Pozývame:


So 28.1.2023
Vsetín @ Vesmír

KURVY ČEŠI (CZ), VOLE (CZ), the WILDERNESS (SK), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


VÝHRADA SVEDOMIA - HOMO COMMERCIAL CD

Autor: Wrbo | Počet videní: 1329

ZPH music
"Vyobrazená scéna na fronte je založená na jednom z najznámejších príbehov v histórií ľudstva, kde sa uplatnilo heslo z titulnej skladby albumu - "Ľudia ľudí predávajú". Vidíme "moderného" Judáša dnešného sveta (politik, biznismen, typický predstaviteľ korupčného správania), ktorého sme nazvali "homo commercial" (človek obchodný) - nový druh človeka tejto doby. Ten bozkom na tvár zapredáva iného človeka, pričom vo vrecku už má ukrytý mešec - svoju odmenu. Zapredaný - slušný a morálny človek - ak chce zostať taký aký je - si na chrbte musí niesť kríž - svoju výhradu svedomia."

Tak na túto vec som sa tešil už od avizovania samotného nahrávania. Trvalo to dlhé 2 roky, ale nakoniec sa to podarilo. A výsledok? Trinásť songov + intro našlapaného melodického punku americkej školy zabaleného v digipacku vydaného pod hlavičkou ZPH music (label ľudí z kapely).
Na začiatok menší kvíz. Aké kapely Ti napadnú keď sa povie "spišskonovoveský" punkrock?:
a) ZOPSAHLAVA
b) Jakutin
c) FTP
Keď si si pomyslel práve na tie bandy, mám pre teba vynikajúcu správu. VÝHRADA SVEDOMIA je zmeskou ľudí pozliepaných práve z týchto už neexistujúcich kapiel (a milión iných projektov). Čo to teda znamená? Spoj si všetky kvality týchto troch kapiel - melodiku a vokály ZPHčka, gitarové linky JAKUTINA, progresívne bicie FTPčka a dostaneš jasnú odpoveď.
Booklet ukrýva všetky texty (žiaľ bez komentov, ktoré ale nájdeš na ich fanpage) a stručnú históriu. Pár základných info o zložení, nahrávaní, kontakt a nejaká tá fotka. Poďme ale na samotný obsah CD.
Krátke trefné intro a už sa to valí. Textovo sa celá nahrávka točí okolo sociálnokritických tém s dlhočiznými textami, ktoré v tomto prípade - aj bez komentárov k nim, pochopia snáď všetci (i keď výnimky by sa určite našli :) ). Album je zmesou rôznorodých hudobných postupov, kde sa tempá neustále menia a tým pádom sa to nezlieva - to je preveliké plus. Pomalšie veci sú ladené až príliš do rocku na môj vkus, ale to bude asi vecou názoru. Vokály sú tu ako dvojsečná zbraň, kde na jednej strane ťahajú a tlačia celú muziku dopredu, tak na druhej sú až moc preafektované a miestami mi vyznejú rušivo. Hitovkami sú práve rýchlejšie songy - "Veci hodnotné", "Homo commercial", "UMW" (kde sa sem tam mihne aj dychová sekcia), "Vplyv doby", či pre mňa osobne najviac vydarená a najemotívnejšia skladba "December". Ako som už spomínal, celý album je neskutočne rôznorodý aj vďaka striedaniu Balkiho a Štefana na basgitare. Taktiež neustále striedanie vokálu, či nadupané zbory. Všetky skladby boli písané v rozmedzí rokov 2008 až 2012, čo im ale neuberá na aktuálnosti. CD zoženieš cez ZPH music alebo priamo u kapely (defacto je to úplne jedno) za 5 eur. Nebuď hulvát a podpor skvelú vec! Nebudeš ľutovať :).

bandzone.cz/vyhradasvedomia

  1. Introzzi
  2. The death of Robin Hood
  3. Čierny peter
  4. Veci hodnotné
  5. Homo commercial
  6. Punk - rock song by me
  7. Len tí, čo snívajú
  8. December
  9. Rakto to býva
  10. UMW
  11. Presvedčený nevolič
  12. Vplyv doby
  13. Pohodlnosť a závisť
  14. Lepšie dni

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: H+I+D

Správa:

#6582 Balki napí­sal/a: 02.12.2015 14:11:27

Cely album odteraz na stiahnutie zdarma, klikaj!
http://www.zphmusic.sk/stahuj/vyhradasvedomia_homocommercial_2015.zip

#6536 kočo @ napí­sal/a: 21.10.2015 01:49:37

Ci pana,to v Spišskej také niečo existuje?
prekvapko.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)