Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


26.4.2014 VIA ANIMA, NESME, SHALLOV, NEW DEAD PROJECT, THE CITADEL; Šala, Peklo

Autor: Radim | Počet videní: 1093

Ice nine crew má za sebou ďalší úspešný koncertný zárez. Prehliadka obskúrneho hudobného panoptika začína okolo pol desiatej. Ako prvá kapela nám robí spoločnosť VIA ANIMA. Hodnotenia známych boli veľmi pozitívne, takže som celkom zvedavý. Trojica muzikantov (na gitare hrala baba), ponúkla netradičnú koláž grungu, punku, post hard coru, ema, experimentu a ja neviem čo všetkého. A ja s nadšením trieskam dlaňami po každej odohratej skladbe. Na živo mi to tými netradičnými vyhrávkami a surovosťou pripomína starý dobrý PUBLIC. Som veľmi rád, že sa aj na našej domácej pôde dokáže urodiť niečo také zaujímavé a  originálne. Žiadna x krát skopírovaná dis šablóna, ani žiadny cover "Police bastard" sa našťastie nekoná. Akurát ma trochu mrzí, že spevy som takmer vôbec nepočul. Každopádne na ďalší deň snorím po nejakých nahrávkach. Ani o existencii NESME som dodnes ani len netušil. Opäť sa jedná o pre mňa príjemnú poslúchačskú seansu, ktorá ma nechala zaspomínať na starých klasikov ako THEMA 11, MOTHER, EMOR a pod. Pre tých tupších, žiadne extrémne rýchle klepačky, sypačky sa nekonajú. Naopak, kapela navodí skôr ťažkú, jesennú atmosféru. Aj tento krát dávam celý set a aj tento krát odchádzam k pultu nabitý melanchóliou a dobrým hudobným zážitkom. V pomalých emo vodách sa budeme ešte chvíľu potápať. Blaváci SHALLOV nemienia tempo zrýchliť. Kapela je poskladaná zo skúsených borcov (BLASTNOISE, ZSO, CITADEL). Ďalšie príjemné prekvapenie. Pokiaľ by japonský ENVY mali na Slovensku turné, tak by boli SHALLOV ideálnymi adeptmi na predkapelu. Čo je samo o sebe sakra veľká pochvala. Pevne verím, že toto koncertné stretnutie nebolo posledné. No dnes bolo hádam tej melancholickej nálady až - až. Maďari NEW DEAD PROJECT ponúkli publiku rýchlejší, no zároveň melodický hc punk s excelentným spevom a la BAD RELIGION. Na rozdiel od nich však kapela disponuje o niečo tvrdším hc soudnom. Aspoň na živo to tak znelo. Ako na povel pred pódium nabehla asi štvorica punks a poriadne to tam roztočila, dokonca pod náporom dobrej hudby a hruškovice nabehnem do poga aj ja a za pár sekúnd sa decentne zjebem na zem :), asi som už trochu starý na takéto kuloviny hehe. Klasici the CITADEL sa rafinovane šupli na záver programu, asi bolo jasné aj im, že väčšina prítomných prišla kvôli nim. Ostatne sú tu prakticky domáci. Opisovať ich show je už podľa mňa nicméňe zbytočné. Skrátka opäť excelentná dávka poctivého emtívneho hard coru, ktorý dokážu bez problémov preniesť z  nahrávok aj do klubu. Očakávateľne najväčšia odozva, zborové spevy, samozrejme spolu s publikom, ktorý už patrí medzi trademark značky CITADEL. Už aby bol ten sľúbený vinyl vonku!!! Ja viem, že som ani na jednej kapele nešetril chválou, ale môžem snáď zato, že dnes zlá skupina nehrala?? :) Ďalšou sympatickou novinkou pre mňa bola petícia, ktorá vyzývala obmedziť pestovanie geneticky modifikovaných potravín. Takýto presah v punku sa mi páči!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: C+P+5

Správa:

#5849 Spikey napí­sal/a: 29.04.2014 20:13:16

Ano, ano mas pravdu. Poradie nebolo idealne a vzniklo tak ze Via Anima a Nesme chceli hrat ako prvy lebo sa ponahlali a Shallov ako novu kapelu som nechcel dat na uplny koniec lebo sa stava ze na posledne kapely sa ludia vyseru a su radsej vonku pred klubom. Chcel som aby vsetky kapely mali nejake to obecenstvo co sa aj podarilo aj ked tej melancholie bolo uz aj na mna trochu moc

#5848 Barbar napí­sal/a: 29.04.2014 18:25:16

Vyborny koncert to bol. Podla mna vsak nebolo moc idealne, ze tam hrali rad-radom po sebe 3 pomerne melancholicke kapely. Citil som sa ako na postrockovom koncerte, na co som naladu moc nemal napriek tomu ze taku hudbu mam velmi rad a kazda kapela sa mi pacila. Bolo to unavne a lepsie by bolo, keby sa troska prestriedali rezkejsie kapelky s tymi jemnejsimi

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)