Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CO-CA – ŘÁD POTVRZUJE CHYBA! CD

Autor: Wrbo | Počet videní: 732

NNNW
Dopredu sa ospravdlňujem za túto recenziu, pretože zaujatosť by nemala byť na mieste v tomto prípade, no mne to proste nedá. COMPLICITÉ CANDIDE vnímam ako kapelu, nad ktorú proste niet. Prečo? Stačí si prečítať ich texty, v ktorých jednak nenájdeš pankové klišé, ktorým teraz disponuje skoro každá kapela, či aj pri osobnom stretnutí sú to milí ľudia, ktorí majú v hlavách jasno a to je si myslím v tejto subkultúre prvoradé. Snímka "Řád potvrdzuje chyba" vyšla pôvodne v LP verzii v roku 2008 pod poľským vydavateľstvom Nikt nic nie wie. Ešte si pamätám aký som bol z toho smutný, kedže som vtedy nevlastnil gramofón, tak som márne čakal milodar v podobe MP3 od nejakého samaritána. Po asi 2 rokoch to niekto zavesil na net v pochybnej kvalite a už pri prvom počutí som si povedal, že toto je ono. Teraz po 4 rokoch vychádza reedícia v podobe CD s dvoma bonusmi.
Obal tentokrát zobrazuje rúcajúce sa dvojičky (materiál bol pôvodne nahraný už v roku 2003), kde istú iróniu dodávajú aj nazeleno svietiace semafóry, pričom v uliciach vládne chaos. V booklete nájdeš texty v pôvodnom jazyku, ale i v poľštine, či angličtine plus Fekálov dobový príspevok o vtedajšom vnímaní jednak kapely, či postojov súvisiacich. Ako som v úvode už spomínal, túto kapelu v provom rade spoznáš predovšetkým podľa skvelých textov, ktoré (aj keď nie všetky) vychádzajú z anarchizmu. Celé CD sa nesie v pomalšom rytme oproti predošlým nosičom (i keď výnimky sa nájdu). No zvuk je ďaleko viac čistejší. Neviem, či má cenu rozoberať jednotlivé piesne, pretože by som ani zďaleka nepopísal veci, na ktoré poukazujú a popravde, cítim veľký rešpekt a preto by som si nedovolil deformovať ich slová do môjho obrazu. Každá pieseň je niečím osobitá a po dlhšom počúvaní sa ti to určite dostane pod kožu. Niekde som čítal, že už na tejto nahrávke spieva niektoré piesne druhý gitarista Zajic. Pravdupovediac musel som fakt pozorne počúvať, aby som rozoznal kto je kto. CD oproti platni je doplnené 2 piesňami, ktoré boli pôvodne použité na split EP CO-CA / BALACLAVA. Rožňovská škola sa proste nezaprie. I keď je v súčastnosti kapela nečinná z dôvodu odchodu bubeníka z kapely, stále nádej neumiera, pretože ešte pred rozpadom stihli nahrať (dúfam, že nie poslednú) platňu "Rouhat", ktorá by mala opäť vyjsť u NNNW. Neostáva mi nič iné, len toto dielo odporučiť každému, kto pod pojmom pank vidí trošku viac než...
CD zoženieš u PHR.

  1. Vrah
  2. Velkej třesk
  3. Katova pěst
  4. Nechte mě spát
  5. Andělský křídla
  6. Konkvista
  7. Čeká
  8. Věčnost je sen
  9. Sekačky
  10. Krmič děl
  11. Klauna maska
  12. Držkou ryjem dál

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+Q+K

Správa:

#5141 ass napí­sal/a: 30.03.2013 14:47:22

Rouhat je venku..... complicitecandide.bandcamp.com

#4307 kraken von killer napí­sal/a: 20.07.2012 00:32:55

jedna z naj veci....co-ca vladne dlhe roky

#4306 Sajmon napí­sal/a: 19.07.2012 13:48:38

skvelý materiál, i keď osobne dávam prednosť ...vždyť strojům tolik chutná. Asi to bude aj tým, že texty na ostatnom materiáli sú viac ako ťažký oriešok...

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)