Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


29.12.2018 FYASCO, SEDEM MINÚT STRACHU, NOTA EKRAZIT, MENTAL TENSION; Ráztočno, Eso

Autor: Adrik | Počet videní: 980

Jebať sa z východu až do Ráztočna? Čo ty si sa už načisto pomiatol?
Posledným koncertým zážitkom roku 2018 malo byť tretie pokračovanie Outcasst festu s parádne naloženou zostavou. Ale ako vždy to všetko skončilo trochu inak a ešte pred koncertom začínam pokukovať ešte po nejakom ďalšom zážitku. Na ďalší deň bude repete v Ráztočne. Pozerám na mapu a zatiaľ neviem. Plusom je "exotická" destinácia, že sa jedná o benefit, mínusom zase diaľka a kapely, ktoré sme videli včera. Nasrac, ako hovorí klasik, doma nuda, ako dvorný šofér Mareka M. z kapely ŠTYRI MINÚTY STRACHU ho mailom podjebujem a na piatkovom koncerte behom prvej otázky dopĺňam zvyšok posádky. Ešte k Outcasst festu: Totálna plnka, hlavne zahraniční vystupujúci museli čumieť. Také niečo podľa mňa do konca šnúry už nezažijú. Všetky kapely šli až za hranice svojich síl, divoký mosh, lietajúci ľudia, fúriky, pníky, lopaty ...
Sobota začína zháňaním nového monitoru, ktorý sa deň predtým odporúčal do kremíkového pekla. Zhodou okolností sa kompjúterový obchod, do ktorého máme namierené, nachádza v rovnakom baráku ako Collosseum, takže vonku na parkovisku stretávame prvých zombíkov zo včera. Spoza rohu pomaly vyliezajú ďalší, až napokon cez jednosmerku majú problém jazdiť autá. Lúčime sa s INCRIMINATE a Slayerized, zvyšok berieme na obed. Dezert sa podáva v podniku Las Vegas Košice. Bez zákusku s Dankitou doma vykladáme veci, nakladáme kúpacie potreby a válíme to na Přešov. DeexGee a HenxRieta už čakajú pred vchodom, o 65 kilometrov ďalej to isté opakuje Marek M. a za necelú hodinu nás vítajú totálne rozbité cesty v obci Kalameny. Na kúpanie som už nikoho iného nenahovoril. Radšej sa na brehu trasú od zimy. Vo vode je plno ľudí a stále prichádzajú ďalší. Obliekacia exhibícia v aute, kolóna pred Ružomberkom a už čakáme na Mi xao vo vietnamskom bistre v Martine. Mierne vyššie ceny, ale bohovské porcie. Do Ráztočna je to už necelá hodina. Mapa nás zavedie na nejaký kopec, vraciame sa hlavnú cestu a neveriacky krútime hlavami, ako sme si mohli nevšimnúť obrovský nápis Eso klubu. Jedná sa o typické pohostinstvo, ktoré nájdete v takmer každej dedine alebo sídlisku. Klasický výčap, športka, žreby, všakovaký mix ľudí, sivovlasí fotri a tackajúce sa postavičky. Tu však nájdete jeden bonus navyše - hraciu sálu. Práve v takýchto podnikoch (a ešte kultúrnych domoch), keď ešte neexistovali profi hudobné kluby, sa kedysi robili koncerty. Myslím si, že dnes nie je problém zaplatiť si za klub alebo zvukára aneb prísť do hotového, takto vie búknuť koncert hádam každý, frajerina je organizovať koncerty na miestach, kde nie je kde.
Obedňajší gambléri už statočne obracajú poldecáky, v koncertnej miestnosti sa pomaly zvučí, ale máme čas pokecať aj s početnými návštevníkmi z Horehronia. Prvý vagón s uhlím vykladajú FYASCO a aj napriek občas chrčiacemu repráku, pri ktorom stojím, nastavili super zvuk. Nové skladby prekladajú so starými: "Nech žije smrť", "Gloryhoul", "Strejdedžák", "Rakovina sprostoty" a samozrejme "Tina Tarner". Sú len dvaja, ale väčší bordel, ako keď hrá Manowar z jukeboxu. Títo chlapci vedia zahrať úplne všetko. Pod pódiom karate, ale aj namlouvacie tancovanie adventistov siedmeho dňa. Minečko sa počas setu pokúša rozbehnúť svoju sólovú spevácku kariéru, ale jeho výkon napovedá, že minimálne zborník si zabudol doma. Ak nie ešte niečo iné. Ako druhí sa štelujú SEDEM MINÚT STRACHU a je to kurva že silné. Pri pohľade na mnohých z publika je mi jasné, že sa s takým niečím stretávajú po prvý raz v živote. Ako a kde by k takému hluku prišli obyčajní civilisti? Najviac si setu užíva nerozbitný Rado. Hádže sa a zviera sa po pódiu, ohadzuje sa aj s mikrofónmi, a keď všetko porozhadzoval, hučí do mikráku pre kopák. Aj bez šípky do bicích to boli intenzívne štyri minúty. Zo zákulisia kapely sa dozvedám, že sa Rišo pokúša na base čoraz častejšie do svojho výkonu zapasovať aj nejaké akordy, takže popis noise core bude čoskoro neaktuálny. Ešteže na pílu zatiaľ nikto žiadne akordy nevymyslel. Na rade je prvé vystúpenie kapely NOTA EKRAZIT z neďalekej Handlovej. Intro dlhšie ako produkcia predchádzajúcej kapely, ale už sa to valí. Mix epického crustu s hard core? Dva spevy, bicie trochu nestíhačka, ale keď sa to vychytá a zabudne sa na trému, tak to ešte len vtedy bude zaujímavé. A možno aj okresať dĺžku vystúpenia, aj keď viem, že pri tomto štýle a minutáži skladieb by sa stihli zahrať tak tri. Som zvedavý na nahrávku. Finiš v podaní MENTAL TENSION a sa na čo pozerať. Gigolo power violence! Zvuk masa mäsa, krute naechovaný vokál a krútiaci sa Holub o stojan na mikrofón. Neskutočná podívaná. To je herečka toto. Dokopy 500 promilé, ale idú ako vlak. "Pozor ide slon"! Väčšia šialenosť ako včera. Aj pomedzi vykrúcačky dva prídavky a karaoke band končí opäť na bare. Ja šliapem na pedál a po rozvoze všetkých pasažierov končím o pol štvrtej pod paplónom.
PS: Na vstupe sa vyzbieralo takmer 500 €!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 1+N+U

