Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ZRCADLO SRDCA, RANA, MOIRA (6.4.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NAŠROT - TOTÁLNĚ NAŠROT 12"

Autor: Michal Frank | Počet videní: 789

PHR
NAŠROT nie je punk, ani nikdy nebol. Ale je fajn.

Papagájův hlasatel records pokračuje vo vydávaní starých československých (už i zahraničných) punkových klasík na vinyloch.

Prečo nie, reedície frčia, vinyl sa vrátil, dopyt je veľký. A treba povedať, že Papagáj to robí viac než slušne. Ku každej doske je kvalitne spracovaný obal, vrátane vnútornej časti s bohatým pokecom a fotografiami.

Práve tento sleeve-note je to najzaujímavejšie na platni skupiny NAŠTOR.

Dozviete sa z neho, ako to bolo s máničkami a punkom v Havlíčkovom Brodě, a že vlastne NAŠROT nie sú punk. Ani hardcore, ku ktorému sa hlásili.

No nie sú, to je ale úplne nepodstatné.

Po poriadku. NAŠROT som prvý raz zaregistroval (asi nie jediný) z kompilácie Punk´n´Oi!, ktorá síce bola, ehm, prapodivná, ale bola to jedna z  prvých oficiálnych nahrávok tohto žánru v našich končinách. NAŠROT bol na nej najtvrdšou kapelou. Monitor vzápätí mu vydal debutový pseudoživák "Destructive tour".
Obom nahrávkam predchádzalo demo "Totálně našrot", o ktorom je reč v tejto recenzii, keďže práve ono vyšlo na platni.
Repertoár sa čiastočne prekrýva s "Destructive tour" či predchádzajúcou kompiláciou "Nepříčet", sú tam aj iné, predtým ani potom nezverejnené skladby. Za všetky svahilská "Mahaj beham".

Zvuk nie je práve kryštalický, ale to zas nebol ani na "Destructive tour", je to skôr pre skalných a zberateľov.

Ale je to fajn. Výborná energická muzička rýchlejšieho punku, svojské Hrabošove texty, garážový sound i smrad. Toto môžem počúvať, hoci nie som fanatický fanda NAŠROTU.
Hraboša mám rád najmä ako autora reportážneho žánru a uznávam ako archivára, ktorý pre československú hudobnú scénu spravil kus záslužnej roboty.
No NAŠROT je fajn.

Keď vyšla "Destructive tour" (k "Totálně našrot" sa už kapela nevracala, to až teraz, a bola to určite viac zásluha vydavateľa než skupiny), štýl NAŠROT (áno, neboli to punkáči) sa prudko zmenil. U všetkých kapiel ma tieto štýlové vývrtky vždy vytáčali, NAŠROTU som to akosi hneď odpustil - hoci som ho nepočúval - no zdalo sa mi to nejako uveriteľné.
Ako znie NAŠROT dnes, to netuším. Ale pustiť si na vinyle (dajte si to pokojne z bandcampu) staré demo "Totálne našrot" z konca 80. rokov je fajn.
Je dobré, že tieto veci dnes vychádzajú, nota bene na platniach. Nielen pre mladšiu generáciu, ale i pre nás, čo sme zaspali v čase.

papagajuvhlasatelrecords.bandcamp.com

  1. Prolog
  2. Našrot
  3. Underground už neni, co bejval
  4. Policejní stát
  5. Fuck army
  6. Takový malý vychýlení
  7. Produkty ideologie
  8. Modlitba pro pana vepře
  9. Pochod falešnejch rebelů
  10. "It's fucking world"
  11. Blues růžovýho pokoje
  12. Plastická trhavina
  13. Malá je naděje
  14. Koziáš 44
  15. Král je mrtev, ať žije král
  16. Anarchy in the C. S.
  17. Spravedlnost
  18. Hodnej kluk
  19. Nemám už naději
  20. Sexy story
  21. Hnijící královna
  22. Koziáš 3,14
  23. Epilog

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: D+K+B

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)