Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


27.9.2014 JEDINÁ MOŽNOSŤ, TOY PIŠTOĽS, SMELSER; Prievidza, Diwadlo

Autor: Wrbo | Počet videní: 868

Už žalostne dlho som nebol na výlučne pankovej akcii. To sa po krátkom dohovore s Krtkom však zmenilo a rázom som bol pasovaný za dvorného šoféra. Na túto akciu som chcel ísť tak či tak, takže táto rola mi viac než vyhovovala. Niečo pred ôsmou sme ponakladali veci a po chvíľke rozhodovania, ktorou cestou sa do PD vyberieme, sme si to už jebali smerom na Žiar. Za tých pár rokov som mal možnosť zviesť sa s mnohými bandami a musím poznamenať, že rozhovory počas cesty sa až tak moc nelíšia (samozrejme v okolí Gemera sú o poznanie fekálnejšie). Za relatívne krátku dobu sa ocitáme v Prievidzi a lesopark nachádzame na prvýkrát. Na tomto mieste som ešte nikdy nebol, a preto ma to príjemne prekvapilo. Všade zeleň, stromy, drevené sochy - fajn priestor. Von sa už hemžia aj prvé alko zombie siluety. Celkovo vyše 140 platiacich, čo je moc krásne číslo. Nie je sa čomu čudovať, keďže Toyko hrá len raz za čas, bola by škoda to nevyužiť. Jediné mínus by som dal asi za ceny nápojov. Pivo, či kofola stála 1.50, čo je na akciu tohto razenia trošku prehnané, ale s tým asi človek nič nenarobí.
Prvý vystupujúci DÁŠA FON FĽAŠA dohral tesne predtým, než sme prišli, takže bolo len malé zvítanie pri jeho distre a už si to pálil na svoj druhý koncert do Štiavnice. Druhú bandu menom JEDINÁ MOŽNOSŤ z Jalovca som videl naposledy asi pred 8-9 rokmi. Odvtedy sa toho moc nezmenilo. Stále je to nasraný energický punk/hc s kritickými textami, ktorý sa brodí bahnom podzemia a sem tam vyjde na povrch, aby Ti ukázal, že nie každá kapela musí spievať len o pive a zábave. Baví ma to presne tak isto ako naposledy. Ich vystúpenie bolo takým prierezom, kde zazneli ako aj šlágre z demáču "Zmysel konania", tak aj úplné novinky. Čoskoro sa chystajú nahrať nový materiál, takže ak si už zanevrel/a na domácu tvorbu, toto si určite pusť!
Myslel som si, že už ma nič neprekvapí, až pokým sa ma jeden týpek nespýtal, či som pred X rokmi nechodil na pokec :-D. Ty vole, pamätám si ešte na obdobné stretká, ale že sa ma toto niekto spýta po rokoch rokúcich, to som si skutočne nemyslel :-D. Na TOY PIŠTOĽS to už pod pódiom vrelo. Refrény sa ozývali celým barom, kde spieval skoro každý prítomný. Ďalší energický set, ktorý bol poprepletaný trefnými príhovormi a humornými komentármi (zväčša na pódiových démonov, ktorí nechceli zliezť aj keď ich odtiaľ ťahali). Aj bubeník vyfasoval osobného ovievača, ktorý mu pozdejšie na oplátku vypil pivo :-D. Klasický prierez poslednými dvoma doskami nemohol nikoho nechať na pochybách, že táto banda má toho na zdelenie viac než dosť, stačí len počúvať a trochu popremýšľať. Príjemné prekvapenie bolo zahranie piesne "Vojna" a ešte príjemnejšie vylúčenie z playlistu song "Parlament" :-). Pobavila ma jedna situácia, ktorú som spozoroval počas tejto akcie. Stage diving tu znamenal skok z pódia do davu, ktorý ťa poväčšine ani neregistroval (alebo nevládal) a do pár sekúnd si už ležal na zemi :-D. Asi vážne treba v panku viacej žrádla! Záverečnou bandou bola pre mňa n eznáma vec SMELSER z Blavy. Rýchly americký skate punk s anglickými textami a spievajúcim bubeníkom, ktorý kedysi spieval v bratislavskej bande GOOD REASON. Veľmi chytlavé piesne, len to akosi nemalo vlastný xicht (ale kedže sa do tohto žánru vôbec nevyznám, môže to byť aj presne naopak). No na chalanoch bolo vidno, že ich to baví a dav pod pódiom im to dokazoval tiež, takže asi robia dobre to, čo robia.
Nastáva čas posledných drinkov, strohého lúčenia a vyrážame na cesty. Skvelá akcia, kde konečne bolo vidieť aj mladú generáciu. Len tak ďalej!

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: Q+P+O

Správa:

#6054 Balki napí­sal/a: 01.10.2014 21:47:42

No uz kazdy to, co mu chuti

#6053 Wrbo napí­sal/a: 01.10.2014 21:17:57

Hej, to máš pravdu, hlavne mäsa z malých mačiatok a šteniatok !

#6052 Balki napí­sal/a: 01.10.2014 10:31:05

wrbo, hlavne masa ;) (to prve a chap ako siroke e)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)