ŠTVORCE S PUDINGOM A OVOCÍM
Suroviny:
- 2 rozvaľkané lístkové cestá
- 500 ml mandľového alebo sójového mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 2 - 3 lyžice cukru
- 1 - 2 lyžičky cukru
- voda
- ovocie na ozdobenie (čerstvé alebo kompót)
Postup:
Z cesta vykrajujeme štvorce s rozmermi 8 x 8 cm. Do polovice štvorcov pomocou formičky urobíme dieru v tvare kruhu.
Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme štvorce bez dier. Tie potrieme vodou (najmä kraje) a na každý štvorec položíme štvorec s dierou a jemne pritlačíme. Povrch potrieme cukrom rozpusteným v malom množstve vody (dodá to peknú farbu a mierne karamelovú chuť).
Štvorce dáme piecť do predhriatej rúry na 200 - 225°C na cca 10 - 15 minút (pokiaľ nebudú na povrchu zlatisté).
Upečené štvorce vyberieme z rúry a stredy ešte za tepla stlačíme mierne dole. Potom dáme variť cca 350 ml mandľového alebo sójového mlieka spolu s cukrom. V hrnčeku rozmiešame oba pudingové prášky vo zvyšku mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka. Povaríme asi dve minúty a ešte teplé lejeme do dier vo štvorcoch a dozdobíme ovocím.
Štvorce môžeme podávať teplé aj studené.
Počet videní: 1077