GRÉCKY ŠALÁT
Suroviny:
1 stredne veľká šalátová uhorka
2 - 3 mladé cibuľky s vňaťou
cca 150g olív bez kôstky
cca 250g lahôdkového tofu
3 polievkové lyžice panenského olivového oleja
1 polievková lyžica balzamikového octu (alebo citrónovej šťavy)
mleté čierne korenie (ideálne čerstvo zomleté)
kôpor (sušený, ideálne čerstvý)
soľ
Postup:
Paradajky, papriky, uhorku, mladé cibuľky a tofu nakrájame na menšie kocky, a spolu s olivami, olejom a octom vložíme do väčšej nádoby. Vzniknutú zmes premiešame, podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, kôpor a soľ, znovu premiešame a necháme pár hodín odležať v chladničke. Šalát môžeme konzumovať samotný, prípadne s pečivom alebo ako prílohu ku hlavnému jedlu.
PS: Recept je vegánsky, no pre vegetariánov je namiesto tofu fajn alternatíva syr gréckeho typu, prípadne ovčí syr.
Dobrú chuť :)
Počet videní: 1143
Pridaj komentár k receptu:
#4386 anti napísal/a: 18.08.2012 23:54:55
vegetarianska verzia u mna velmi oblubena vec :) a s cerozlnym pecivom uplne syte
#4385 Vomit napísal/a: 18.08.2012 03:34:08
Znáka 5? Minule sa pičovalo na vegánov, že dali zlé známky vegetariánskemu receptu...som zvedavý, kto bude obvinený teraz
// Ináč, recept vyskúšam, ale až keď prídu horúčavy. Vyzerá to osviežujúco, tak to chcem využiť :)