Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


GRIDE - VYZOBAT CD

Autor: Fog | Pridané: 19.6.2024 | Počet videní: 231

L´inphantile Collective
Okolo GRIDE visel v poslednej dobe otáznik, hlavne po tom, čo sa Čert po rokoch v podstate ocitol v kapele sám. Túto dieru sa mu podarilo zaplátať, doplniť zostavu o pôvodného gitaristu Dávida a príležitostného basáka Honzu z Hellsoundu. V tejto zostave sa podaril split so SKIPLIFE a nová nahrávka "Vyzobat", ktorá však vychádza ruka v ruke s ukončením Dávidovho pôsobenia v GRIDE. Kapela tak otočila 360°, aby sa vrátila na nový štartovací bod, kedy je Čert opätovne osamotený a v ktorom je jej budúcnosť neistá. Kým sa to všetko nejak utrasie, môžeme sa prehrýzť (alebo prezobať) novým albumom.

Napriek turbulentným časom v rámci kapely je podstatné zdôrazniť, že GRIDE nikdy kvalitatívne neklesol. Toto treba podčiarknuť a v súvislosti s novým albumom dupľom. Kým na predošlom splite sa možno Dávid a Čert ešte troška kompozične hľadali vo vyvážení experimentálnej a priamočiarej polohy, mám pocit že tu našli presne vyvážený mix týchto dvoch zložiek, ktoré GRIDE prevádzajú ich hudobnou cestou. Keď je potreba, troška sa s tým pohrajú, kde sa pýta natvrdo zošlapiť plyn, idú do toho naplno a po hlave. Nie je núdza o šialené kombinatoriky na bicích, ďalší atribút toľko charakteristický pre túto kapelu. Čert má svoj nezameniteľný štýl hry. Ale takisto riffy. Krásne sa nabaľujú na konštrukciu plnú breakov, strihov a zmien. Sú pestré, vyhrabávajú spomedzi žánrov od fastcoru, HC, grindu či PV všetko potrebné za účelom intenzity alebo potrebnej nálady. A sú mastné, zabalené v čistom, prehľadnom, ale za to masívnom zvuku. A nechýbajú obľúbené experimenty ako "Prokofiev", kde si Čert hodí bicie do symfonického tracku s klavírom alebo záverečná "Paholaiset" s dychovkou. Dvadsaťjeden intenzívnych krátkych skladieb, v ktorých je všetko. Nápady, ťah na bránu, feeling, energia a prevedenie. A hlavne kompozičný a skladateľský ksicht, spolu s neotrelými textami a postupmi, ktoré GRIDE zadefinovali a vďaka ktorým ich všetci vzývame na Olympe extrémnej muziky.

Niet viac čo dodať. Po každej stránke skvelý album, vrátane grafického prevedenia. Čo viac si treba želať, že? Nuž v tomto bode, keď vychádza takýto hrot, je kapela defacto nefunkčná. Škoda. Ako keby si to sami predpovedali (alebo to bol úmysel?) už v intre, kde odznie, že "nic není v živote lidském jisté, jenom smrt". Uvidíme, čo prinesie budúcnosť a či bude Čert schopný znova GRIDE zreinkarnovať. Držím palce. Medzitým si vyplň čas týmto skvostom. Vychádza na CD a kazete u L´inphantile Collective a vinyle u Insane Society.

gride.bandcamp.com

  1. Jistota
  2. Mykodiverzita
  3. 5-HTTLPR
  4. Bod zlomu
  5. Prospektor
  6. Vzplanutí
  7. Neodkladné odhodlání
  8. Rána
  9. Prokofiev
  10. V mycéliu
  11. Obavy
  12. Klády
  13. V procesu vytváření
  14. Na konci cyklů fotosyntézy
  15. Úder
  16. Vyzobat
  17. Moře pokrytců v kapce pravdy
  18. Kmotry únikový plán
  19. Z šifrovaného deníku
  20. Touha
  21. Paholaiset

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+N+Z

Správa:

#8014 Dirigentova zlomena palička napí­sal/a: 22.06.2024 10:05:24

Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)