Pozývame:


Pi 20.5.2022
Poprad @ garáže

MASS//REACTION (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), NIČITEĽ (SK), SAMOTA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MARNE, INNOXIA CORPORA, DEZINFEKCE, the OWL (14.5.2022, Bardejov)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

TEUFELSMAUER, DRUGS, INCRIMINATE, OTRAS (11.3.2022, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

DEZINFEKCE - Předstírat štěstí chce trochu cviku 12"

Najnovší cestopis:

OTRAS (Rakúsko, Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river winter

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HIROSHIMA NIGHTMARE / LA MIGRA CD

Autor: Adrik | Počet videní: 806

Cestou na hřbitov
V Južných Čechách to po vydaní LP trilógie Posloucháte Jižní Čechy slušne ožilo, hlavne tretí diel ukázal, že okrem ostrieľaných mien na miestnom prehnilom podhubí vyrástlo mnoho nových kapiel s obrovským potencionálom. Jednou z tých kapiel je aj HIROSHIMA NIGHTMARE z Českých Budějovíc, ktorá po tomto mini CD vydala koncom minulého roka split LP s kapelkou AZID. Ale ešte predtým treba niečo málo napísať o tomto maličkom lisovanom CD. Split začína 4 skladbami od už spomínanej HIROSHIMY. Pomalší hard core s mierne metalickým a crustovým zvukom a so zaujímavým dievčenským spevom. Na to frázovanie si niekto možno nezvykne, ale popri všetkých tých vrieskaniciach je to príjemná zmena. Skús to! A navyše je vďaka tomu perfektne rozumieť textom. Najlepším songom celého CD je "Přežít svou smrt", na päty mu šliape cover od kapely DISKRIMINACE, ale originál som nikdy nepočul, takže neviem posúdiť, či je to jeho verná kópia alebo nie. Nahrávka pochádza z Hellsoundu a je to kurva počuť. Druhá polovica CD, teda zvyšné 4 skladby patria LA MIGRE, o ktorej som doteraz nepočul. Ich nahrávka je zo skúšobne a nie je to taká katastrofa ako by si niekto myslel. Iba hudba je čudnejšia. Nahodilo sa ešte pomalšie tempo a k dievčenskému spevu (totálny chrapčák) pribudol ešte jeden mužský. Keby som to mal niekde zaradiť, tak by som prirovnanie hľadal určite kdesi na nemeckých squatoch a pri tom množstve miešanín deutch punku a crustu by som isto našiel niečo v podobnom duchu. Určite by nezaškodilo miestami zrýchliť, na niektorých miestach sa mi zdá, že sa tempo prispôsobuje spevu a nie naopak. Texty klasika proti fašizmu, vivisekcii, o ohováraní atď. U mňa sa víťazom tohto splitu sa stala nočná mora z Hiroshimi.

bandzone.cz/hiroshimanightmare
bandzone.cz/lamigra

  1. HIROSHIMA NIGHTMARE - Stáří
  2. HIROSHIMA NIGHTMARE - Přežít svou smrt
  3. HIROSHIMA NIGHTMARE - Krvavý divadlo (DISKRIMINACE cover)
  4. HIROSHIMA NIGHTMARE - Ticho
    1. LA MIGRA - Pomluvy
    2. LA MIGRA - A.F.A.B.
    3. LA MIGRA - Zvířátka
    4. LA MIGRA - Zkáza

    Pridaj komentár k recenzii:

    Meno:

    Email:

    Antispam: C+T+X

    Správa:

    #5050 KubaAjz napí­sal/a: 27.02.2013 18:22:26

    přiznávám že obal je řešen jednoduše. ono na obal 8x 8cm memí moc prostoru pro grafický onanie. tak alespoň malý vtípek s bouřkou na obalu a sluncem na potisku cd. obal split lp s Azid už je o level vejš. Light the lighting forever

    #5049 Vomit napí­sal/a: 27.02.2013 18:11:03

    Jasné, že grafiku netreba zanedbávať, ale furt lepšie jak toto...
    http://www.punkgen.sk/novinky.php?id=2205

    #5048 masskillah napí­sal/a: 27.02.2013 18:01:59

    mr: hudbu nekupujem podla obalu ale snad sa zhodneme ze vizualna stranka dosiek a pod. je tiez do urcitej miery dolezita ci nie?

    #5047 matuspissmaker napí­sal/a: 27.02.2013 17:57:01

    bomba obal, podobny mala metallica na right the lightning

    #5046 mr napí­sal/a: 27.02.2013 15:01:31

    co hudbu kupujes kvoli obalu , kde sme v supermarkete

    #5045 KubaAjz @ napí­sal/a: 27.02.2013 14:47:52

    mohl sem si myslet že když na obalu nebude lebka, tak to nikdo neocení:-)

    #5041 Michalko napí­sal/a: 27.02.2013 00:29:21

    Dal. Ja si ešte viem predstaviť že aspoň jeden nápis by bol 3D a mohol by mať ešte takú tú deformáciu, že by bol prehnutý, alebo vlnkový.

    #5039 masskillah napí­sal/a: 26.02.2013 21:44:36

    ty vole hnusnejsi obal sa urobit nedal?

    Zaujalo nás:

    Posledné komentáre:

    včera 08:09 Mišo Štich:


    Super, zaujímavá stránka. Dík za info.
    (novinka)

    10.05. 15:21 Zxxx:


    za ten Slavin 9.5 si mozte podať ruky z našimi náckami z lsns a Kotlebom,to iste robili pred pár rokmi...hnus*a ze liberálny fašizmus nieje :-D mozte náckov dovzdelavat v nenavisti...
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    05.05. 20:08 Wrbo:


    Mňa by len zaujímalo, že keby jeblo v hlave napr takému Orbanovi. Kedy by si nárokoval územie niekdajšieho Uhorska a začal by vyhlasovať, že tu operuje fašistická uderka Slovenskí branci, ..
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    04.05. 19:49 axc:


    sheby to je snad otazka na mna nie na tvorenie domnenok od inych ;)ale ano mas pravdu tiez sa cudujem niekedy.rad zajdem precitat recky info o koncertoch a som rad ze to tu niekdo drzi pri zivote ps n ..
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    04.05. 15:18 Scheby:


    Prečo sem vlastne ten axc furt lozí?
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    04.05. 12:42 anti:


    axc: Chudacik sa v tom stracas. Uz si skusal vysoku skolu zivota?
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    03.05. 08:23 axc:


    to tomasisko tak to za chvilu budete hateovat aj SNP jak kotleba ?lebo okupacia a rus?niak sa stracam uz v tom antifasizme roku22 a ano su svedectva ludi z ukrajiny jak azov, usvit a podobny degenerov ..
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    03.05. 07:32 axc:


    ked niekdo neexistuje ;)
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    02.05. 17:53 tomasisko:


    axc: Batalion Azov, ukrajinskych nackov alebo ich ns black metal tu nikto neospevuje a nikto tu nepopiera, ze na Ukrajine boli a su nackovia. Je to vsak nieco, co si musi vyriesit Ukrajina. To, ze maj ..
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

    02.05. 12:07 deexgee:


    Alebo prečo sa axc nespakuješ dopiče do Ruska?
    ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)