Pozývame:


Ne 30.6.2024
Košice @ Collosseum

WHORESNATION (FRA), ENDORPHINS LOST (USA), SUMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #7 / 2015

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


FEASTEM / INSISTENT CD

Autor: Fog | Pridané: 5.11.2023 | Počet videní: 270

L´inphantile collective
FEASTEM aj INSISTENT by sme technicky mohli nazvať Ossieho domácimi kapelami. Na svojom labeli ich vydáva pravidelne a tentokrát sa odhodlal pre simultánne vydanie všetkých troch nosičov. Trojkombo vinyl, kazeta a CD, každému podľa preferencií. Tipoval som, že niečo obdržím na recenziu, čo sa potvrdilo na Obscene, kedy mi bolo odovzdané CD. A keďže som od veľmi vyťaženého človeka po prokrastinátora prakticky všetko, recenzia až teraz.

CD verziu otvárajú Fíni FEASTEM. Myslím, že netreba nejak špecificky predstavovať. Každý, o koho sa niekedy obtrel severský grindcore, má jasno. Podladené gitary v masívne a vyšperkovanom sounde chrlia tučné riffy, Petriho ostrý a vysoký vokál sa prederie cez všetko a samozrejme tomu kraľujú neskutočné Patrikove blastbeaty, ktoré sú už trademark tejto kapely. Ale nie je to len o prehrotených sypačkách. FEASTEM je komplexný, správne vyhrotený, nápaditý a energický náklep s vlastným feelingom a charakterom. Sú identifikovateľní, svojskí a s ľahkosťou baletnej devy dokážu vyjebať poistky v celom bloku. Dostaneš štyri songy a dva covery, aj keď ten DISCHARGE je v tom tempe už sprasený na polopoznanie. Na coveri NAPALM DEATH oceňujem nielen prevedenie, ale hlavne výber - žiadna oldschool ND klasika. FEASTEM zahustili, ako inak.

INSISTENT zo susedného Česka sa tiež etablujú čoraz viac. Bodaj by nie, keď je ich vidno, hrajú, tvoria a s pravidelnosťou púšťajú do obehu nahrávky. Na tejto došlo k zmene za bicími, kde sa už dávnejšie posadil Jurgen, ktorý ma toho odklepaného toľko a v takých kapelách, že už je to na šľachtický titul. Takže sa netreba báť, blastbeatové orgie pokračujú. Česi prihadzujú o song navyše, hudobne sa to nesie v obdobnom duchu. Grindcore, kde sa skĺbia klasické žánrové postupy s aktuálnym zvukovým hávom. Sypačky, nahustený disbeat, tu a tam smradlavý zápach deathmetalu. Gitary režú riffmi, vokál ťa drží pod krkom a bicie prihadzujú poriadne päšťačky na rebrá. Zvukovo mi zo všetkých ich releasov znejú INSISTENT práve tu najagresívnejšie. Možno je to iným groovom bicích, možno kus špinavším zvukom. Neviem, každopádne tiež veľmi vydarená nahrávka, ktorá ani pri takejto silnej spoločnosti v ničom nezaostáva.

Treba si to už len zhrnúť. Dvakrát solídny grindcore, kde za bicími sedia šijacie stroje. Niežeby to bolo len o tom, ale však preto to tak nejak hlavne máme radi. Ak patríš do tejto podmnožiny, stačí si vybrať formát a kontaktovať pražskú spojku. Tvoja potreba bude uspokojená.

feastem.bandcamp.com
https://insistent.bandcamp.com target=_blank>insistent.bandcamp.com

  1. FEASTEM - Unending slaughter
  2. FEASTEM - Shells
  3. FEASTEM - Disinformation Jesus
  4. FEASTEM - Autius
  5. FEASTEM - The possibility of life´s destruction (DISCHARGE cover)
  6. FEASTEM - Silence is deafening (NAPALM DEATH cover)
  1. INSISTENT - Separation
  2. INSISTENT - Overseer
  3. INSISTENT - Sickness
  4. INSISTENT - Furious
  5. INSISTENT - Ambush
  6. INSISTENT - Disgust
  7. INSISTENT - Oppressor

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: G+G+P

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)