KEĎ NENÍ ČO JESŤ
Potrebné suroviny: ryža natural pol hrnčeka, 40g maku, trstinový cukor, hrozienka, vlašské orechy, slnečnicové semená
Dnes som mal pred sebou zaujímavú úlohu. Nemal som čo žrať, a doma zo všetkého troška, ale pritom nič konkrétne. Tak som sa rozhodol ochutnať dačo čo som len okrajovo počul a nemal šajn ako sa to robí. Dal som si variť ryžu do mierne osolenej vody ( klasika natural, čo sa varí 25 min ), medzi tým si namlel 40g maku a dal namočiť do misky s ľadovou vodou vlašské orechy. Orechy často namáčam kvôli tomu, že keď z nich zleješ tú vodu, sú oveľa jemnejšie, menej trpké a stratia tú horkosť - ostane len prirodzená chuť orechov, ktorá nedráždi, takže je to vhodné ako vedľajší prvok v jedle - je to tam cítiť pomerne dosť, ale nie je to najvýraznejšia chuť jedla. Po dovarení ryže ( varím bez pokličky, takže ku koncu už tam nie je žiadna voda a nemusím zlievať ) som do nich vsypal rozomletý mak, hrozienka, orechy, slnečnicové semená ( fakt, prvé, čo som chytil do ruky ), k tomu som na vrch dal dokopy asi lyžicu trstinového cukru ( nie veľa ), premiešal to a žranica jak sviňa. Okrem toho, že je to nutrične výdatné, je to aj sýte a veľmi mi to chutilo. Trošku spomienky na rezance s makom od mami, keď som mal 10.
Počet videní: 1340
Pridaj komentár k receptu:
#3701 Dankita napísal/a: 22.01.2012 18:24:24
taketo recepty sa volaju aj, co kuchyna dala
#3699 rikArdo napísal/a: 21.01.2012 23:28:49
orechy sú po namočení aj ľahšie stráviteľné...dovolil som si poznámočku