaka

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)