Pozývame:


So 16.11.2024
Košice @ Collosseum

ROZPOR (SK), V.B.P.S. (SK), MUNÍCIA (SK)
benefit pre VLKa
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

NABOSOPOSKLE, SAMORAST, NULAJEDNANULANULA, LAKKA, SOVA (25.10.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

FAJRONT, BACKSTAGE BOYS, the WILDERNESS, RÚBANISKO, EDÚV SYN (12.10.2024, Banská Bystrica @ Bosorka)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #11 / 2018

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


VEGÁNSKA PRAŽENICA

Celkom jednoduchý recept, ktorý zaberie minimum času. Vhodné pre lenivých ľudí.

0,2kg tofu – proste jedno balenie (nezáleží na príchuti, ja používam česnekové), 1 cibuľa (aj vreckovku, pre tých ktorí plačú pri krájaní cibule ako napr. ja), kari korenie, soľ, sójové párky (nemusia byť, ale s nimi to je lepšie), olej slnečnicový + môžete použiť aj iné korenia, sladká paprika alebo čili alebo môžete pridať aj česnek, ako chcete.

Na panvicu vylejeme olej (nie veľa!!) a cibuľu, nakrájanú na malilinké kúsočky, opražíme do leskla (pozor na plameň, aby tá cibuľa nesčernela). Tofu zatiaľ rozdrtíme na malinké kúsky, buď rukami alebo vidličkou alebo čím chcete. S rukami to ide rýchlo. K cibuli dáme aj tofu, zvýšime plameň, pomiešame, posolíme a pridáme aj kari korenie (aby to dostalo tú správnu farbu). Ešte raz premiešame a pridáme pokrájaný sójový párok, môžeme aj 2. Odporúčam tie od alfa-bio, sú naj (ak niekto pozná lepšie, dajte vedieť). Občas premiešame. Po 5, niekedy aj 10 minútach, ak to vyzerá a vonia po piči, môžeme podávať s kečupom a chlebom. Dobrú chuť, snáď som aspoň niekomu pomohol.

Autor: Vomit
Počet videní: 2203

Pridaj komentár k receptu:

Meno:
Email:
Antispam: F+L+P
Správa:

#6435 justus @ napí­sal/a: 16.06.2015 13:43:43
Veľmi chutné a rýchle, odporúčam do toho po tofu hodiť aj rovnako nadrvený karfiol chutí to s ním ešte lepšie

#4326 Poulet´s @ napí­sal/a: 29.07.2012 18:10:59
Pre oživenie je fajn lyžica sójovej omáčky :)

#3808 veganka101 @ napí­sal/a: 27.02.2012 18:52:54
...ak to vyzera a vonia po piči... Nieto krajšieho popisu.

#3645 adrik napí­sal/a: 09.01.2012 02:37:03
http://www.frenky.sk/clanok/731/bezvajecna_prazenica.html

#3358 anti napí­sal/a: 27.11.2011 03:29:25
inac, toto jedlo patri k mojim prvym vege(a) jedlam, krtore som si varil.. a s obrovskou laskou si ho spravim aj dnes

#3357 anti napí­sal/a: 27.11.2011 03:21:14
viktor, presne preto to podlivam vodou.. neni to take suche potom

#3355 Vecne nespokojny Viktor napí­sal/a: 26.11.2011 19:07:57
Popicovka, ale bez toho kecupu mi to pride take suche.. Som videl uz aj prazenice z tofu, ktore boli normalne celistve a stavnate, ale neviem co v tom bolo. Kazdopadne toto je skvela vec! len skoda ze aj napriek tomu ze mam k tomu cerstve paradajky treba ten kecup, aby mi to nepripadalo suche. Ale s kecupom jedna genialita. Miesto sojovych parkov som pouzil mladu cibulku a pridal este majoran.

#3334 Helena napí­sal/a: 23.11.2011 18:25:10
Jajáj,diky moc priatelia za super receptík..tofu je čistá "zverina",neskutočná vec a dost som sa nan v poslednej dobe preorientovala..od gulášovej s tofu,cez čevabčiči po žemlovku..krása

#3315 VegeJebo napí­sal/a: 21.11.2011 20:15:21
Diki za fantasticky recept :)

#3312 anti napí­sal/a: 20.11.2011 11:55:44
inac, tofu prazenica je uplne genialna popici zranica!!

#3311 anti napí­sal/a: 20.11.2011 11:54:37
hmm.. zaujimava varianta. ja to robim bez parkov a namiesto kari pouzivam kurkumu. a tiez to zvyknem trosku podliat vodou, pripadne tam pridat paradajky alebo inu zeleninu

#3310 UB napí­sal/a: 19.11.2011 19:04:35
"Po 5,10 minutach ak to vonia a vyzera popiči,mozme podavat"... Konecne kucharka na urovni !

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.10. 14:00
stvorka zachod:
pane X vy ste blb?
(novinka)

01.10. 14:00
x:
handry na hubach ,pharma lobing+experiment na ludoch a papik za 5 mega to bola krasa doba budes doma o 19 povinne ne ze nemas papier ku babke do dalsej dediny a a ju chemickuhhc ganju nam vybavili:) k ..
(novinka)

01.10. 13:25
vy ste kto:
Skutocne som sa nesnazil ti nic vnucovat. V prispevku nizsie sa tesis zo zdravia a deti, tak ma uprimne zaujimal tvoj pohlad na buducnost.
(novinka)

01.10. 10:52
Rado:
A vy ste?90%depresia 5%markiza5%jojka:) vysoká analýza krachujúcej krajiny,díki za rozbor a nevnucuj mi prosím ťa tvoj nihilizmus,usmej sa a nadychni zhlboka
(novinka)

30.09. 19:58
vy ste kto?:
Rado, Nezaujima ta buducnost krajiny, v ktorej vyrastaju tvoje deti? Zdravotnictvo minuty pred kolapsom (o jeho kvalite uz nema zmysel ani debatovat). Zlyhavajuci vzdelavaci system. Korupcia. Aroganci ..
(novinka)

10.09. 08:09
Rado:
Adrik,čo sa tu deje za posledné mesiace?trochu pridaj sú to roky,a či som šťastný? Áno som tu vcelku šťastný,nezaujíma ma politika bohužiaľ tak ako by mala,uveďte mi prosím ťa príkla ..
(novinka)

09.09. 23:00
adrik:
Rado: A ty si šťastný, čo sa tu za posledné mesiace deje? Ten exodus mladých ľudí už nezastaví nikto, aj keby sa to tu otočilo o 180°.
(novinka)

09.09. 14:07
Mx:
Hej Rado, však si to presne vystihol - sme pojebaná krajina plná plochozemcov, kde ľudom robí najväčšiu radosť nešťastie druhých. A nepíše sa všade iba zlovensko, sem-tam sa objaví eš ..
(novinka)

09.09. 10:06
Rado:
Nechápem prečo stále všade ľudia píšu že zlovensko,aký to má význam? akože sme všetci kokoti,alebo že krajina je skurvena alebo že čo..... to musí byť človek nešťastný v takej kr ..
(novinka)