Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

SIKSA (12.4.2024, Bratislava @ Pink whale)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TELEFON - PUTINOUT CDr

Autor: Adrik | Počet videní: 723

DIY
Toto CDr mi do rúk vtisol Ctib na Opičom bále v Sklabini pri Martine. Počúvali sme ho celú cestu domov a dnes som dostal "chuť" na Ctiba zase a nakoniec sa začala táto recenzia písať sama od seba. Síce to nie je to žiadne oficiálne vydanie, len prosto vypálené CDrko k príležitosti poľského turné, ktoré obišli s kolegami v slovných i hudobných zbraniach INNOXIA CORPORA, ale i tak potešilo. Obal je síce strohý a bez textov (aspoň moja kópia ich nemá) - zdôrazňujem ešte raz, že sa jednalo len o promo, ktoré sa rozdávalo na turné - ale o to výpovednejší. Je na ňom nakreslené iné turné; Budapešť 1956, Praha 1968 a Krym 2014, na ktoré sa "pozerá" celá Európa s vyloženými nohami na stole. Takto tam čoskoro pribudnú ďalšie zastávky. Áno, áno, aj toto médium vlastnia Židia, Američania, Bilderbergovci a vesmírní lidé a chudák napadnuté Rusko sa stále len bránilo. Ako by dnes spievali DEAD KENNEDYS, keby s Biafrom neviedli súdne spory o nahrávacie práva: "Rusofilní punx fuck off!", lebo aj takí u nás sú. Dvojstránkový obal a hneď toľko správnych alebo nesprávnych emócií a dalo by sa pokračovať donekonečna ... Takže cédečko obsahuje 8 zásekov (tento formát by zniesol určite aj viac, ale na spoznanie kapely bohato stačí): štyri novinky nahrané v Trenčíne a Rožnove z roku 2014, dve veci zo splitu s INNOXIOU a dve zo "Smyslu malých činů" s mojím obľúbeným "Kostol"om. Na posledné dve dosky by tu niekde mala byť recka, ale novinky sú naozaj pecky (nie že by staršia tvorba nebola). Pank aký má byť, kúsavý a provokačný nielen textami. Jasné, že nemusí byť stále vážny a môže občas robiť srandu zo seba alebo iných vecí (nie na celom albume!), ale poväčšine by aspoň mal otvárať diskusiu, keď už je dnes to "making punk a threat again" v pasé. "Prohlásí se za naději, ucpe davům hubu tím, že dá jim to, o čem přesvědčí je, že to je to co chtějí." / "Všichni ti, co se špínou živí říkají: ´my jsme jen soutěživí, lidi se přeci nemění a kořistit je přirozený´ a všichni ti, co se špínou živí, co říkají ´my jsme jen soutěživí´, ti všichni se musí pojistit, že sami nebudou kořistí.", ale aj muzikou a samozrejme nezameniteľným Ctibovým vokálom. Pritom pri takom kvante textov a kapiel to so Ctibom stále nie je nuda. U mňa zase za jedna s hviezdičkou, pretože v novej tvorbe počujem hlavne starú CO-CU, ale niet sa čomu čudovať. Dúfam, že nové songy znamenajú v blízkej dobe nový dlhohrajúci album. PS: "Rouhat" na LP!

telepunk.bandcamp.com

  1. Co chtějí
  2. Pojistit
  3. Svítání
  4. Velikáni dobra
  5. Nahej
  6. Stisk soukolí
  7. Kostel
  8. Epocha kalašnikova

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Y+L+F

Správa:

#6472 retsil @ napí­sal/a: 28.07.2015 12:37:28

kurnik to by som si rad vypocul

#6471 michalko napí­sal/a: 26.07.2015 20:20:38

tematicky by tam dosť sedela skladba noc.

... a ofkorz, že sú za punkgenom židia. veď hosting máš u tej istej firmy, ako sme.sk, to nemôže byť náhoda.

#6467 Balki napí­sal/a: 24.07.2015 08:44:01

Tak motiv obalu aj slovna hracka je parada.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)