Pozývame:


So 8.6.2024
Žilina @ Hájovňa

FVCK_KVLT (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit na VLKa
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SEE YOU IN HELL - JED 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 768

Insane society
Väčšina kapiel prechádza vývojom. Odráža sa na jej muzike predovšetkým to, čo je práve v rebríčku top ten u jednotlivých členov. Inak tomu nie je ani v prípade 13 ročnej "kariéry" brnenskej stálice SEE YOU IN HELL. Na prvých sedmičkách si mohol počuť hard core alebo krkolomnejší thrash punk. Posledné roky zakotvili v japonských prístavoch, kde napáchli miestnym burning spirit hc, ktorý sa naplno prejavil už na predchádzajúcich troch split singloch. Ale to ti už pri počúvaní muselo docvaknúť aj samo. Bohužiaľ nie každý túto zmenu predýchal. Ja však musím napísať, že "Jed", opäť v kreslenom obale, je zatiaľ najpriamočiarejšia nahrávka kapely. Čistý, ale masívny sound overeného Hellsoundu. Za tie roky sa ustálila aj štruktúra songov, v ktorých nikdy nechýba gitarové sólo alebo početné zborové vokály. Úprimne nič by sa nestalo, keby sa počet niektorých jednoslovných jednoslovných zredukoval. Kľudne aj výraznejšie. Poslucháč by si ale mal dať pozor, aby sa mu jednotlivé skladby nevliali do jednej, alebo len na stranu A a stranu B. V niektorej recenzii sa spomínalo, že by sa v budúcnosti malo dať viac priestoru base a musím len pritakať. Bolo by zaujímavé dať jej priestor nielen na začiatok skladieb "To není sen" (najlepšia skladba!) a "Budoucnost", ale napríklad to zahrať aj s tými zborovými vokálmi, keď už ich tam toľko musí byť. U všetkých ôsmich skladieb je perfektne rozumieť textom. Nie je to len tým, že Jožka ubral na vrieskaní, ale určite sa pod to podpísala aj frázovitejšia stavba textov. Jedovatejšie sa mi zdali staršie texty, ktoré boli konkrétnejšie a plné irónie a ktoré vymenili za možno trochu všeobecnejšie, mnohokrát ospravedlňujúce sa nadhľadom, vyzrelosťou alebo viaczmyselnosťou. No neviem. Texty rozprávajú hlavne o nejasných vyhliadkach budúcnosti ("Naděje", "Budoucnost") alebo o kladoch moderných technológií, o ktorých sa nadšení futurológovia zabudli zmieniť v reklamách ("To není sen", "Podívej"). I cez všetky tieto malé nedostatky ti po niekoľkých vypočutiach budú v hlave donekonečna znieť refrény všetkých skladieb. Ak si od SYIH naposledy počul split s HOMOCONSUMENS alebo MINDLOCK, tak budeš veľmi prekvapený z ich "nového" smerovania a môže sa stať, že tento album na teba až taký dojem neurobí. A tých, ktorí kapelu hltali nahrávku po nahrávke, LP "Jed" len uistí, že nejde o žiadnu preceňovanú a rýchlokvasnú sračku.
Vyšlo v náklade 450 regulérnych kusov na čiernom + 150 kusov na modrom nepriehľadnom vinyle ako parádna limitovaná edícia v kartónovej krabici s nálepkou, odznakom a DVDr z Japonska. Takže klasicky okrem hudby dostaneš k platni aj poučné turistické video.

  1. Naděje
  2. To není sen
  3. Nečekej
  4. Jed
  5. Budoucnost
  6. Slzy a krev
  7. Podívej
  8. Provazochodci

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+X+3

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)