Pozývame:

So 4.6.2022
Nitra @ Hidepark

MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK), ADACTA (SK), SAMÜHAYA (SK), JÓB (SK), DRUGS (SK), BLAMAGE (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

SAMOTA, NIČITEĽ, BLIND RÄTTVISA, MASS//REACTION (20.5.2022, Poprad)

Najnovší rozhovor:

Bilbo (MARHULE, KÝBEL MAČIEK, MATEJ TÁLE): "Hudba je jedna z vecí, ktoré mám pocit, že by som robiť mal."

Najnovší report:

TEUFELSMAUER, DRUGS, INCRIMINATE, OTRAS (11.3.2022, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

DEZINFEKCE - Předstírat štěstí chce trochu cviku 12"

Najnovší cestopis:

OTRAS (Rakúsko, Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river winter

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CATASTROFY - ZBOJNÍCKY TANEC CD

Autor: Adrik | Počet videní: 1286

Support underground
Bratislavské thrash pankeriská zbíjajúce pod hradným kopčekom zaútočili na nedotknuteľných panovníkov a šľachtu prvým oficiálnym albumom. Komu títo zbojníci nepáchli na poslednej nahrávke "Tento štát sa musí zničiť", tak mu určite nebude nebude voňať ani nové CD. Naopak, ak si z nej bol tak nadšený ako ja, "Zbojnícky tanec" ťa úplne rozjebe! Má to väčšie gule, zvuk zo Shaarku je brutálny, ostrejšie gitary, guľometnejšie bicie a ešte lepší spev. Chlapci pokračujú thrash metalom, ktorý je veľmi, ale veľmi reznutý s pankom a ako ináč s ľudovou a zbojníckou tématikou. Ale venujú sa aj vážnym, kritickým témam, ale vedia si urobiť aj srandu zo seba. Aj to treba. Ako poznamenal jeden kamoš pri počúvaní tohto CD v aute: "taký ČAD bez kresťanstva" alebo ak si si ráno zabudol z ucha vyšprtať oranžový poklad, tak tam možno nájdeš aj ROZPOR. Neprekvapilo by ma, keby v budúcnosti vyšiel spoločný split s jednou, alebou druhou menovanou bandou. Fujara, drumbľa, tamburína, ozembuch, tucturututuc a poďme na texty. Práve tie zbojnícke témy začínajú byť pri niektorých kapelách dosť otrepané, ale tu to spolu s nadupanou muzikou, zreteľne zrozumiteľný, spevom a parádnym frázovaním dokonale sedí, aj keď do budúcna by som už dal väčšinový priestor iným témam, ale je to na kapele, či chcú byť do konca života zbojníkmi. Texty skladieb "Zbojníci apokalypsy" a jeden z najlepších songov "Kazimír" (Bol to naozajstný zbojník? "Aj jeho rodná dedina sa k nemu hrdo hlási ..." Na východe Slovenska existuje obec s takým názvom, dokonca aj s "hradom", na ktorý keď sa v dedine opýtate, tak len nechápavo krútia hlavami, či sa idete pozrieť na "tú stenu". Haha, ale to asi s tým zbojníkom nemá nič spoločné :), sú presne o zbojníkoch. Čadovskí "Bastardi spoločnosti" a "Žabomyšie vojny" o radostiach a strastiach našej subkultúry. Na "Sedlákovi" som sa tiež pobavil, bohužiaľ je to smutná sonda do hláv voličov Smeru a propagátorov posledného referenda. "Z dediny či mesta, prosím ťa prestaň!". Ešte väčšia sranda je až rozporovský song "Na detskej oslave" a klincuje to "Ančine cecky", z ktorého sa poštíš. Úplne nakoniec kaver dosiaľ neidentifikovaného finopalu. A tieto na prvý pohľad rozdielne mozajky dávajú dokopy parádny celok, ktorý si určite obľúbia ako metalisti, tak aj pankáči, aj keď je to podľa mňa viac pank ako metal! Vydané v peknom kreslenom digipacku s búkletom. Chystá sa aj vinylová verzia. Bohudušu, tisíc hrmených, tristo je málo, daj sem!!

bandzone.cz/catastrofy

  1. Anciáša, zmráka sa!
  2. Zbojiníci apokalypsy
  3. Sedlák
  4. Kazimír
  5. Bastardi spoločnosti
  6. Ančine cecky
  7. Žobymyšie vojny
  8. Na detskej oslave
  9. Zapadám prachom
  10. Krik a beznádej

