Pozývame:


So 26.6.2021
Košice @ Collosseum

TVÖ (SK), KOLÁRČIK & BAND (SK), BUG SPENCER (SK), APATHEA (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

Forever Megashit XV. (11 - 12.6.2021, Bardejov)

Najnovší rozhovor:

Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

Najnovší report:

ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN (22.5.2021, Bardejov, Bašta)

Najnovšia recenzia:

NOTHING CLEAN - Disappointment 12"

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LOUTY - KUKAČKY NA DÉČKU CD

Autor: Balki | Počet videní: 619

DIY
Jedného pekného dňa sa mi po dlhom čase v schránke objavila obálka, v ktorej som našiel CD a papier s prosbou o recku. Keďže som o českej kapelke LOUTY ešte dovtedy nepočul a v liste navyše stálo, že ide o debut, bol som hneď zkraja trošku skeptický, ale keďže v poslednej dobe z nejakého dôvodu počúvam z 95% metal :D, tak som sa naopak aj celkom potešil, že si konečne vypočujem nejakú mladú "domácu" tvorbu. Ako sa vraví: Try before you talk shit!
A ako sa o chvúľu dozvieme, presne o tom to aj bolo. Album je odetý do jednoduchého kartónového obalu s minimom info, z ktorého sa dokonca bohužiaľ nedozvieme ani len názov tohto diela, ktoré znie "Kukačky na déčku". Úprimne, netúším, čo tento (možno miestny sleng?) znamená :)
Skôr ako som si samotné CD pustil klasicky, pozrel som si bandzone profil a pustil skladby, ktoré sa tam nachádzajú. Po prvých tónoch som bol ale trošku sklamaný, no to len preto, lebo z nepochopiteľných dôvodov je hneď prvá skladba na BZ z môjho pohľadu najslabšia vec na albume - "Karma funguje". Chalani by mali porozmýšľať nad zmenou playlistu, aby potencionálnych budúcich fanúšikov neodradila hneď prvá skladba :). Potom už však kvalita ide iba hore.
Hudobne je album naozaj energickou záležitosťou, rýchle punkrockové dvojminútovky, jednoduchá (v pozitívnom slova zmysle) a priamočiara muzika, ktorá je podporená rovnako energickým zvukom, celkom nápaditými melodickými gitarovými rifmi (kokos teraz fakt neviem či tvrdé či mäkké na konci) a hlavne dosť charizmatickým hlasom - a to v prípade oboch hlavných spevákov!
Skladby obsahujú rovnako solídne texty, čo sa obsahovej stránky týka. Najviac je atmosféru cítiť z veľmi vydarených "Kukačky na déčku", pri ktorej stále rozmýšľam, čo vlastne chalani opisujú (snáď nie som úplne mimo), ďalej "Kytky a výročí", čo nemohol byť lepší výber na ukončenie celého CD a pre mňa hlavne top favorit albumu "Sedmý den", ktorá mi práve tou atmosférou trochu pripomína "Ráno 1.2.1991", jednoducho také to potrebné, existencionalistické zamyslenie sa nad životom.
Laťku kvality vysoko majú rozhodne aj skladby "Jeden život", kde kapela propaguje svoje životné krédo "Sme deti, kterí nestačili zestárnout" - "Jeden život" či "Špatnej pocit". Medzi z môjho pohľadu menej vydarené patria už spomínaná "krčmovica" "Karma funguje" a  "Zpěvák", na ktorú kapela dokonca natočila aj zatiaľ jediný klip.
Škoda, že CD obsahuje iba 8 vecí, čož mne príde na plnohodnotný prvý album trošku málo. Chlapci by rozhodne mali ešte trošku zapracovať na akože manažmente, čo sa týka výberu singlov alebo napríklad že texty nie je možné nikde dohľadať, dokonca ani na rekvest. Odhliadnúc od toho, mňa tento album maximálne zaujal, skladby mi vkuse znejú v hlave, a to je hlavné - môžem otvorene povedať: výborný album, smekám. No nedávej mi kapesník, když mám slzy ve vočích. Bratrom držím palce a teším sa na ďalšiu tvorbu.

bandzone.cz/louty

  1. Špatnej pocit
  2. Jeden život
  3. Zpěvák
  4. Sedmý den
  5. Kukačky na déčku
  6. Psí Thálie
  7. Karma funguje
  8. Kytky a výročí

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 3+B+G

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)

04.05. 20:47 Pissmaster:


Odvazna vec. Drzim vam palice a tesi sa ked dojdem na nakup!! (a pivo)
(novinka)

04.05. 20:28 Dead:


Tento zin som si ešte nezaobstaral ale keď sa mi dostane do rúk čo dúfam že hej!tak prednú stranu určite prelepím,z jednoduchého dôvodu, mám deti ktoré majú niečo pod desať rokov a nec ..
(novinka)