POHÁNKA S HUBAMI
Zdravo, rýchlo a jednoducho - pohánka s hubami.
Na noc namočíš pohánku, ja som si namočil 300g lúpanej pohánky, aby som mal dve-tri porcie tohto jedla, takže ak budete robiť recept v inom množstve, prepočítajte si pomer zvyšku.. Pred používaním som pohánku prepláchol čistou vodou v sitku. Kúpil som si šampiňóny, tuším 500g, nakrájal ich na kocky a dal marinovať. Marináda: sójová omáčka, majorán, červená paprika, sušená cibuľa, biele mleté korenie (popr. čierne mleté korenie) a soľ, aby huby pustili šťavu. Sójovej omáčky dajte len kúsoček, lebo keď to hodíte na panvicu, huby pustia kopu šťavy, tak nech vám to potom nepláva. Zatiaľ som do pohanky nastrúhal 3 strúčiky cesnaku a dal soľ (ja som použil himalájsku - takže kto nemá, nech použije morskú, ale môže to byť zaujímavé aj s čiernou!). Potom som na panvici rozpálil čajovú lyžičku kokosového tuku (ak nemáš, daj nejaký iný rastlinný olej - olivový, slnečnicový..) a na rozpálený tuk som hodil huby, nechal ich kúsok podusiť a to je všetko. Na tanier som naložil nakrájané surové paradajky, surovú červenú papriku, pohánku a asi 1/4 celého taniera tvorili huby. Perfektné, rýchle (ak nepočítam prípravu pohanky cez noc - do pol hodiny roboty aj s umývaním riadu) a sýte. A hlavne zdravé!
PS: Neviem, ako to bude chutiť s nelúpanou pohánkou, nakoľko nelúpaná má oveľa viac "pohánkovú" chuť a tá nemusí vyhovovať každému.
PS2: Fotku nemám, lebo skôr ako som stihol napísať recept som to zožral :D
Počet videní: 921