Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


IMPULSEALER / NO GOD RHETORIC 7"

Autor: Fog | Počet videní: 560

Psychocontrol
Split sedempalce mám rád. Je to dobrý formát. Obe kapely majú niekoľkominútový priestor, aby ukázali, čo v pote a krvi dali dokopy. Ideálna stopáž tohto formátu sa na to hodí najlepšie. "Toto som ja a za pár minút dokážem toto" štýl. Keď sa pri tom stretnú dve kvalitné kapely, tak nie je o čom. Tento split je presne z tejto kategórie.

NO GOD RHETORIC z Brna. Na bicie tu pliaska Erik, ktorého môžeš poznať z  kopy iných projektov (odporúčam hlavne pevečko ORBAN). Už to je menšou zárukou, ale pozrime sa na to podrobnejšie. Chalanom sa podarilo vtesnať až osem songov plus cover TAG. Nahrávka sa s ničím moc neserie, nič neprikrášľuje a ide si za svojím cieľom: uštedriť ti čo najviac rán za čo najmenší časový rámec. Pri ich drastickej kombinácii fastcoru a grindcore sypačiek to nie je žiaden problém. Táto kapela má poriadny arzenál a absolútne ho neváha použiť. Balistická raketa ti na čelo.

Druhú stranu okupuje IMPULSEALER. Tiež grindcore, ale troška inak. Cítiť severský nádych, ani nie tak v použití nejakých melodických prvkov, ale v zvukovej precíznosti a údernosti nahrávky. IMPULSEALER je síce len dvojica, ale vďaka vyšperkovanému zvuku znejú ako päťčlenná kapela. Darmo, keď sa s tým vyhráš, trhá to zuby aj s koreňmi. Je to krásne natrieskané a hutné. Riffy masírujú a sú (zrejme z dôvodu absencie basy) nahustené ako pneumatiky na traktore. Bicie sú krásne ničiace a posadené. Ja nie som purista a mám rád aj toto modernejšie poňatie žánru. Tu som si porochnil ako žaba v močiari na lekne. Tiptop grindcore.

Rád sypačky? Agresiu? Nátlak na uši? Tak netreba váhať. Toto splitko je šité na mieru pre teba. Každá strana ponúka troška odlišný zážitok, ale tak je to len dobré. Aspoň sa dá porovnať, ako sa dá tá istá vec robiť inak. Mňa oslovili troška viac IMPULSEALER (predsa len, ten zvuk tlačí strašne), ale to som ja. Však si to zadováž, hoď pod ihlu a uvidíš, čo sadne viacej tebe. Sklamaný nebudeš určite.

impulsealer.bandcamp.com
nogodrhetoric.bandcamp.com

  1. IMPULSEALER - They say
  2. IMPULSEALER - Damage
  3. IMPULSEALER - Soul
  4. IMPULSEALER - Collision
  5. IMPULSEALER - Re-build
  1. NO GOD RHETORIC - Intro
  2. NO GOD RHETORIC - Zakousnutý zuby/li>
  3. NO GOD RHETORIC - Nicota/li>
  4. NO GOD RHETORIC - Na horizontu/li>
  5. NO GOD RHETORIC - Konec světa/li>
  6. NO GOD RHETORIC - Pak teče krev/li>
  7. NO GOD RHETORIC - Zasedli si/li>
  8. NO GOD RHETORIC - Nutně zaslepen/li>
  9. NO GOD RHETORIC - Grind your mind (TAG cover)/li>

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: V+U+Z

Správa:

#7806 fog napí­sal/a: 29.01.2021 16:06:53

tak ten rozdiel je tam znatelny. ver tomu, ze by sa nasli jedinci, co by uz pindali, ze je to metal, lebo sak grindcore sa nehra s tak preciznym a cistym zvukom. potom sa nemoze nikto divit, ze to proste kvalitativne trci

#7805 shupo napí­sal/a: 29.01.2021 10:19:00

Ten rozdiel v zvuku je extremny. Ja som spravil chybu, ze prve som si vypocul Impulsealer. Potom som NGR musel pocuvat dva krat, aby som si zvykol na ten zvukovy rozdiel :D
Kazdopadne Impulsealer u mna jasne vyhral. Ale celkovo podarene splitko.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)