Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


STOLEN LIVES / RAPSÖD 7"

Autor: Vomit | Počet videní: 973

Totalitarianism still continues
Skoro som padol na riť, keď mi domov prišlo toto masakersplitko. Na jeho vydaní sa podieľali Different records, Insane society, Totalitariansm still continues, PHR records a Phobia records. Snáď ma nikto nepotrestá hrubými urážkami a ani neukameňuje, ale ani som nevedel, čo to vlastne kupujem. No po takej úžasnej reklame som nedokázal odolať a nechal si to pribaliť k ostatným veciam. Po otvorení brutálneho, fialového, rozkladacieho obalu s fakt masaker kresbou (možno si o mne pomyslíte že som kokot a preháňam, ale pozrite sa na to naživo :D:D, ináč autorom je TofuThrasher, fakt dobrá práca, kurva!!) na mňa vykukla vnútorná strana obalu, ktorú tvoria plagáty zo spoločných koncertov. Hneď za tým som objavil poklad v podobe papiera so stručným infom, textami (CZ aj ENG) a poďakovaním + sivý (adrik vravel, že strieborný...haha!) nepriehľadný vinyl.
Na STOLEN LIVES strane vás privíta bicygľový RAPSÖD (aj vy ste sa nechali ojebať? alebo ste si prečítali lístok o vymenených stranách?) so svojím mixom thrashu a hc/punku, známy napr. aj zo splitka s PRŮMYSLOVOU SMRTÍ. Na svojej strane majú 2 rýchle bajk-songy, "Terror crew" a "T.B.M.", tj. Thrashing Bike Maniacs. Obidve pesničky sú síce textovo o tom istom, no mne ako nadšenému cyklistovi (:D:D) sa to fakt páči. Parádne texty, nájdeš v nich viac ako bike, ak nie si debil a trochu porozmýšľaš (no ak som tam niečo viac hľadal zbytočne, tak nevadí, aj tak sa mi to kurva páči!!). Takisto vynikajúca hudba, ktorá ťa svojou rýchlosťou prinúti "šileně nabrat rychlost". Ach...mám chuť sadnúť na bajk, narušiť harmóniu, rozbiť ticho...
Ani som sa nenazdal, a šialenstvo skončilo... No nesmútim, bola to iba ilúzia, šialenstvo stále trvá, no momentálne v podobe STOLEN LIVES. Podobne ako RAPSÖD, ani pre STOLEN LIVES to nie je prvý split. Z rýchlosti sa neuberá, naopak pridáva čo je kurva dobré!!! Čo sa týka zvuku, STOLEN LIVES má viac "garážovejší" zvuk, čo mi vôbec nevadí. Na ich strane nájdeš takisto 2 songy, tentokrát s vážnejšími textami. Prvá, "Hluší k nářku déjin" je o opakovaní starých chýb, nepoučení sa z histórie. O opätovnom vstupovaní do tej istej rieky (Herakleios z Efezu alebo iný znalec ranej gréckej filozofie by vám vysvetlil, že je to nemožné... hahaha!) ale rozumiem ako to mysleli. Nasleduje "Zajatci bíleho boha" ( www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10244894308-zajatci-bileho-boha/21038254513). Podľa názvu sa už dá odhadnúť, o čom to asi bude. Určite si kukni dokument o násilí v božom mene páchanom v Thajsku a Laose, na ktorý odkazujem trochu vyššie. Hudobne je podobne ako RAPSÖD, mix thrashu a hc/punku, no trohu rýchlejší, na čo sa nesťažujem.
Ani som sa nenazdal a už dohrali aj STOLEN LIVES. Split má čo ponúknuť aj tým, ktorí hľadajú zábavnejšie texty, aj tým, ktorí hľadajú niečo viac. U mňa je spokojnosť s oboma stranami. Mám rád thrash a čím je nasranejší, tým lepšie pre mňa. Ak by som mal vybrať, čo sa mi páči viac, tak by ste ma museli zastreliť, lebo obidve kapely sú kvalitné. A keďže som ani nevedel, čo vlastne kupujem (ešte raz mi to prepáčte :D), úplne ma to prekvapilo a dostalo, prachy som určite nevyhodil nadarmo a rád si to vypočujem aj ich ďalšiu tvorbu. Je mi trochu smutno, a tak ticho v izbe vystriedali RAPSÖD na striedačku so STOLEN LIVES a teším sa z toho ako decko. Jesus Chrúst, to je niečo úžasné, ešte dlho mi budú znieť v ušiach aspoň refrény.

  1. STOLEN LIVES - Hluší k nářku dejín
  2. STOLEN LIVES - Zajatci bíleho boha
  1. RAPSÖD - Thrashing bike maniacs
  2. RAPSÖD - Terror crew

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+I+Q

Správa:

#4383 tadko napí­sal/a: 16.08.2012 19:49:21

vomit:casto sa hanbim za seba ako cloveka-krestana ale z toho dokumentu mi je pernamentne zle...misia je uplne o niecom inom...pomyleni ludia!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)