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 5+U+I

Správa:

#6332 deegee napí­sal/a: 16.03.2015 07:32:53

Catastrofy: Nemám dôvod neveriť a už vôbec súdiť, dík za odpoveď, nech Vám to hrá

#6331 Catastrofy napí­sal/a: 15.03.2015 21:10:50

Cafte. Pisem ohladom SV. Je to tak jak pisete. Ceknite si pridanie videa na YT - marec 2013. Vtedy fungovalo to radio 2 mesiace a okrem tejto rannej sou tam mali dajake tri picovinky za tyzden. Zem a vek konspiratorske radio sa z toho vyklulo az neskor, ale od toho sa distancujeme. Chalani aj navrhovali stahnut to dole, ale nakoniec sme srali na to, reku ked nas dajaky cyberdetektiv vypatra a usvedci, tak mu to vysvetlime tak, jak pisem teraz. Ked si to pustite, budete cut styroch stremovanych kokotkov vypravat v radiovom telerano o muzike a koncertoch. Ziaden pad dvojiciek, falosne pristatie na mesiaci, ani chemtrails sme neriesili!
Kto nas pozna vie, kto nepozna a neveri, toho nezmenime!
Uzivajte zivota.
Seruste

#6330 Hmm napí­sal/a: 15.03.2015 15:55:01

Veď aj Toy Pištoľs boli v Slobodnom vysielači. To rádio vtedy ešte iba začínalo, takže určite nemali chalani tušáka, že čo z toho do budúcna bude. Myslím si, že to je aj prípad Catastrofy.

#6329 deegee napí­sal/a: 15.03.2015 12:45:28

To by som aj ja rád vedel, možno aj viac ľudí, veď snáď niekto z kapely to postrehne a vyjadrí sa...

#6327 Vomit napí­sal/a: 14.03.2015 16:33:10

deegee: Oooo, popíííči fakt...no... zaujímalo by ma vyjadrenie samotnej kapely k tomuto, možno im len vtedy jednorázovo jeblo v hlave alebo ešte poriadne nevedeli aký slobodný je ten vysierač.

#6325 deegee napí­sal/a: 13.03.2015 22:02:43

Aha čo som objavil:
https://www.youtube.com/watch?v=iv8M-JI2yEQ

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

17.05. 08:09 Mišo Štich:


Super, zaujímavá stránka. Dík za info.
(novinka)

10.05. 15:21 Zxxx:


za ten Slavin 9.5 si mozte podať ruky z našimi náckami z lsns a Kotlebom,to iste robili pred pár rokmi...hnus*a ze liberálny fašizmus nieje :-D mozte náckov dovzdelavat v nenavisti...
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

05.05. 20:08 Wrbo:


Mňa by len zaujímalo, že keby jeblo v hlave napr takému Orbanovi. Kedy by si nárokoval územie niekdajšieho Uhorska a začal by vyhlasovať, že tu operuje fašistická uderka Slovenskí branci, ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 19:49 axc:


sheby to je snad otazka na mna nie na tvorenie domnenok od inych ;)ale ano mas pravdu tiez sa cudujem niekedy.rad zajdem precitat recky info o koncertoch a som rad ze to tu niekdo drzi pri zivote ps n ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 15:18 Scheby:


Prečo sem vlastne ten axc furt lozí?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 12:42 anti:


axc: Chudacik sa v tom stracas. Uz si skusal vysoku skolu zivota?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

03.05. 08:23 axc:


to tomasisko tak to za chvilu budete hateovat aj SNP jak kotleba ?lebo okupacia a rus?niak sa stracam uz v tom antifasizme roku22 a ano su svedectva ludi z ukrajiny jak azov, usvit a podobny degenerov ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

03.05. 07:32 axc:


ked niekdo neexistuje ;)
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

02.05. 17:53 tomasisko:


axc: Batalion Azov, ukrajinskych nackov alebo ich ns black metal tu nikto neospevuje a nikto tu nepopiera, ze na Ukrajine boli a su nackovia. Je to vsak nieco, co si musi vyriesit Ukrajina. To, ze maj ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

02.05. 12:07 deexgee:


Alebo prečo sa axc nespakuješ dopiče do Ruska?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)