Pozývame:


So 8.6.2024
Žilina @ Hájovňa

FVCK_KVLT (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit na VLKa
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HT - PREDSTIERANIE ŠŤASTIA & HOTENTOT´N´ROLL! 12"

Autor: Vlado | Počet videní: 738

PHR
Kto by si nepamätal na posprejované hydranty pripomínajúce logo kapely HT.
Táto zabudnutá kapela, pôsobiaca na hudobnej scéne viac ako dvadsať rokov, má za sebou mnohé zmeny v zostave, a aj keď sa drží svojich punk rockových koreňov, v ich hudbe sa odrážajú rôzne hudobné žánre od punku, cez HC, grunge a celé to doplňajú temné a často aj depresívne texty. Niekedy si poslucháč pomysli, že sami nevedia čo chcú.
Ich počiatky spadajú do roku 1990 a dokopy sa im podarilo nahrať deväť albumov. Ako prvý bol album "Predstieranie šťastia" a hneď na to "Hotentot´n´roll".
Práve v týchto dňoch, k príležitosti 30-tich rokov kapely a 20 rokov od ich vydania im vychádza reedícia na asfaltovej verzii. O tento čin sa nepostaral nik iný ako PHR.
Obaly pre oba vinyly prešli menšou grafickou úpravou a vo vnútri každého nájdeš jednoduché booklety obsahujúce texty a čo-to o historii kapely.

"Predstieranie šťastia"
Po otvorení obalu ti do ruky vypadne pekný žlto-medený vinyl, ktorý obsahuje 12 skladieb. Tu nájdeš znovu nahrané skladby, pochádzajúce ešte z doby, keď HT vystupovali ako HOTEN TOTEN. Stranu H otvára skladba "Krvavý anjel" a zisťujem, že grunge nie je moja šálka kavy. Celá prvá strana pokračuje v rovnakom duchu. Pre mňa nemastné, neslané. Napriek tomu rád vypichnem vydarený song "Odkopnutý", ktorý poznamenáva, že každý si je strojcom svojho šťastia. Prvým songom na strane T je "Harmónia zla" a v podstate celá druhá strana je ladená do depresívnej harmónie v rychlom tempe.
Ako som spominal vyššie, v kapele sa odrážajú viacere hodobné štýly a na ich prvom albume je to dosť počuť. Hľadanie vlastného smerovania skrze prvého albumu, je podľa mňa normálna vec a tu je to skutočne počuť.

"Hotentot’n’roll!"
Obal pripomínajúci znamy hydrant a do červena ladený vinyl. Tu HT prichádza s novým zvukom, ktorý je hutnejší a plnší. Texty tu tentokrát prechádzajú od klasických pankových tém cez rebéliu až po boj s vlastným osudom. Prvú stranu otvára tvrdo roková "Ena" a za ňou grungeová "Deti zla". Najviach melodicky vydarená skladba "Stena" ladená do punkového rytmu s textom o boji proti systému. Konečný song "Špliechajúca garniža", námornícka balada, ktorá pôsobí ako z úplne iného albumu s nadhľadom a so zaujímavou poetikou.
Prvá strana H obsahuje sedem skladieb a možem povedať že vačšia polka je vydarená.
Druhá strana T opäť obsahuje mix žánrov, od metalu, kde je reprezentačný song "Kafka", cez hard core punkový miešanec "Prasobiphonia". Najväčší hit tejto kapely sa nachádza práve tu. Je to "Pravá tvár". Tu sa formuluje politická téma s punkovým aktivizom. "Fašisti, rasisti, pozrite sa do riti ..." Určite známy song pre všetkých.
HT - kapela s veľmi širokým hudobným záberom, ktorú je veľmi ťažko zaškatulkovať do konkrétneho žánru. Veľakrát nepochopená kapela, ale aj napriek tomu ovplyvnila dosť ludí. Aj po 20-tich rokoch tieto albumy posobia trocha schizofrenicky, nepochopene a nezaradene.

hotentoten.sk

  1. Krvavý anjel
  2. Odkopnutý
  3. Smútok
  4. Bábika
  5. Hrdina
  6. "On"
  7. Kóma
  8. Harmónia zla
  9. Kto som ja?
  10. Nerozumiem
  11. Betónová záhrada
  12. Predstava
  13. Cudzí medzi cudzími
  1. Ena
  2. Deti zla
  3. Nikdy viac
  4. Mosty
  5. Ži pre svoje drogy
  6. Stena
  7. Špliechajúca garniža
  8. Kafka
  9. Prasobiphonia
  10. Pravá tvár
  11. Nestarajte sa
  12. Preč
  13. Škola
  14. Berry
  15. Stále sme v hovne

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: H+K+W

Správa:

#7396 Deadbush napí­sal/a: 08.04.2018 09:43:31

No tak stouto recenziov suhlasim tak na 15% aj to možno)toto je presny priklad toho že recenzia je vždy len názor človeka ktorý ju piše(pochopiteľne),ja som v tomto prípade niekde úplne inde,takže pred.šťastia 95 bodov a hydrant 70bodov odomňa

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)