Pozývame:


So 26.6.2021
Košice @ Collosseum

TVÖ (SK), KOLÁRČIK & BAND (SK), BUG SPENCER (SK), APATHEA (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KALIMERO, OCTOPOULPE (21.6.2021, Trnava)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

KULTÚRA SMRTI, SHALLOV, EDÚV SYN (18.6.2021, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


MÄRESVIN / SWARM 7"

Autor: Fog | Počet videní: 910

Metal age
V Dánsku usadených MÄRESVIN som už nejakú dobu evidoval cez net. Štvorica poskladaná z Poliaka, Slováka (Charlie, ex-ABORTION) a dvoch Dánov sa postupne šplhala z tmy na svetlo, až vypľula prvý nosič. Pôvodne som mal recenzovať ich stranu tohto splitka, ku ktorému bol prístup na bandcampe, ale keď som sa zaplietol okolo vybavovania ich koncertu v BB, prišlo mi adekvátnejšie počkať na celý nosič a zrecenzovať ho celý aký je.

MÄRESVIN na svojej strane, pod názvom "Laws of modern thrash", priniesli sedem thrashgrindových výpekov, ktoré ale netreba prirovnávať k technickému, ale skôr uličnému, špinavému a priamočiaremu prevedeniu tohto hluku. Opierajú sa o základné parametre tejto muziky: jednoduchosť, agresia, ťah. Dostaneme tam krátkometrážnu porciu hluku, kde gitary štandardne zbesilo riffujú, bicie to tlačia dopredu a nad tým dominuje pestrý, hlavne škrekotavý, vokál. Dokopy to tvorí výbušnú zmes, ktorá sa fajne počúva a za tých pár minút preletí ušami a zanechá pozitívne dojmy. Na debut rozhodne dobrý štart.

Druhú stranu pod názvom "Embryonic tomb", okupujú SWARM, rovnako z Dánska. Ich strana je viac posadená v grindcore vodách, gitarovo mi prídu inšpirovaní z rôznych žánrov. Počuť to na gitarových postupoch. Na ich strane dostaneme tri songy, ktoré kombinujú grindové, thrashové a punkové elementy, sem tam riff zabŕdne aj do pomalších, sludgeových, vôd. Gitary majú nápady, konštrukčne je muzika poskladaná umne a dobre a aj vokál má svoj charakter. Songy sú tým pádom inak vystavané a celkovo nahrávka pôsobí sviežo a je rozhodne sľubným naznačením do ďalšej budúcnosti.

Suma sumárum sa jedná o celkom šikovné splitko, ktoré je v podstate debutom dvoch kapiel. Myslím, že každá dala do svojej nahrávky maximum a svoj štartovací bod si nastavili dobre. Ostatne, pobehajte bandcamp a uvidíte sami. Alebo objednávajte, kým ešte jesto.

maresvin.bandcamp.com
swarm2.bandcamp.com

  1. SWARM - Inhuman
  2. SWARM - Dying chromosome
  3. SWARM - Always decaying
  1. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  2. MÄRESVIN - Barricades of reality
  3. MÄRESVIN - Flowerviolence
  4. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  5. MÄRESVIN - Love that shit
  6. MÄRESVIN - Grindzone
  7. MÄRESVIN - In the claws of death
  8. MÄRESVIN - Ghouls of nordvest

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 4+D+G

Správa:

#5809 ferchi napí­sal/a: 14.04.2014 16:32:53

maresvin - ten trek ghouls of nordvest znie KOMPLETNE jak keby ho nahrali SAF z dead area. gitary, bicie aj ten tenky vokal. pecka!

#5808 CASH J. napí­sal/a: 12.04.2014 20:31:55

fucking CASH! vinyl je v kurze

#5807 masskillah napí­sal/a: 12.04.2014 19:06:23

fuuuha moc som nepochopil preco to vydal prave metal age. potom ma clovek zaplatit za dve uplne nezname danske kapely na split sedmicke 6,50? celkom brutal

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)

21.06. 14:56 Balki:


Popici obal :)
SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC (recenzia)

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)