Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KOLAPS SYSTÉMU - NOVÁ ETIKA MC

Autor: Adrik | Počet videní: 1420

AKS
"Pozor! Songy na strane A majú veľmi primitívnu kvalitu zvuku. Ako bicie boli použité väčšinou vedrá, hrnce, konzervy od farieb a kartónové krabice od bôt, ako činely rôzne plechy a pokrývky na hrnce. Chyba nie je vo vašich prijímačoch."
Pokračujem v recenzovaní nahrávok, pri ktorých počúvaní sa slušným ľuďom a slušným pankáčom pokrútia aj chlpy v nose. Mnohých by ste museli priviazať ku stoličke alebo o radiátor, aby dopočúvali aspoň jednu stranu tejto pásky. Ak sú SEDEM MINÚT STRACHU pre teba veľmi hluční, tak tu radšej prestaň čítať a pusti si nejakú kapelu, ktorá vie ovládať svoje nástroje a ktorá spieva o veciach, s ktorými nesúhlasí, ale nie je totálne radikálna. Jasné, že punk je o slobode ... slobode opiť a sfetovať sa ako hovädo. Toto je zúfalé vykričanie, pľuvnutie celému svetu, aby spomalil a prestal sebe a ostatným tvorom píliť pod sebou konár života.
"Texty sú inšpirované rôznymi kontroverznými témami, je treba brať ich s nadhľadom - nie sú myslené ako podpora alebo propagácia skupín osôb páchajúcich trestnú činnosť."
Možno sa to míňa s účinkom, keď poriadne nepočuť slová a myšlienky (mnohé prezradí už len názov skladby) a hrá sa viac na stavebný materiál a odpad ako na hudobné nástroje. Toto je pre mňa viac autentické, ako keby kapela mala čistý zvuk a bolo jej textom rozumieť, ale po koncerte alebo nahrávaní skutek utek. Aj keby takto mohli osloviť viac ľudí...
Nájdeš tu songy z ôsmich demokaziet, výberoviek, ale aj nové výtvory. Je to naozaj pestrý výber, totálny bordel (hlavne B strana: "hrubý elektronický noise pretkaný živým zvukom najrôznejších vecí a pri začiatku psychopatickým vreskotom chorej ľudskej čiernej ovce s jednoduchým textom má predstavovať pochod zmanipulovaného stáda na porážku", "70 minút nahraných zvukov ochotne vyprodukovaných mojim psom, zmixovaných do 9 a pol minúty", "nahrané za dažďa na troch vedrách v kadibúdke v osade Blížiny cez starší foťák"), skladby, v ktorých je počuť a dokonca aj rozumieť recitované alebo spievané texty, je tu aj jedna hiphopová skladba, to všetko poprepájané intrami a vsuvkami z televíznych novín alebo eko dokumentov. Texty a komentáre k nim nájdeš v búklete kazety.
Preber si to ako chceš. Jedinec svet nezmení, tak načo sa snažiť robiť aspoň niečo? Zobuď sa. Pomôž Zemi, zabi sa. Alebo aspoň začni o niektorých veciach rozmýšľať.
"Počas prehrávania tejto kazety je vyhubených 13 druhov, vyrúbaných 19 km2 tropických dažďových lesov."

bandzone.cz/kolapssystemu

  1. Zahrej si serdce plameňom šľahajúcim z McDonaldu
  2. song4
  3. song15
  4. song3
  5. L´Oreal (MRTVÁ BUDOUCNOST cover)
  6. song7
  7. Na názve nezáleží, cieľ je rovnaký
  8. Psychický stav moderného človeka
  9. Globálna enviromentálna vláda!
  10. Útoč na symboly konzumnej spoločnosti
  11. Zabi (korporatívny) fašizmus
  12. Časová bomba v sídle MMF
  13. Propaganda činom
  14. Anti-vegánstvo je nacizmus
  15. Ďakujem
  16. Prirodzená obnova
  17. Deti
  18. Only one solution
  19. Venované "ekoteroristom"
  20. Do vlastných rúk
  21. Animal rights militia
  22. Nonkonformita
  23. Pro-life je pičovina
  24. Rezignácia
  25. Kolaps systému
  26. Zelená línia
  27. Za čo bojuješ
  28. Dnes
  29. Orwell nepísal fikciu, opísal súčasnosť
  30. Toreador
  31. Korisť stáva sa z lovca
  32. Strieľaj na terče
  33. Od súmraku po úsvit
  34. Túžba
  35. Zákon akcie a reakcie
  36. Reťaze
  37. Zasquatuj si záhradku
  38. Poľovnícky revír
  39. Peniaze
  40. Civilizácia II
  41. Spoločnosť
  42. Úprimné vyznanie
  43. Hlas pre nemú tvár
  44. Ministerstvo
  45. Alkohol
  46. Posledný z čeľade
  47. Nedotknuteľní
  48. Ty a teraz
  49. Vyslobodenie
  50. Eko-defenzíva (OI POLLOI cover)
  51. Dnes na Slovensku
  52. Iba číslo
  53. Nová etika
  54. Martýri
  55. Ruru
  56. Posledný výkrik slobody v Novom svete
  57. McBastard
  58. Unabomber
  59. Rozštvrtenie krotiteľa cirkusovým levom
  60. Rev poslancov v horiacom parlamente
  61. Welfare
  62. Bojkot (AUS ROTTEN cover)
  63. Rekviem
  64. Damoklov meč - Dystopia (KOLAPS SYSTÉMU remix)
  65. Militia
  66. Heroes & freedom fighters
  67. I am an animal
  68. Stray through wasteland
  69. Planéta opíc
  70. Chceme depopuláciu
  71. Torpéda pre (somálskych) pirátov
  72. Deratizácia
  73. Pomôž Zemi, zabi sa
  74. (Samo)vražedné sklony
  75. Vyhubenie druhu homo sapiens

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: J+B+X

Správa:

#5748 mišo štich @ napí­sal/a: 25.02.2014 11:52:32

Slová: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2012/09/kolaps-systemu-rozhovor.html

Anti-muzika: http://muzika-komunika.blogspot.sk/2012/08/kolaps-systemu-kompletna-diskografia.html

Mišo

#5746 axc @ napí­sal/a: 23.02.2014 13:24:01

je to one man projekt,a takties doporucujem damoklov meč(ties one man projekt cloveka KxS)

#5744 kub napí­sal/a: 22.02.2014 19:25:08

KOLAPS SYSTEMU!!!!!!!!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)