Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


16.7.2019 ETERNAL GODFUCK, NABOSOPOSKLE, HEVER, SKLÁDKA, DVERE, PURE CONFUSION ; Košice

Autor: Kutya | Počet videní: 662


Adrik na mňa nahučal, že čo mu už nepíšem na Punkgen. Výhovorka, že som dlho nebol na koncerte neobstála ani predomnou samým, hoci ich naozaj zas tak veľa nebolo resp. myslím, že niekedy som chodil aj viac. Pravdou asi bude, že mi chýbala nejaká chuť podeliť sa o koncertné zážitky. No a v utorok 16. júla sa v našich domácich Košiciach zbúchala akcia, o ktorej by bola škoda nenapísať. A to aj napriek tomu, že sme tu hrali, to je také zvláštne. Nikdy som nechcel písať o akciách, ktoré zahŕňajú vystúpenie nbspksl, ale o tejto treba.

Na tento deň sa na spote pri základnej škole nad sídliskom KVP naplánovala skate session pod palcom miestnej partie/komunity Provar, chápete, celodenné jazdenie, súťaže o best trick a tak. Viem, že minulý rok sa na tomto mieste už takáto akcioška konala, tentoraz sa však podarilo vybaviť, aby ľuďom do jazdenia zahrali aj kapely. Hudobný program dňa si zobral na starosť Zajo, ktorý mal zhodou náhod (alebo nie) v tento deň aj narodeniny. Ten si tak doprial oslavu za účasti spriatelených kapiel, v každej buď hrá alebo im pomáha, takže rozmer určite krásny. Po všetkých stránkach.

Na miesto prichádzam o štvrtej, kedy aj bol sľúbený začiatok programu, no zatiaľ sa všetko chystá. Na mieste sa už ale jazdí na skejtoch, chalani od Provaru tu majú pripravený porotcovský a moderátorský stolík, povešané banere a hraje tu dokonca aj DJ, bráško. Hovorím si, že toto už hej, jak profi akcia. Kapely budú hrať na pódiu z paliet a na veciach "co skúšobňa dala". Špina.

Kým sa začne s kapelami, tak moderátor Kajo vyhlási prvú súťaž, neviem v čom spočívala ani nič, v skejtovom prostredí absolútne nie som doma, ale aspoň cítiť, že sa ozaj niečo ide diať. Po vyhlázení víťaza začne hrať prvá kapela dňa, ETERNAL GODFUCK. My s kamarátmi sme si akurát šli zakopať hackies, na kapelu som poriadne nedovidel, ale vidím členov SKLÁDKY, Zaja za bicími, takže aj zvukom a náladou to tam ťahá. Ale. Žiadne také, že po tejto pesničke kašleme na hackies a ideme pozrieť dopredu. Blázni zahrali jeden song a čau. Dosť punk.

Potom je nejaký priestor na bláznenie sa, tak sa náhodou dostávam za bicie a ukazujem, ako (ne)viem hrať s Bolfom na gitare. Nakoniec si do rúk berie mikrofón Silvo a hráme improvizovaný hc/metal, strašné, ale tak úsmevy dookola boli, a to je pre túto epizódku najviac. Medzitým sa z Bratislavy dotrepe Adam, a tak môžme ísť zahrať s NABOSOPOSKLE, hoci všetko nasvedčuje tomu, že to bude ťažké. Pohoda a dni po festivale podľa mňa boli pre všetkých štyroch náročné a vidno to doteraz, haha. Rýchlo sa pripravíme a hráme, myslím, že nie až tak zle, hoci mám pocit, že opäť raz som neprekričal nástroje, paradoxne screamo kapely si to môžu dovoliť, nevadí, keď tak povedzte. Hráme extra skrátený set, 4 pesničky, také sme ešte nemali, ale aj to pre nás bolo asi dosť. Ale koncert ako taký asi super, užívame si atmosféru vonku pri skejtovaní, dobre.

