Pozývame:

Ne 31.3.2024
Poprad @ Koľaj22

RUINEUM (SK), SUMA (SK), RANA (SK), NEREV (SK), HADONOS (SK), GANY (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


21.2.2015 MY O VLKOCH, THE PELIKANOS, RÚBANISKO, TOY PIŠTOĽS; Košice, Collosseum

Autor: DeeGee | Počet videní: 1266


Dlho avizovaný koncert skoro na susednej pôde. (Alebo domácej? Keďže sa tu cítim viac doma ako doma?) Výber najlepšieho punku, čo na svk máme v  najlepšom klube v strednej Európe. To sa odohralo v sobotu 21. februára v košickom Collosseu. Niekoľko dní pred akciou bolo niekde na sociálnej sieti napísané, že bude limitovaný počet návštevníkov, kvôli kapacite klubu na 140 ks. Ťažko sa mi chce veriť, že by až toľko ľudí prišlo na domáce kapely, no ale nič nenechávam na náhodu a z domu vyrážam o nejakých 20 minút skôr (!!!) ako obvykle, tak nech nikto netvrdí že to bolo organizačne nezvládnuté, keď som bol jeden z prvých hore. Proste keď sa tam niekto chcel dostať, tak sa dostal. Takže po príchode sa vstupné ešte nevyberá, dole v collečku je celkom dosť ľudí, tak sa poberáme ku distrám na debatu. Po nejakej chvíli sa za nami začne tvoriť rad ľudí, ktorý zaberá celé schody až k spodnému baru. No proste niečo neuveriteľné. Po chvíli sa začne vyberať vstup, no z nekončiaceho zástupu ľudí nejako neubúda a stále prichádzajú nový návštevníci. Z Prešova som postrehol, myslím okolo 15 ľudí, z Bardejova cca 10, Košičanov ani nehovorím... Ako klasicky, pán Adrik pripravil vegánske občerstvenie a tentoraz zvolil burgre a segedín. Jedlo na koncertoch je proste top.
Takže prvá kapela, ktorá nastupuje, sú domáci MY O VLKOCH. Kapelu som už zahliadol na benefite pre Kliniku a dostal som príjemné prekvapenie. Výborný, miestami chaoticky punk (aspoň na mňa to tak pôsobí, čo je len dobre), s dobre zvolenými textami, zahrané od srdca, tak ako to má byť. Absolútne nemám čo tejto kapele vytknúť. Myslím že dosť podobný set ako minule (ak nie rovnaký), ľudia sa bavia dokonca aj na prvej kapele, čo až tak zvykom nebýva... Dúfam že to kapele dlho vydrží. Myslím že zvolili cestu ako sa zapísať do análov punku na Slovensku. Len tak ďalej.
The PELIKANOS som tiež už pár krát videl, no keď mám pravdu povedať, nejako som to nevyhľadával, no tentoraz ostávam celkom prekvapený, síce klasický strih, ale taktiež úprimné, príhovory s presahom a zahraté veľmi dobre. Tvorbu nepoznám, takže ťažko niečo poviem k skladbám, ale ľudia to poznajú, čo je hneď vidno, tancujú, spievajú, skáču z pódia. Chvíľami som mal pocit, že koncert už vrcholí a popritom hrá ešte len druhá kapela.
Cez prestávku sa poberám na burger, ktorý je už vypredaný, tak volím hlavný chod a poberám sa do popredia, kde sa už pripravujú lesníci RÚBANISKO. Myslím že od poslednej udalosti, čo som ich videl, tak pribrali o jedného člena. Ľudí sa zbiera pod pódiom a mám dojem, že ako keby každý prišiel práve na túto kapelu, čo je aj dosť možné. Klasické otvorenie nihil punkového koncertu s vetami že čo tu chceme do piči a k tomu nejaké fakáče, čo viac si môže človek priať. Samé hitovky, ktoré musí každý poznať z desaťpalca, ktorý vyšiel minulý rok. "Vám musí jebať" je myslím že srdcová téma pre každého návštevníka, keďže ľudia lietajú ako handry, každý spieva, Dáša stráca mikrofón a aj po dohratí skladby stále počuť v mikrofóne výkriky že "vám musí jebať". Pľuvance, sliny visiace zo stropu, šišky lietajúce v publiku, black metal, nihil, urážky, to všetko si dostal, keď si prišiel na tento koncert. RÚBANISKO som videl asi 3-4 krát, no toto bolo pre mňa osobne vrcholové predstavenie, a tak skoro sa z domácej scény tomuto nič nevyrovná. Aj keď sem tam som mal pocit, že Dáša je nejaký veselý, čo sa ku kapele veľmi nehodí, no ale kto by nebol po takejto show, ktorú vytvorili spolu s ľuďmi.
Hmla stúpa, ja sa začínam cítiť dosť nepríjemne z dymu, oči slzia, pľúca kolabuju, aj keď je koncert nefajčiarky. Neviem či niektoré indivídua považujú za rebéliu fajčiť v priestoroch, kde sa fajčiť nemá, ale budíš, snáď karma funguje. Mimochodom tento report píšem až v pondelok, dva krát som sa odvtedy sprchoval a stále to cítim na sebe. Je ťažké isť dole alebo von, hoc aj na balkón? Veď nie každý chce dýchať tieto sračky. Tak ale už dávno vieme ako to funguje.
Po silných emóciách sa vraciam späť k hudbe a hviezdami večera, keď sa to dá takto nazvať, sú TOY PIŠTOĽS. Pánov som videl pred nedávnom vo Svidníku. Nejako som to nikdy nežral, po textovej stránke som si pamätal hlavne songy typu "Sme prasatá" a podobne. Tak ale hneď je jasné, že kapely sa vyvíjajú a hodnoty sa menia. Keď to môžem takto povedať, tak dostávame dávku politicky angažovaného punku, ktorý si neberie servítky pred ústa ani na kapely ako je DAVOVKA (čo spôsobilo ostrú kritiku, lebo kto môže niečo povedať na takúto legendu). Čo by som chcel strašne vyzdvihnúť, tak bol príhovor o utečencoch, celkom aktuálna téma, pre ktorú bol v ten istý deň aj konflikt na internete s ľuďmi zo "scény", ktorí majú postavené hodnoty asi na národe, náboženstve a podobne. Dokonca aj najlepší klub v strednej Európe nezvládala takýto nápor energie a všetko zhasína, asi nejaká vonkajšia chyba, tak ostávame bez elektriky, svetla a podobne. Žiadne rabovanie nevzniká ako by sa neangažovaný človek domnieval, ale ľudia ďalej tancujú, spievajú, poniektorí ďalej skáču z pódia a podobne. Viditeľnosť sa nijak zvlášť nemení ani keď zapneme svetlá na telefónoch, lebo vidno iba dym a dym. Po nahodení prúdu, kapela dohrá ešte posledný song a je koniec.
Ostávame nejakú hodinu a pól po koncerte, sedieť, debatovať, počúvať DJ Adrika, ale keď z reprákov začína zaznievať hlas svätého otca Pištu Vandala, naše kroky vedú smerom k východu, lebo toto je aj na mňa veľa. Haha. Takže nebudem tu rozvádzať zbytočné nekonečné vety o tom ako bolo či nebolo, čo bolo dobré čo nie, kto to zažil myslím, že si prišiel na veľa, kto nie, je to jeho vec a môže len ľutovať. Kto sa dnu nedostal, je to len jeho chyba, keďže stačilo prísť na čas a všetko by bolo OK. Myslím že reči typu "organizácia bola na piču" sú dosť mimo. Výborný koncert, ktorý myslím že dlho nebude prekonaný.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: 2+K+C

