BAKLAŽÁN A CÍCER NA INDICKÝ SPÔSOB
Suroviny:
Olej, cibuľa, baklažán, uvarený cícer, rozmixované paradajky, kokosové mlieko
alebo smotana na šľahanie, soľ, čierne korenie, kari, kurkuma, korenie grand
masala, chilli, jarná cibuľka, petržlenová vňať, pivo.
Na oleji si orestuješ nakrájanú cibuľku a pridáš soľ, aby pustila šťavu.
Ak je opečená do sklovita, pridáš nakrájaný baklažán a tiež ho posoľ, aby
pustil šťavu. Môžeš pridať trocha kari a čierneho korenia. Baklažán nechaj
niekoľko minút podusiť, aby zmäkol a medzitým si daj pivo. Po 5-10 minútach
pridaj uvarený cícer. Vývar z neho môžeš použiť na podliatie, respektíve
na zriedenie. Sem tam premiešaj a pridaj koreniny: čierne korenie, kurkumu,
kari, chilli a grand masala. Do tejto celej zmesi pridaj rozmixované paradajky,
alebo hustú paradajkovú šťavu. Nechaj to prevrieť. Na zjemnenie tam nalej
kokosové mlieko (Odporúčam kúpiť v akcii v Lidl), ak nemáš, kľudne daj šľahačkovú
smotanu. Zmes nechaj prevrieť a dochuť podľa potreby. Na úplny záver pridaj
nakrájanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať a celé to premiešaj. Ako prílohu
si môžeš dať ryžu, poprípade pečivo.
Mnozstvo a pomer surovín schválne nedávam, je to len na tebe a tvojej chuti.
Počet videní: 991
Pridaj komentár k receptu:
#7438 hedrik napísal/a: 03.07.2018 18:25:13
wtf je grand masala? ja poznam len garam masalu
#7400 666 napísal/a: 26.04.2018 12:46:43