Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ASTRIS LAPSUS, STAY IDLE, VIVA BELGRADO (11.4.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LIDSKÉ ZDROJE - LIVE DEMONSTRATION MC

Autor: Adrik | Počet videní: 509

Humane recordings
Blíži sa asi koniec. Ja, čo si ešte aj k vysávaniu alebo odšťavňovaniu púšťam DISCLOSE, POLLEN alebo DEVIL MASTER dobrovoľne točím kazetu romantickej a sladkej sedemdesiatsedmičky. Naozaj mi nikto pri hlave nedržal pištoľ. Prisahám, že sám od seba, od kedy som česko-rakúsku (císař pán František Jozef I. po tomto štátotvare robí v hrobe pirulety) kapelu LIDSKÉ ZDROJE videl v Bardejove, púšťam si často ich kazetu. Len tak, bez cudzieho zavinenia.
Jedno sa musí nechať, ako táto kapela vedela v roku 2019 na pásku zachytiť ten úplne prachsprostý garážový feeling z polovice 70-tych rokov. Viem si živo predstaviť tú atmosféru v garáži (začiatok "Call it fantasy"). Ááááááááághr, to gitarové pískanie mám stále pred ušami. Hrdzavo falošná gitara napojená na malé kombíčko, ktoré ledva stíha. Ten Pájov krikľavo-škrekľavý hlas mutujúceho pubertiaka, ktorý je naštvaný na celý svet, pretože mu rodičia pre tento a ďalší týždeň zatrhli vreckové. Tento pubertiak má talent na jazyky. Angličtina mu nerobí žiaden problém, dokonca ani tvrdá nemčina ("Ich erwarte nix Mehr"), ktorá do toho songu neskutočne pasuje. Budem musieť na jeden víkend vypnúť telefón, zamknúť sa na všetky západy (aj východy) a naštudovať si všetkých priekopníkov deutsch punku. Basa len tak brní (zato sa melodicky rozbehla v "Tell me what you got") a niekde v rohu v pozadí bubeník trestá staré amati bez toho, aby si to zaslúžili. Nápadité aj keď už stotisíckrát zrecyklované riffy, ktoré ale pekne šľapú a sú zdravo šialené, veselé sa melodické až prestaneš myslieť na veci, čo sa dejú vonku. Na záver tri covery (TESTORS, the UNDERTONES a SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA - ten je top, hoci od SMS mám aj väčších favoritov). Údajne sa jedná o demo, ale s minutážou ľahko pod 40 minút to bez problémov môžem prekvalifikovať aj na debutový album. Podarený debutový album.
Vydaných 156 kusov zrejme na svojom vlastnom vydavateľstve Humane recordings.

https://lidskezdroje.bandcamp.com

  1. Go away
  2. Brand new start
  3. Frustrating times
  4. Shit matters
  5. Ich erwarte nix Mehr
  6. Tell me what you got
  7. Call it fantasy
  8. No borders, no oceans
  9. Ten-meter fence
  10. Berlin survival
  11. Together (TESTORS cover)
  12. Teenage kicks (the UNDERTONES cover)
  13. Kdo jsi (SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: C+M+K

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)