Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

SIKSA (12.4.2024, Bratislava @ Pink whale)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DAMNED - SO, WHO'S PARANOID CD

Autor: Ovi | Počet videní: 1222

English channel
Uff, The Damned majú vonku nové CD, to zas bude 13 songov plných temnoty a depresií. Takto som aspoň ja vnímal posledné albumy The Damned. Zamilovaný do ich jednotky a dvojky a sklamaný albumami ako Phantasmagoria (1985) a Anything (1986), kde Damned hrali bez cpt. Sensible som si od nového CD ozaj nič nesľuboval a nečakal žiadne majstrovské dielo. A presne tak to aj bolo po jeho prvom vypočutí...nič nápadité a nič čo by ma natoľko zaujalo, aby som sa nedokázal odtrhnúť od reproduktora...

To sa ale zmenilo dnes kedy som si to viac-menej náhodou pustil a dostalo ma to natoľko, že o tom musím jednoducho napísať pár riadkov. Po druhom vypočutí som sa do "So, Who's Paranoid" zamiloval a spomenul si na časy keď mi denno-denne v ušiach hučala podľa môjho usúdenia majstrovská výberovka "The Damned, but not forgotten", na ktorej sa nachádzajú skladby vydané v 80 rokoch prevažne na singloch ako Lovely Money, Generals, Thanks for the Night či oficiálne na LP nevydané skladby ako Torture me (na novom albume je jej veľmi podobná Nature's Dark Passion), Some girls are ugly... To boli a sú skladby, ktoré ma ozaj dostali a aj keď majú od Damned,Damned,Damned (1977) či Music for Pleasure (1977) ďaleko aj napriek tomu patria k špičke.

Teraz mi ostáva len oľutovať čo som si o novom CD myslel, pretože je naozaj urobené kvalitne a kto má rád Damned v ich singlovom období z 80 rokov, kde je kapela obohatená aj o R. Jugga, ktorý hrá na klávesoch (neskôr gitara) si aj tento album zamiluje... ja som živým príkladom. Dávam 9/10 za tento skvelý návrat a aby som nezabudol: "Klobuk dole páni..."

http://uclassic.blogspot.com/

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 7+S+H

Správa:

#651 ovi @ napí­sal/a: 28.12.2008 13:41:56

Jo jo stoji to za kokot...som si toho vedomy:) Bola top taka chvilkova zalezitost a co sa tyka nejakeho rozboru skladieb...take recenzie ja rad nemam...kazdy si musi a urcite si aj sam pod danou skaldbou predstavi nieco ine:) tato "recenzia" ma byt skor len nejake navnadenie aby ste si to kupili:)

#650 Vladino napí­sal/a: 28.12.2008 12:22:24

skuste vy napisat lepsiu ;)

#649 Viktor napí­sal/a: 28.12.2008 11:22:41

Naozaj som cakal viac, par riadkov aj to tam pleties aj veci ktore tam nemaju co robit. Skoda... Precitam si to niekde inde

#648 marc dutroux napí­sal/a: 27.12.2008 17:21:27

Popiči recenzia.. stoji za KOKOT !!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)