Pozývame:

St 14.5.2025
Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom

JOLIETTE (Mexiko), ERIKAJEMOJA (SK), DUPLEX KOMPLEX (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

MEKENZY, BOILING POINT, SANGRE DE IDIOTAS, PIPESH, MÖBIUS (3.5.2025, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

CAMILLE COROT, FLESH PRISON, PG.99 (8.4.2025, Budapešť @ Dürer Kert)

Najnovšia recenzia:

DECULTIVATE CD

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #13 / 2019

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KEĎ NENÍ ČO JESŤ

Potrebné suroviny: ryža natural pol hrnčeka, 40g maku, trstinový cukor, hrozienka, vlašské orechy, slnečnicové semená

Dnes som mal pred sebou zaujímavú úlohu. Nemal som čo žrať, a doma zo všetkého troška, ale pritom nič konkrétne. Tak som sa rozhodol ochutnať dačo čo som len okrajovo počul a nemal šajn ako sa to robí. Dal som si variť ryžu do mierne osolenej vody ( klasika natural, čo sa varí 25 min ), medzi tým si namlel 40g maku a dal namočiť do misky s ľadovou vodou vlašské orechy. Orechy často namáčam kvôli tomu, že keď z nich zleješ tú vodu, sú oveľa jemnejšie, menej trpké a stratia tú horkosť - ostane len prirodzená chuť orechov, ktorá nedráždi, takže je to vhodné ako vedľajší prvok v jedle - je to tam cítiť pomerne dosť, ale nie je to najvýraznejšia chuť jedla. Po dovarení ryže ( varím bez pokličky, takže ku koncu už tam nie je žiadna voda a nemusím zlievať ) som do nich vsypal rozomletý mak, hrozienka, orechy, slnečnicové semená ( fakt, prvé, čo som chytil do ruky ), k tomu som na vrch dal dokopy asi lyžicu trstinového cukru ( nie veľa ), premiešal to a žranica jak sviňa. Okrem toho, že je to nutrične výdatné, je to aj sýte a veľmi mi to chutilo. Trošku spomienky na rezance s makom od mami, keď som mal 10.

Autor: Večne nespokojný Viktor
Počet videní: 1340

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: L+D+W
Správa:

#3701 Dankita napí­sal/a: 22.01.2012 18:24:24
taketo recepty sa volaju aj, co kuchyna dala

#3699 rikArdo napí­sal/a: 21.01.2012 23:28:49
orechy sú po namočení aj ľahšie stráviteľné...dovolil som si poznámočku

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

06.05. 09:54
mato Y:
keby mal niekdo zajem-https://hudba.bazos.sk/inzerat/178365205/mc-crust-grindcore-noisecore-punk-hardcore.php
(guestbook)

09.11. 12:43
adrik:
Rudo: Áno, ale až o 9 rokov neskôr. Pôvodne to vyšlo naozaj iba na kazete.
(novinka)