VEGÁNSKA PRAŽENICA
Celkom jednoduchý recept, ktorý zaberie minimum času. Vhodné pre lenivých ľudí.
0,2kg tofu – proste jedno balenie (nezáleží na príchuti, ja používam česnekové), 1 cibuľa (aj vreckovku, pre tých ktorí plačú pri krájaní cibule ako napr. ja), kari korenie, soľ, sójové párky (nemusia byť, ale s nimi to je lepšie), olej slnečnicový + môžete použiť aj iné korenia, sladká paprika alebo čili alebo môžete pridať aj česnek, ako chcete.
Na panvicu vylejeme olej (nie veľa!!) a cibuľu, nakrájanú na malilinké kúsočky, opražíme do leskla (pozor na plameň, aby tá cibuľa nesčernela). Tofu zatiaľ rozdrtíme na malinké kúsky, buď rukami alebo vidličkou alebo čím chcete. S rukami to ide rýchlo. K cibuli dáme aj tofu, zvýšime plameň, pomiešame, posolíme a pridáme aj kari korenie (aby to dostalo tú správnu farbu). Ešte raz premiešame a pridáme pokrájaný sójový párok, môžeme aj 2. Odporúčam tie od alfa-bio, sú naj (ak niekto pozná lepšie, dajte vedieť). Občas premiešame. Po 5, niekedy aj 10 minútach, ak to vyzerá a vonia po piči, môžeme podávať s kečupom a chlebom. Dobrú chuť, snáď som aspoň niekomu pomohol.
Počet videní: 2203
Pridaj komentár k receptu:
#6435 justus @ napísal/a: 16.06.2015 13:43:43
Veľmi chutné a rýchle, odporúčam do toho po tofu hodiť aj rovnako nadrvený karfiol chutí to s ním ešte lepšie
#4326 Poulet´s @ napísal/a: 29.07.2012 18:10:59
Pre oživenie je fajn lyžica sójovej omáčky :)
#3808 veganka101 @ napísal/a: 27.02.2012 18:52:54
...ak to vyzera a vonia po piči... Nieto krajšieho popisu.
#3645 adrik napísal/a: 09.01.2012 02:37:03
http://www.frenky.sk/clanok/731/bezvajecna_prazenica.html
#3358 anti napísal/a: 27.11.2011 03:29:25
inac, toto jedlo patri k mojim prvym vege(a) jedlam, krtore som si varil.. a s obrovskou laskou si ho spravim aj dnes
#3357 anti napísal/a: 27.11.2011 03:21:14
viktor, presne preto to podlivam vodou.. neni to take suche potom
#3355 Vecne nespokojny Viktor napísal/a: 26.11.2011 19:07:57
Popicovka, ale bez toho kecupu mi to pride take suche.. Som videl uz aj prazenice z tofu, ktore boli normalne celistve a stavnate, ale neviem co v tom bolo. Kazdopadne toto je skvela vec! len skoda ze aj napriek tomu ze mam k tomu cerstve paradajky treba ten kecup, aby mi to nepripadalo suche. Ale s kecupom jedna genialita. Miesto sojovych parkov som pouzil mladu cibulku a pridal este majoran.
#3334 Helena napísal/a: 23.11.2011 18:25:10
Jajáj,diky moc priatelia za super receptík..tofu je čistá "zverina",neskutočná vec a dost som sa nan v poslednej dobe preorientovala..od gulášovej s tofu,cez čevabčiči po žemlovku..krása
#3315 VegeJebo napísal/a: 21.11.2011 20:15:21
Diki za fantasticky recept :)
#3312 anti napísal/a: 20.11.2011 11:55:44
inac, tofu prazenica je uplne genialna popici zranica!!
#3311 anti napísal/a: 20.11.2011 11:54:37
hmm.. zaujimava varianta. ja to robim bez parkov a namiesto kari pouzivam kurkumu. a tiez to zvyknem trosku podliat vodou, pripadne tam pridat paradajky alebo inu zeleninu
#3310 UB napísal/a: 19.11.2011 19:04:35
"Po 5,10 minutach ak to vonia a vyzera popiči,mozme podavat"... Konecne kucharka na urovni !