Správa:

#7534 deegee napí­sal/a: 03.01.2019 21:11:02

A hlavne by som ešte podotkol že vo vozidle šiel snami člen kapely...

#7533 Supelacky Vlado napí­sal/a: 03.01.2019 14:59:26

Cau Reno,
ak by pisal Ado, ze siel sam, tak by som ten podjeb mozno bral..ale sak auto naplnene, navyse vegezrutmi, tak mi to vychadza, ze spolu prejazdili cca 0,2 t CO2 za tuto cestu a za rok na osobu usetria minimalne 0,8 t CO2 na osobu (pravdepodobne viac) a to ece nevies, ci nerobia nejake dalsie aktivity, aby kus posetrili totu nasu zemegulu..
Navyse, keby Ti niekto odpisal, ze uz je jedno, ci bude na osobnej urovni setrit, lebo bez systemovych zmien sa moc daleko nedostaneme, takze to vyzera tak, ze sme nahrati, ci setrit budeme abo ni, tak by nebol daleko od pravdy..
mne sa sice obmedzovanie osobnej spotreby pozdava, lebo je to jedinne, co viem okamzite ovplyvnit, ale vela ludi v mojom okoli to vidi inak (vid vyssie) a ne su uplne mimo..
Z tohto som cerpal:
https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Greenhouse_gas_emission_statistics_-_air_emissions_accounts
http://shrinkthatfootprint.com/food-carbon-footprint-diet
https://de.myclimate.org/private-clients/

Caute vsetci
viem, ze tu ne sme na retorickej sutazi, ale ked uz tu rozhadzujem linky, neda mi..aj tento link sa oplati precitat:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam

Dufam, ze sa vidime na nejakom koncerte



#7532 Twg napí­sal/a: 03.01.2019 11:53:22

Sedis doma lebo su sviatky prezraty do roboty az v pondelok a jeb zajebes proste uhlikovu stopu na punkgen

#7531 majto napí­sal/a: 02.01.2019 19:19:07

A Reno je navyše kúzelník, bo na web napísal odkaz bez pripojenia bez elektrického zariadenia ;) Klobúk dole ;)

#7530 Wrbo napí­sal/a: 02.01.2019 18:37:45

Čakal som hocičo, ale že bude niekto pičovať za to, že má v sebe človek vášeň pre podporu koncertov hoci aj X kilometrov ďaleko, to je silné kafe

#7529 adrik napí­sal/a: 02.01.2019 14:35:53

Reno: Potreboval si si len kopnúť alebo si len stále nasraný, že ťa rodičia cez sviatky nikde nepustili?

#7528 deegee napí­sal/a: 02.01.2019 09:31:38

Reno: Ty očividne žiješ v lese, bez elektriky, plynu a paliva a v rámci voľného času radšej ani nezliezaš zo stromu aby po tebe neostala nejaká stopa.

#7527 Reno napí­sal/a: 02.01.2019 07:59:17

Jj adrik, diky ze zvacsujete svoju uhlikovu stopu tym, ze chodite cez cele slovensko na koncerty ktorych line up ste videli v priebehu 24hodin inde

#7526 Deadbush napí­sal/a: 31.12.2018 18:44:27

Adrik velky respekt tebe a tvojim kamosom ze ste dosli taku dialku na tento koncert,naozaj,nech sa dari a pozdrav na vychodze!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)