Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


22.12.2014 PROSECTURA, BOILER, YELLOW SPOTS, HÉTKOZNAPI CSALODÁSOK, DERKOVBOIS, HATOSAGILAG TILOS; Budapešť, Derer kert

Autor: Kropotkinove decká | Počet videní: 601

Rozhodli sme sa navštíviť punkovú vianočnú akciu v Budapešti ktorá sa udiala 22. decembra na starom známom mieste Durer kert, kde sa riešia nápodobné akcie už dlhé roky.
Hralo sa na dvoch pódiách, kde sa striedali kapely. Hlavná hala je zhruba dvakrát väčšia ako Collosseum a otvorené bola aj menšia sála, dva bary a priestor, kde úradoval Dj punk. Samozrejme celý priestor je komplet nefajčiarsky, ľudia chodili na cigaretu vonka na nádvorie, kde je obrovské letné pódium.
Trošku sme meškali kvôli neskorému odchodu z domovu, a tak sme prešvihli našu obľúbenú kapelu BARACKCA, ktorá je na Slovensku dobre známa a ktorí sú jedni z najvýznamnejších tvorcov povedomia a úrovni maďarskej punkovej scény. Všetci naší maďarský kamoši vyrastali na tejto kapele! Je to úprimný anarchistický punk. Dosť nás to hnevalo, že meškáme, nakoľko vystúpenie tejto kapely je obrovský zážitok, bežne zaznievajú pred pesničkami vyjadrenia k súčasnej politickej situácii a kadečo iného. Jednoducho viac než hudba!
Hneď po príchode sme sa pobrali do hlavnej sály, kde sa pripravovala kapela PROSECTURA. Na naše počudovanie zvukár púštaľ nemeckú kapelu GUERILLA, čo nám vyčarilo úsmev a skvelú náladu. Zazneli piesne ako "The street are ours" či "Freedom fighters". Po chvíľke ale zazneli gitary a začal vál PROSECTURY. Tejto kapele sme pozornosť vôbec nevenovali. Hrajú zábavný punk so šialenými textami o rôznych životných situáciách dospievajúcich deciek. Tento čas sme využili na pozdravenie našich miestnych kamošov a kamošiek.
Ako ďalšia kapela nasledovala legenda maďarského streetpunku, dlho nehrajúca kapela BOILER, ktorá začala zostra rovno najväčším hitom s názvom - pomstiť sa na policajtoch! Text vyzývajúci k odporu a sľubujúci zúčtovanie. Pospevovala si celá hala. Vynikajúca atmosféra. Po ich koncerte sme sa presunuli na malý stage, kde hrala kapela YELLOW SPOTS. Po ich sete sa už zvučila kapela HÉTKOZNAPI CSALODÁSOK, ktorá je tiež dobre známa aj u nás. Ich vystúpenie úplná nuda, zaznela medzi inými aj odporná pieseň ospevujúca zločinca, vraha a nepriateľa slobody Che Guevaru. Popri tejto odpornej piesni ale zaznelo aj zopár piesní, ktoré sú celkom fajn. Následne sme sa presunuli do sály, kde spustila svoj set streetpunk oi kapela DERKOVBOIS. Elegantne zahratý set a prezentácia tradičných hodnôt skinheads. Najväčšie prekvapenie večera! Poslednú ich pieseň s nimi spievali speváci BOILER a YELOOW SPOTS a ku koncu sa na pódiu ocitla celkom slušná masa ľudí. Večer uzatvárala legenda anarchistického punku, zriedka koncertujúca kapela HATOSAGILAG TILOS. Ich tvorba je výnimočná čo sa týka textovej i hudobnej stránky. Dosť nás ale znechutilo, že hrali zväčša pesničky bláznivé, nakoľko publikum sa skladalo z drtivej väčšiny z ľudí, ktorí radšej počúvali piesne o chlaste, párty a o počasí. To bolo veľké sklamanie, že sa zamerali na pesničky tohto charakteru. Ľudia si ale pýtali presne ten typ piesní, tak im ich zahrali. Na naše potešenie ale predsa zaznelo zopár piesní, na ktoré sme sa úžasne zabavili. Afterpárty frčala do skorých ranných hodín v podaní Dj punk. No to už bol čas na odchod. Rozlúčili sme sa s kamošmi a kamoškami a davaj smer domov.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: K+E+Z

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)