Pozývame:


Št 28.3.2024
Košice @ Košický hrad

OTRAS (SK), TEUFELSMAUER (SK), DRUGS (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MIND.OFF, ĎAS, FROM THE DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA (23.3.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


29.4.2015 P:N:S, THE VIRUS; Praha, Futurum

Autor: Jugo | Počet videní: 666


Moja snaha napísať report na nejaký koncert z drvivej väčšiny troskotala pri neblahom vplyve alkoholu na moju pamäť. Stúpajúcim vekom a presťahovaním do Prahy však nastal nejaký životný zlom. Možno je to len fakt, že dobré akcie sú tu skoro každý boží vyjebaný deň a liať evrydej v kombinácií s  prácou sa jednoducho nedá. To sa pozitívne podpísalo na odnesených zážitkoch z nejednej akcie, a tak dobieham prespaté koncerty z tínedžerských čias (a časy ešte dlho po nich).

Je streda a sociálna sieť upozorňuje na dnešnú udalosť: Amíkov the VIRUS a domorodcov P:N:S. Koncert sa odohráva v klube Futurum. Cez vstup prechádzam niečo po ôsmej hodine. V klube už popíjajú pochybné natupírované, okované existencie. Keby do klubu jebol blesk, toľko živých hromozvodov si ešte nevidel. Pod ťarchou vybíjaných sidoviek sa ohýba zem! Čakanie na začiatok skracujem sŕkaním B-vitamínu. Je krátko po deviatej a na pódiu badať nejakú aktivitu.

Českí bratři sa stým moc nejebú, osedlávajú nástroje a sypú to rovno do roztrúseného publika. To po chvíli hustne a mne redne stolica! Stojím milo-premilo prekvapený a užívam si perfektný živelný set kvalitného, rýchleho hardkorpanku. Keďže som "čechoskeptik", čo sa kapiel týka, P:N:S vidím a zároveň počujem prvý krát. Registrujem ich samozrejme dlhšiu dobu a z krčmových rečí som sa dozvedel o zmenách v zostave. Mám pocit, že momentálne sú ¾ kapely členovia vynikajúcej bandy TALES OF ERROR. Nestačím sa diviť a celej paráde je koniec. 20 minút parády narúšal len sem-tam technický problém s unikajúcim kopákom a skurvené mračná vyjebaného cigaretového dymu. Sme predsa v Čechách, tak fajčí každý a za každej príležitosti. Mám chuť vytiahnuť pomyslený bajonet a robiť čistky! Preberte sa kokoti! Je rok 2015 a nežijeme v jaskyniach...

Po krátkej pauze nastupujú hviezdy večera - the VIRUS. O kapele som stratil prehľad už dávnejšie. Posledná zmienka, ktorú uchovávam v pamäti, je výmena speváka. Odvtedy sa minula tona laku na vlasy a vraj sa stihli rozpadnúť a znova dať dokopy. Po včerajšom koncerte POISON IDEA, kde som spoznal z celého ich setu 3 songy zo starých albumov, nemám veľké očakávania. Všetko sa mení v momente, keď začínajú hrať. Nepočul som ich roky a o nič som neprišiel?! Hrajú samé staré jeby! Zajebali aj pár mojich vlhkých snov ako "Full circle", "Throwaway kids", "Looks like trouble", "Still fighting for future" a ďalšie. Ľudia pod pódiom sa vcelku bavia, spievajú refrény, občas nevydarený skok do nikam... Taký priemer, čo sa výkonu publika týka. Čakal som viacej ľudí a rozhodne väčší bodrel, ale kvôli tomu som sem dnes neprišiel, takže vlastne je to v poriadku. Vystúpenie pomaly končí, spevák avizuje posledný song. Odchádzajú do bekstejdžu, dav pýta prídavok. Kapela sa "nečakane" vracia... Za toto divadlo by som vešal na kandelábre! Hviezdne maniere patria inam... Pridávajú kaver od MINOR THREAT - "I don´t wanna hear it" a nový, ešte nevydaný song. Vyhrážajú sa ďalším turné po Európe.

Predstaveniu je koniec, poberám sa k východu. Nejaká neopísateľná a nadprirodzená sila ma stiahla k distru, kde nachádzam poklady ako prvý singel v limitovanej verzii od PROPAGANDHI a staré single od DEFIANCE. S úsmevom na perách valím na tram. Je 22:45 a ja otváram dvere bytu. Takýto skorý príchod som nečakal, tak nasledujúce minúty zabíjam týmito riadkami...

Na záver už len skromne priznám, že kapelou večera boli pre mňa domáci P:N:S, ktorí nasadili poriadne K.O. môjmu predsudku o českých kapelách. Napriek nadmerne širokému trhu s hromadou tuctových crustových kapiel, ktoré susedia ponúkajú, sa nájdu aj takéto bandy (a nie je ich úplne málo), ktorým treba venovať viac pozornosti. Píšem si to ako domácu úlohu...

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: H+D+G

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 11:05 Kubo:


A na záver setu Nonconformist ešte odznel cover kapely Jediná Možnosť ! Ak sa Vám dá tak určite choďte na ich koncerty v Žiline, Nitre, Bratislave, Brne a Prahe.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)