Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


COLUMN OF HEAVEN – ECSTATICALLY EMBRACING ALL THAT WE HABITUALLY SUPPRESS 12"

Autor: Masskillah | Počet videní: 632

Regurgitated semen records
Skôr než sa vrhnem na opis samotnej nahrávky, dovolím si malé odbočenie v podobe stručného predstavenia hlavného protagonistu COLUMN OF HEAVEN, Andyho Nolana. Andy je inteligentný človek s veľkým rozhľadom a našinec sa mohol stretnúť s jeho názormi v stĺpčekoch amerického magazínu Short, fast n´ loud, kam už dlhé roky prispieva. Okrem tohto podareného plátku ventiluje svoje myšlienky na svojom blogu Survivalist, ktorý nie je zďaleka len o muzike a určite si ho kuknite. V novom čísle Inyho Trhaviny by s ním mal byť rozhovor, ale ešte som nemal príležitosť si ho prečítať.
Pamätníci si určite spomenú aj na jeho pôsobenie v škótskej fastcore úderke SHANK (dobre známe je ich LP "Coded messages in slowed down songs" na Deep six / 625 thrashcore). Po jeho presťahovaní sa z  rodného Škótska do Kanady založil beštiu s názvom the ENDLESS BLOCKADE. Tí už boli v porovnaní so SHANK o dosť experimentálnejší. Ich LP "Primitive", split sedmičky s PIG HEART TRANSPLANT, alebo AGORAPHOBIC NOSEBLEED pre mňa tvoria základ novej školy power violence. TEB miešali grindcore, powerviolence, noise a power electronics a ťažké sludge riffy do výborného mixu s nie veľmi štandardnými textami plnými okultna a mystiky. Rozpad TEB bol pre mňa veľkým sklamaním, no našťastie onedlho Andy založil COLUMN OF HEAVEN nadväzujúci na jeho predchádzajúcu kapelu.
Tá o sebe dala krátko po založení vedieť kazetovým demom s krkolomným názvom. No a práve toto demo sa dnes chystám rozpitvať, kedže chlapci z  RSR sa ho rozhodli záslužne prevydať na vynile, aby sa stalo dostupným pre široké masy. Keď mi o tomto pláne Sven hovoril asi tri roky dozadu na Play Faste, bol som nadšený. Potom sa dlho nič nedialo a zrazu bum. Album vyšiel v dvoch verziách. 100 kusov limitovanej bielej verzie s  dvojfarebnou sieťotlačou na Bčku, ktorej hrdým majiteľom som aj ja (vďaka Wedrensky!!!) a klasický 400 kusový press. Limit je už ako sa dalo očakávať vypredaný.
Na ploche nejakých 9 minút dostanete viacmenej to isté ako ste boli zvyknutí u Blockade. Krátke noisové intro "Altars" a po ňom sa sype ďalších 5 songov. Striedajú sa ultra rýchle blast beatové výpady s  pomalšími pasážami a noisovými vsuvkami. Napriek tomu, že podobný recept používa asi kvadrilión iných power violence kapiel, Column znejú svojsky a rozhodne si ich s nikým iným nepomýlite. Mňa osobne najviac baví skľučujúca atmosferická skladba "A sea of blood in a universe of flaming darkness" v pomalšom tempe s deklamáciou textu, kde sa mixuje noise a klasické nástroje a sypačková "Knowledge. Culture. Power." (s výborným textom o tom, že jazyk nie sú len samotné slová, ale predovšetkým mocenský prostriedok). Záver tradične patrí noisovej kompozícií s textom od Howarda Blooma. Pre mňa je toto demo absolútny masterpiece a ak sa zaujímaš o extrémnu muziku s vlastným ksichtom, odporúčam všetkými desiatimi. Nová tvorba je zas o kúsok inde, ale o tom snáď niekedy inokedy.

"When you find the Gods inside yourself, you’ll find the God of War. You’ll find the God of bloodlust. You’ll find the God of genocide. And he will be one of the most powerful passions in you. And you have to knife him out of existence. You have to freeze him in his own private Hell, and make your positive Gods the Gods that take you over."

survivalistdeathcult.bandcamp.com

  1. Altars
  2. Binge / purge
  3. Knowledge. Culture. Power.
  4. A sea of blood in a universe of flaming darkness
  5. Scarred
  6. The future of war

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 9+I+C

Správa:

#5791 drrrrro napí­sal/a: 30.03.2014 21:04:52

Wow, skvela recka. Ja fičím už dlhšie na Mission From God. Vynikajúci album. Po tomto deme sa asi obzriem. Hudba The Endless Blockade a toto ich kvázi pokračovanie Column of Heaven mi v poslednej dobe husto vyhráva a pritom som im dlhšie nevedel prísť na chuť. Táto recka u mňa trafila klinec po hlave.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)