Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BUT / INSISTENT CD

Autor: Fog | Počet videní: 903

L´inphantile collective
BUT poznám a robil som ich pár rokov dozadu. INSISTENT sú pre mňa úplne neznámou kapelou. Ich spoločné splitko vydáva kamoš Ossie pod svojím labelom a na Obscene fasujem kópiu na recenziu. Release číslo dvadsaťšesť sa celkom vydaril.

Prví zaútočia z reprákov BUT. Juhočeský grindcore, ktorý dlho reprezentovali INGROWING. Ich niekdajší bubeník Zbyňa tlačí práve tu. O tých je počuť čoraz menej, zato BUT sa celkom etablovali. Hudobne sa hýbeme v klasickejšom strihu, songy sú vymyslené a poskladané kompozične na základoch tohto žánru. Zbyňa je slušná mašina, takže o tempo strach mať netreba. Počuť, že chalani niečo už hudobne preskákali a výsledok je mohutná porcia grindcoru, ktorá síce nehľadá moc štýlových odbočiek, zato je ale muzikantsky posadená, identifikovateľná a vie agresívne pritlačiť k stene. Dobre zorganizovaný hudobný útok.

INSISTENT sú z Prahy. Troška neznáma u mňa, ale obal ich polovice splitu ma zaujal. Očakával som troška temnotku. Ako atmosféru to nejakú malo, ale nie smerom k blacku, aj keď cover by napovedal inak. Štartuje sa pomalšie, prvý song otvára pomalým motívom. Potom sa to rozbehne. Taká zmeska deathu a grindu, podľa potreby. Gitary masírujú, bicie poháňajú v požadovanom tlaku a do toho hlboký vokál. V masívnom sounde. Znie to dobre, hýbe sa to na hrane žánrov, aj nápady a prevedenie sú. Škoda, že celkovo mi to príde akési štandardné. Namiesto osvedčených postupov viac experimentovať. Potenciál tam je.

Čo dodať. Jeden kotúč, dve kapely a osemnásť songov extrémnej muziky v čiernom digipacku, kde má každá kapela svoj vlastný obal a podtitul splitka. Tuto od susedov. Klikni, vypočuj, vyhodnoť.

butmusic.bandcamp.com
insistent.bandcamp.com

  1. BUT - Zero
  2. BUT - Engines ignited
  3. BUT - Chasing bunkers
  4. BUT - Skyliner
  5. BUT - Chain reaction
  6. BUT - Flashock
  7. BUT - Pressure wave
  8. BUT - Burning vortex
  9. BUT - Black rain
  10. BUT - High degrees of destruction
  11. BUT - Awakening
  12. BUT - The last signal
  1. INSISTENT - Ease of disgust
  2. INSISTENT - Victims of hate
  3. INSISTENT - Cursed
  4. INSISTENT - Rest in piss
  5. INSISTENT - Serenity of suffering
  6. INSISTENT - Before the flood

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+O+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)