Pozývame:


So 28.1.2023
Vsetín @ Vesmír

KURVY ČEŠI (CZ), VOLE (CZ), the WILDERNESS (SK), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ROXOR - OBRAZ DOBY 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 877

Insane society
No teda! Držím v rukách zvlášť vymakaný obal. Autorom je Marek Rybenský, známa česká postavička. Z diaľky to vyzerá na jeden veľký neporiadok, opak je pravdou. Zjaví sa smrtka ruku v ruke so svätým Petrom, ozubené kolesá času a smrteľník, ktorý im padol za obeť. Celá grafika a aj niektoré texty sa točia o jedinom spravodlivom katovi - čase. Zadnú časť obalu obsadil tvor s detským telom, ale s raketami namiesto údov a zvieracou lebkou namiesto hlavy, ktorý má podľa mňa symbolizovať, že človek vie rozsievať okolo seba svojimi skutkami iba skazu. V kapse obalu okrem platne ešte nájdeš obrovský plagát "Našim a vašim katom je čas" a rozkládajúcu dvojstránku s textami s prekladmi. Veľkolepé dielo oproti niektorým iným doskám, u labelu ako Insane society dlhoročný zlatý štandart.
Pochmúrne intro našťastie tentokrát odpočítava začiatok a nie koniec všetkého a už to ide. Brutálny rozjazd, ale moment, niečo je inak! Bicie rúbu ako predtým, Matúšov hrubý spev je veselý ako stále, ale pribudlo násilné kvílenie gitary, ktoré celej muzike dáva nový šialený rozmer. Do toho typické roxorovské tempo "s ničím sa nesrať a pre istotu to rozbiť a pochcať", i keď možno v niektorých skladbách trochu uhli z demoličného raw japan punku a miestami opatrne zavítali do mrazivých severských krajov. Odtiaľ vytiahli aj song "Soul scars" z DISFEAR čias, keď zneli podobne špinavo a nehrali ešte populárnu fúziu rock´n´rollu a crustu. Bude sa kapela poberať ďalej na sever?
Zvuk a mastering mal ako inak pod palcom Peťo (HIPPIE KILLER, SYSTEMIC DAMAGE) z domovského štúdia Tretradrot, ktorý sa svojmu koníčku KURVA rozumie! Raz sa u neho budú rady na nahrávanie dlhšie ako dnes v Hellsounde.
A čo trápi chlapcov z Vranova? Ako som už nakúsol, veľa textov je o tom, ako nám všetkým tikajú hodiny života, ktoré sa raz musia zastaviť. Žeby už na veľkého Matúša prišla kríza stredného veku a s ním aj spojené myšlienky o vlastnej pominuteľnosti? Na to máš ešte nejaké to desaťročie času dosť. Ďalšiu kategóriu tvorí zopár riadkov o nepotlačiteľných ľudských vlastnostiach (hlúposť, bezohľadnosť, ľahostajnosť, ..), ktoré sa mi zdali v niektorých prípadoch, aj v starších veciach, kvapku všeobecné. Dá sa do toho niekedy udrieť aj presnejšie. Je tu aj 2 riadkový text ako vystrihnutý z d-beatovej učebnice "Popol sveta" (a to si v ňom stihol zavrieskať aj malý Matúš, že?), tak isto aj text o rodnom meste "Mesto duchov". Najlepší a najpriamočiarejší text má skladba "Jebem tvoj hardcore II.", ktorá nie je vôbec o nadávaní krasterov, pankáčov alebo trebárs tvojich rodičov na hard core, ale je presne proti ešte väčšiemu deleniu štýlov a žánrov. Všetko je to predsa pank nie? Tiež sa dotýka ľudí, u ktorých celá punková/hc/crustová angažovanosť začína aj končí na internete, ale toto tu rozoberať nemienim.
Dúfam, že sa kapele ešte čas nezastavili hodiny a pobudnú tu medzi nami ešte roky. Jednoznačne zatiaľ najlepšia nahrávka kapely vo všetkých smeroch!
Jebem tvoj metalický severský raw japan black stench hc crust core!

roxor.bandcamp.com

  1. 22
  2. Takí sme
  3. Popol sveta
  4. Obraz doby
  5. Jebem tvoj hardcore II.
  6. Mesto duchov
  7. Víťazi a porazení
  8. Čas
  9. Soul scars (DISFEAR cover)
  10. Ľahostajnosť

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+V+K

Správa:

#5012 turko makabra @ napí­sal/a: 09.02.2013 10:54:52

Spev vobec nie je potichu, ked to pocuvas z platne. Vyssie matus pisal, ze ked to budes pocuvat na tom bandcampe, tak tam nie je finalny master. Ked nemal LP tak skus popocuvat na insanesociety.net, tam je finalny master. Inak pekne sa citaju take recky

#4971 tomiAIE @ napí­sal/a: 27.01.2013 19:59:58

Off topic...Matus, mohol by si mi prosim ta poslat svoju adresu aby som ti mohol poslat vasu kopiu PECH zinu za rozhovor so SYSTEMIC DAMAGE...Dik

#4970 matuspissmaker napí­sal/a: 27.01.2013 18:09:27

Dikes Ardikoš za recku. Ešte doplnim že na Lp je iny master ako na bandcampe, a v ani jednej sklabe som ja nespieval..asi som uz nebol schopny hehe

#4969 Michalko napí­sal/a: 27.01.2013 16:33:30

Fiha, ten zvuk je uplna pecka. Neviem ci som u nas nieco lepsie pocul po tejto stranke. Jebem tvoj HC 2 je velice vystizne.

A taki sme je skoro tak dobre jak od konfliktu ;)

#4968 zlocinec napí­sal/a: 27.01.2013 15:20:09

uz som matusovi pisal ze s textom jebem tvoj HC II. uplne suhlasim a lepsie by som ho asi ani nenapisal. samozrejme Tretradrot je jasna vec Peter vie co sa ma, sam Oliver, nas gitarista ,ktory je okrem ineho najvybravejsi clovek na svete co sa zvuku tyka, velmy prekvapeny zvukom.

#4967 velky matus killer @ napí­sal/a: 27.01.2013 10:40:48

dik ado,pekne napisane,rozumne pochopene a autenticky podane

#4966 rikArdo napí­sal/a: 27.01.2013 09:52:42

Možno by som o kúsok dal spev hlasnejšie ale možno to chalani chceli práve takto..inak kurva deštrukcia

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)