Pozývame:


So 31.7.2021
Spišská Nová Ves @ výklad bývalej predajne Protetika

ZINTAER (SK), NIČITEĽ (SK), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovšia recenzia:

EYEHATEGOD - A history of nomadic behavior 12"

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ANTISOCIAL SKILLS / RULES 12"

Autor: Fog | Pridané: 26.5.2021 | Počet videní: 194

Burina records
Keď sa na jednom asfalte stretnú kapely, ktoré máš rád, je to takmer istá výhra. Obe kapely som už stihol koncertne zastrešiť, v oboch hrajú fest super ľudia (chalani z ANTISOCIAL SKILLS nám dokonca požičali svoju skúšobňu pred akciami v Nemecku, za čo som sme im neskonale vďační), ale čo je najhlavnejšie, obe produkujú muziku, ktorá ma baví. Tak sa v nej pošprtajme.

Domáci emigranti v Prahe ANTISOCIAL SKILLS na svojej strane idú v duchu predchodzieho skvelého sedempalca. Závan starej éry hardcore/punku z toho pliaska, už keď to vyťahuješ z obalu. Ešte než sa primiešal metal, lopaty či mosh, na toto sa drali kanady pod stagom. Svižné a melodické songy poháňané priamočiarou rytmikou. A Julo vytiahol aj sypačku, cením. Je to gitarovo aj obsahovo pestré, pretkané vyhrávkami a motívmi, ktoré sa pekne dopĺňajú a špecificky sa mi páči aj to, že vokál sa tiež nehanbí potiahnuť niekde melodické frázovanie. Songy pekne odsýpajú, ty si spokojne sedíš v kresle, dupkáš nožičkou a sŕkaš pivečko. Na živo to samozrejme derie riť. Zvukovo o niečo čistejšie ako debut, skladateľsky tip top a prevedením fest energická a úderná nahrávka. Parádička.

Na druhej strane RULES z Chorvátska. Tiež ide o veľmi skladateľky zručnú kapelu, ktorá dokáže svoje songy naživo podať precízne a ich live set je fakt zážitok. Tu sú o niečo skromnejší, oproti AS dodali len štyri songy. Navyše začínajú tým najdlhším, takže aj ten rozjazd je o niečo pomalší. Celkovo je stopáž songov dlhšia, ako pri predošlých nahrávkach. Žánrovo sa hýbeme v podobných vodách ako kolegovia. Hardcore/punk postavený na úplne primárnych základoch tohto žánru, akurát to zabalil do väčšieho echa a prehuhlaného soundu. Znejú viac jaskynne, kým AS skôr nihilisticky. Tu a tam primiešajú aj noise a celkovo mám pocit, že sa tu troška experimentovalo s celkovým feelingom a postupmi. Čo v konečnom dôsledku nevadí, pretože to kapelný sound posunulo zase o kus inde. Útok kromaňoncov.

Kapely dali tento split dokopy pred plánovaným tour, ku ktorému nedošlo. Škoda, nahrávka by si poriadne promo zaslúžila. Za mňa je to, a nech si to každý vyloží ako kompliment, strašne príjemná nahrávka. Na oboch stranách. Špecificky oceňujem netypický cover. Vinyl vyšiel v kooperácii labelov a  podieľal sa na ňom aj kultúrny atašé z Malej Fatry, Dášo. To pre prípad, že by si nemusel hľadať, kde objednávať. Prípadne zoženieš aj u kapiel. Tak si napíš objednávku.

antisocialskills.bandcamp.com
fyourules.bandcamp.com

  1. ANTISOCIAL SKILLS - You do not (intro)
  2. ANTISOCIAL SKILLS - I walk alone
  3. ANTISOCIAL SKILLS - Endless opportunities
  4. ANTISOCIAL SKILLS - Free will
  5. ANTISOCIAL SKILLS - 2020
  6. ANTISOCIAL SKILLS - History´s favorite asshole
  7. ANTISOCIAL SKILLS - Would you?
  8. ANTISOCIAL SKILLS - Life goals
  9. ANTISOCIAL SKILLS - I´m not fun
  10. ANTISOCIAL SKILLS - Everything remains the same
  1. RULES - Transient care
  2. RULES - Monologue
  3. RULES - Chasing clocks
  4. RULES - Offside

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 7+L+N

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 08:22 deegee:


Ta zenam co tu robim potom. 2 rocny hardckorista...
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 19:26 adrik:


Punkgen je už len pre starších a pamätníkov.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 17:36 Kočo:


Slaba kauza bo mladi kosicania ne len ze nechodia do kolosea ale ani na pangen tak to vyzera.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

27.07. 22:01 pretekar260:


to je skoda preskoda ked sa jeda najst jedno pozitivum, iba ak hraju kamosi
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

26.07. 16:28 Wrbo:


Skvely postreh clovece. Nedavno sme mali v kapele debatu, ze ludom uz zacalo neskutocne jebat a po corone su tie vstupy na koncerty uz riadne prestrelene. Ked sa jedna o benefit, nemam ziadnych vyhrad ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

07.07. 09:18 Tom/EZR:


dakujem
(novinka)

30.06. 19:16 Mišo Štich:


So 17.7.2021 19:00 Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom
STARÉ DETI (SK), the AUSGEZEICHNET (SK), LEMINANE (SK). Na akcii hrá kapela DETI (https://www.youtube.com/channel/UCfoWbSC_C7O ..
(guestbook)

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)

21.06. 14:56 Balki:


Popici obal :)
SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC (recenzia)

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)