Správa:

#6282 lukas napí­sal/a: 23.02.2015 19:11:37

tie cigarety vadili aj mne, taký smradlavý som dlho nebol..

#6281 anti napí­sal/a: 23.02.2015 15:54:12

nie na teba som narazal.. tentokrat (srandujem)

#6280 deegee napí­sal/a: 23.02.2015 15:48:35

za seba... fotil som, no blesk som mal vytočený na strop, tak že myslím že vybielené pre očami by nikto nemal mať... aspoň odo mňa no

#6279 anti napí­sal/a: 23.02.2015 15:25:53

I mne sa velmi pacilo, az na drobne vycitky.
1.) Prijebane blesky! Citil som sa ako na cervenom koberci pred odovzdavanim oskarov, kazdu minutu mas Xkrat vybielene pred ocami. A este si pripojit k fotaku externy blesk? A pchat ho 5cm pred ksichty kapely a ludi.. prijebanost!
2.) A ten smrad! Si kokot, ked si zapalis cigu meter pred kapelou, nie frajer!
A ked budes 4 hodiny pogovat v zimnej ciapke, tiez tomu smradu nepomozes a este ti aj vypadaju vlasy.

#6278 Prasiak napí­sal/a: 23.02.2015 13:35:53

bola to mega akcia.. som rad, ze v poslednej dobe ak chcem zazit takuto atmosferu, tak sa nemusim spoliehat uz len na okthoberfest raz rocne, resp. plakat kvoli tomu, ze sa to toho roku dojebalo.. inak elektrika krachla v polke mesta.. a tomu koncertu to v mojich ociach pridalo na hodnote

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)