Po nás (alebo ešte počas) sa robí ďalší contest, opäť k tomu nič nepoviem, a potom z Brna prichádzajúci HEVER. Poriadna športová muzika k skejtovaniu, nie hentie emo tragédie. Začínajú so svojim majestátnym introm, hosťovačka od Zaja, ktorý im robil aj album, určite vypočuj. Hardcore punková jazda, ľudia sa už trošku aj bláznia, Bolfo skáče so skejtom z basového komba, posiela ho k zemi. Potom so Silvom rozjebú kôš. A najviac scéna je keď nad hlavy berú skejtového moderátora Kaja. Bol totiž s dochrámanými nohami na vozíku. Yeah. Nakoniec dáva HEVER aj novú pesničku, na potešenie oslávenca s veľmi epickým gitarovým sólom. Dosť dobré. Inak HEVER je zlatý štandard, Kizo fuckin´ frontman, budem ich tak promovať do konca života.

Pamätá si niekto, ako som vyjadril nie práve nadšenie z kapely SKLÁDKA po ich prvom koncerte? No, tak ja som ten prvotný šok vlastne celkom rýchlo predýchal a odvtedy je SKLÁDKA súčasťou folklóru aj pre mňa. Stále si myslím, že to je bars samoúčelne vulgárne a tak, ale texty sú plné hlášok, ktoré sú tým zábavnejšie, čím ich agresívnejšie zadelíš. Pôvodný spevák je v Kanade, zastúpila ho vlastne jeho dvojička zo Slayerized Kučo, ktorý drží vlajku nasranosti rovnako vysoko. Na koncert nastupuje v kukle a v maskáčovej bunde s veľkou chrbtovou nášivkou s GG Allinom, takže rozumieš čo a ako. SKLÁDKU som videl takmer každý jeden raz čo hrali, takže vlastne tiež štandardný koncert s kopou skandovačiek, zmenami na mikrofóne a tak, neviem čo viac. Snáď len, že málo výjazdov na konte majú, tak ich volajte znečistiť váš lokál.

Naplánované bolo, že zahrajú aj DVERE, no speváka Radka nikde, basák Robko to asi tiež nestihne a tak čo teraz. Jasné, dáme improvizovaný set, bicie, gitara a ja na speve. Času nie je veľa, tak sa zhodneme na dvoch pesničkách, ktoré odkričím, po nich dávam mikrofón na stojan pred Ižiho, ten si odohraje a odspieva svoju pesničku a set končí. Bez skúšok, bez basy, bez pôvodného speváka, riadny garbage.

Poslednou kapelou večera je PURE CONFUSION, ďalší zo Zajovych projektov. Teraz ale žiadne agresívne hardcory, toto je celkom éterická alternatíva, neviem ako tomu inak nadávať, shoegaze? Každopádne takto na večer po maratóne koncertov a jazdenia to tu každému dobre padlo. Dokonca sa prišli pozrieť aj mestskí policajti, je pravdou, že "tvrdá rocková muzika" bola povolená do ôsmej a už bolo cez, ale auto sa otočilo a bol pokoj. PURE CONFUSION zahrali 3 pesničky, nechali sa prehovoriť na štvrtú a kapelám bol koniec, Zajo ale sľuboval ešte headlinera. Tým bolo košické rapové zoskupenie Faux Paux, výzor a témy jak z Refreshera, ale vlastne som s tým v tom čase a na tom mieste nemal problém, vieš vonku na betónke v obkľúčení zopár kamošov aj toto trocha inak vyznie. Proste zábava.

Toto bolo jedno krásne popoludnie, aby ste vedeli. Netuctové miesto, kapely všetko lokálne, ešte aj HEVER sú v tých Košiciach jak doma, skejty, množstvo ľudí, napriek zbiehajúcim sa mrakom počasícko vyšlo. Akcia jak lusk.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 7+Q+A

Správa:

#7621 Elramon napí­sal/a: 25.07.2019 21:01:46

som si to faux paux chcel pustit a nic mi nenaslo, dajte nejaky link

#7620 branscombe @ napí­sal/a: 23.07.2019 19:24:08

Faux Paux je z ulice a nie z refreshera !

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

dnes 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)