Pozývame:


So 4.2.2023
Žilina @ Hájovňa

HUTA PLASTIKU (Poľsko), PRACH (SK), TVOI POSTOI (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NA SMIECH - ZÁKON DOGMY CDr

Autor: rikArdo | Počet videní: 1255

DIY
Raz za čas sa ku mne dostane dielo, ktoré si zaslúži moju skromnú recenziu. Nebýva to často a možno práve preto je to nadšenie z neho vždy zdvojnásobené. Veru ešte stále sú tu kapely, ktoré majú ťažké srdce z bordelu, ktorý okolo seba vidia a ešte stále im príde dôležité naň aj poukazovať. Jebať klišé, aké klišé? Nemôžem predsa spievať o tom aké má Vašo Patejdl riedke vlasy, keď ma to proste nezaujíma. Budem vrieskať o všetkých tých svinstvách okolo a o tom hnusnom pocite, ktorý sa dostaví vždy, keď si uvedomím, že je to to jediné čo zmôžem a že sa nikdy nič nezmení. A tak traja sympatický chalani v najlepších rokoch vypustili do sveta cdčko s poetickým názvom "Zákon dogmy". Milí poslucháči tu nájdu staršie veci ako "Krváca svet" alebo "Ide o život", ale aj čerstvejšie pečivo ako "D.I.Y", "Reálne hodnoty" a iné. Je to taký prierez celou históriou kapely, no najdôležitejšie je, že kvalita zvuku je konečne priamo úmerná kvalite samotnej produkcie kapely a teda aj zaslúžená. Aj keď kritické uši si tiež prídu na svoje, ja tu od toho nie som a celé mi to zakryje samotný náboj všetkých piesní. Čakaj energický, energický, energický, nasraný, úprimný punk, frcnutý menšou dávkou humoru, satiry a irónie so zábavnými intrami k jednotlivým songom- vydarené! "Slovo božie" (intro) ti vysvetlí ako samotné ľudstvo vzniklo a potom bum! Cez celý album letia rôzne polohy hlasu, cez spev až po vreskot, chytľavé gitarové riffy, sem tam sóla, ak si pozornejší zachytíš aj basu, ktorá gitare príjemne sekunduje a bicie, ktoré nie a nie zastaviť. Proste to šlape jak parný valec! Hudobne je to veľmi pestrofarebné a originálne, či už hudbou alebo textami a následne aj ich prevedením do samotnej inštrumentálnej stránky a čo mne osobne dosť sedí je, dĺžka jednotlivých pasáží v piesňach, ktoré sú pomerne krátke, rýchlo sa striedajú a teda neunudia. Medzi naj songy patrí určite "Neschopnosť chápania", "D.I.Y" a "Môj boj". Pod kožu sa ti po dlhšom počúvaní dostane pomaly celý album a na záchode sa prichytíš ako si pospevuješ jednotlivé refrény. Ale aby to nebolo všetko, vychválil by som aj spracovanie obalu, ktoré je tak trošku netradičné. Celé dielo sa nachádza v DVD obale, v ktorom nájdeš booklet s textami v slovenčine a angličtine (pri niektorých sú aj komentáre- ďakujem za kapely, ktoré ešte takéto dačo robia!), ďalej nálepka a malý "plagát". Úvodný obrázok charakterizuje moderné ľudstvo, bohužial z tej horšej stránky a na zadnej strane sú tri neznáme osoby nad ktorými sa týči štvrtá neznáma osoba. S grafikou pomáhal šikovný chalanisko Robko (Frog Graphic) a celkovo z celého tohto DIY as FUCK počinu cítiť takú rodinnú atmošku, za ktorú môžu všetci, ktorí priložili ruku k dielu. Aby som nezabudol 20% z ceny cdčka putuje do útulku pre psov v Revúcej. Skvelá práca! Vonka len 50kusov, aj keď je jasné, že si to stiahneš, 2,50 ťa predsa nevyžmýka tak veľmi. Na záver dačo o Vašovi: "Činom treba prikladať význam stále, nie sa za ne hanbiť, keď sa iným zdajú trápne!"

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+F+U

Správa:

#2790 Balki napí­sal/a: 18.05.2011 07:55:47

Samozrejme ja som tym nechcel povedat, ze tato recenzia je zla, naopak je spravena vyborne

#2785 adrik napí­sal/a: 17.05.2011 15:37:16

rikArdo a spol.: Ja by som tu uvítal viac recenzií od viac ľudí, nech je to tu štýlovo pestrejšie ..

#2784 Sajmon napí­sal/a: 17.05.2011 14:23:57

myslím si, že táto recka je dosť vydarená a zatiaľ asi tvoja najlepšia, taký môj skromný postreh...asi to bude tým nadšením...

#2783 rikArdo napí­sal/a: 17.05.2011 12:40:08

kľudne by som si prečítal aj viac recenzií na tento album, možno som dačo vynechal a podobne, tak dačo zbúchaj, moje recky sa tu aj tak nikomu neľúbia

#2782 Balki napí­sal/a: 17.05.2011 10:28:54

Absolutna rana medzi oci. Pre mna osobne asi to najlepsie hudobne aj textovo, co som za posledne roky pocul. Dost mi je luto, ze som recenziu nerobil ja - rikArdo to si este vypijes!

#2751 nickname @ napí­sal/a: 06.05.2011 21:49:16

aaa kurva takto to dopadne ked je clovek senilny ako gasparovic a uz nie je zvyknuty na "skolske" hodnotenie od 1 do 5, ale skor opacne.To hodnotenie malo byt teda 1 nie 5..neda sa to zmenit? :)alebo teda zmazat ? :)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)